Herkese selam!!! Arkadaşlar işin uzmanlarına birkaç sorum olacak,
(Windows XP, 256 MB DDR Ram, 64 MB GeForce2 MX 400, 40 GB Hard Disk, INCA BT-878 TV Kartı.)
1) JVC GR D73 Mini DV bir kameram var. Bunu bilgisayarıma bağlayıp görüntüleri kaliteli bir şekilde aktarmak istiyorum. Ancak USB 2.0 ile bağlanıp Movie Maker 2’ de Video aygıtından yakala” dediğim zaman program kilitleniyor. Öncelikle bunu nasıl çözebilirim? (Kamerayı birkaç kez tanıtıp kaldırdım ama yine olmadı) Ancak TV kartından Composite-Video kablosuyla bağlarsam Movie Maker 2’ de kayıt yapabiliyorum. USB 2.0 daha hızlı olmasına karşın, programı neden kilitlediğini anlayamıyorum.
2) Pinnacle Studio 9.0(Lisanslı) programını kullanıp, USB 2.0 dan bağlanmayı denedim ama görüntüler çok kötü, bazen bu programda kilitleniyor. Composite-Video kablosuyla bağlanıp bu programda bir şeyler yapmayı denedim ama benim anladığım program yalnızca USB ve ieee1394 bağlantısını tanıyor. Zaten USB’yi kullanınca da kilitleniyor.
3) USB 2.0 , “ieee1394” ten daha hızlı bir bağlantı değil mi? Neden illa da “ieee1394” ve neden USB programları kilitliyor, sizce sorun ne olabilir?
4)Görüntüleri aktarmak için ieee1394 kesin bir çözüm mü? FireWire Kartı alıp Kamerayı bu şekilde bağlasam sorun çözülür mü?
5) S-VHS kablosu sadece görüntü mü aktarır yani sesi aktarmaz mı?
6) Birde Kameranın Web Cam özelliği var. Ama MSN Messenger’da kamerayı tanıttığım halde “Görüntülü Konuşma Başlat” der demez “Görüntü Konuşma İptal edildi” diyor. Acaba düşük bir internet bağlantısı buna sebep olabilir mi? Yada başka ne olabilir?
Şimdiden, yardım eden herkese çok teşekkür ederim!!!
firewire kart al :)))
firewiredan bağlarsan hem kalite artar, hem de direk tanır, usb de tanıması bile tam facia.
Fireware ile iee1394 farklı kartlar mı ki?
firewire,1394,I-link,DV in out card hepsi aynı şey
Arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.dv kameradan bilgisayara kayıt yapmaya çalışıyorum ama sistem kamerayı tanıyor,capture programı kamerayı çalıştırıyor fakat ekrana görüntü ve ses gelmiyor.Sizce neden olabilir?
moruk onbaşının tavsiyesine uy broblemin düzelir kolay gelsin
Selam arkadaşım,bende 1 ay önce sony nin HC40E mini DV modelini aldım,geçen gün doğu banktan arkadaşların dediği gibi fireware yani ilink kablosu aldım,benim pc yeni jenerasyon olduğu için ilink girişi vardı ve direkt olarak gördü ve sorunsuz olarak resim yakalıyor,ancak Film yapmaya gelince VCD de görüntü kayıpları oluyor,bunun içinde DVD RW ile bu sorunu halletmeyi düşünüyorum.
bende de sony dv camera ve firewire kart1 var fakat movie maker2 ile açip firewire kablosuyla camerayi baglayip capture baslattigimda çogu zaman bilgisayari kitliyor bazen de restart atiyor bu kamera isleri sakat artik nefret ettigim için hiç ugrasmiyorum.Bosubosuna firewire kartla dvd writer almistim sirf bunun için ama bir kasedi bile aktaramadim.Bence stress yapmaya gerek yok sende ver 10-15 kaat fotografçiya dvd yaptir!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme