Şimdi Ara

DVB-C yayınlarını harici tuner'la izleyebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oturduğum sitede 200 kanal dvb-c dijital yayın var, yayın digiturk, dsmart ile birlikte duvardakji prizden alınabiliyor. 2007 model panasonic plazma tv de bu yayınları izleyemiyorum çünkü dijital tunerı yok. Harici bir cihazla izleyebilir miyim? tavsiyesi olan var mı?

• GALATARSENAL G kullanıcısına yanıt
    yok mu arkadaşlar buy işlerden anlayan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALATARSENAL

Merhaba

Oturduğum sitede 200 kanal dvb-c dijital yayın var, yayın digiturk, dsmart ile birlikte duvardakji prizden alınabiliyor. 2007 model panasonic plazma tv de bu yayınları izleyemiyorum çünkü dijital tunerı yok. Harici bir cihazla izleyebilir miyim? tavsiyesi olan var mı?

Harici bir cihaz + USB 'den bağlanan harici bir tuner ile digital kablo tv yayınlarını izleyebilirsiniz, ancak harici tuner desteği olan cihaz kullanmanız şartıyla !... ( Digital kablo tv 'den maksat, Teledünya 'nın yayınlarıdır. )

En uygun bileşim ; Vuo UNO cihaz + Suntek marka DVB-C tüner(USB bağlantılı) desteği ile izleyebilirsiniz. UNO 'yu önermemin nedeni, cihazda modül girişi vardır. Dsmart'a üyeliğiniz varsa, D-smart modülü takıp, Dsmart yayınlarından istifade edebilirsiniz.

D-smart 'ı da kendi cihazında izliyorsanız, SUNRAY SR4 cihazı tavsiye ederim. Bu cihazda modül girişi yoktur. Ancak üç farklı yayın sisteminin tuner 'i vardır. ( DVB-S2, DVB-C2, DVB-T2 )

Hem modül girişi olsun, hemde farklı yayın tiplerinin tuner 'i bulunsun istiyorsanız, Vuo Duo2 cihazı tavsiye ederim. ( Bu cihazı satın alırken, ihtiyaç duyduğunuz yayın tipinin tuner 'inden ayrıca sipariş vermelisiniz. )

Eğer digitürk ve dsmart aboneliğiniz yoksa, SUNRAY SR4 cihaz fiyat/performans ürünüdür.

Tabi digital kablo tv( Teledünya ) yayınlarından istifade edebilmek için Teledünya'ya abonelik gerekmektedir.

Kablo tv'nin analog yayınlarını izleyecekseniz, yayın duvardaki prize kadar geldiğine göre, RF konnektör ile TV'nin RF girişine bağlantı yapıp izleyebilirsiniz. ( Yayın duvarda hazır olduğunu belirttiğiniz için, ayrıca üye olmanız gerekmiyor. )

Cihazları Google'dan araştırabilirsiniz.

Nerden nasıl temin ederim türünden soru sorulmaması dileğiyle...

Teknik konularda sorularınız olursa, sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Kasım 2013; 12:38:18 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim Serkan bey ama bu konulara uzak olduğum için bir iki şey soracağım.
    Öncelikle duvardaki prize 30 kanal analog yayın , 200 kanal smatv dedikleri bir sistemle dvb-c yayını(teledünya değil sitenin yayını), digiturk ve dsmart yayını geliyor. Dediğiniz şekilde analog yayınları izleyebiliyorum. Digiturku de izleyebiliyorum. Amacım yeni bir tv ya da digiturk yan oda almadan uygun bir şekilde o 200 kanal dijital yayını izleyebilmek. 2 televizyonumda da dijital tuner yok sadece 30 kanal alaog yayını izleyebiliyorum.

şimdi anladığım kadarıyla digiturku bu tv de kullanmayacaksam sunray sr4 ile bu 200 kanalı izleyebileceğim değil mi?

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALATARSENAL

Çok teşekkür ederim Serkan bey ama bu konulara uzak olduğum için bir iki şey soracağım.
    Öncelikle duvardaki prize 30 kanal analog yayın , 200 kanal smatv dedikleri bir sistemle dvb-c yayını(teledünya değil sitenin yayını), digiturk ve dsmart yayını geliyor. Dediğiniz şekilde analog yayınları izleyebiliyorum. Digiturku de izleyebiliyorum. Amacım yeni bir tv ya da digiturk yan oda almadan uygun bir şekilde o 200 kanal dijital yayını izleyebilmek. 2 televizyonumda da dijital tuner yok sadece 30 kanal alaog yayını izleyebiliyorum.

şimdi anladığım kadarıyla digiturku bu tv de kullanmayacaksam sunray sr4 ile bu 200 kanalı izleyebileceğim değil mi?

teşekkür ederim

Evet.

Yani analog ve digital yayınların sinyal hormoniği farklı olduğu için birbirine karışmaz.

Örnek olarak ; Kablo tv üzerinden evimize internet, analog kablo tv ve digital kablo tv yayını, aynı kablo üzerinden ulaşır. Devreye konulan bir ayırıcı ile kablo çoğaltılır ve her bir sinyal tipi kendi cihazında çalışmaya başlar.

Konuyu sizin sitenize göre tarif etmek gerekirse, kablo tv'de kullanılan ayırıcıdan edinirseniz, analog yayın ile digital yayını farklı cihazlara gönderebilirsiniz.

* Analog yayının kablosunu direkt olarak TV'nin RF (radio frekans) girişine takabilirsiniz.

* Digital yayının kablosunu önerdiğim SUNRAY SR4 cihazın, C tuner girişine takabilirsiniz.

Yayınları digital izlemeye başladığınızda, analog yayına ihtiyaç duymayacağınız için, bahsettiğim ayırıcıyı kullanmaya da ihtiyaç kalmayacaktır.

SUNRAY SR4 cihaz, her üç yayın tipini algılayabilen özellikte bir cihaz olduğu için, yayın tipine göre cihaz temin etmeye gerek kalmayacaktır.

Kolay gelsin.

• arkadaşlar bendede aynı sorun var sanırım. başakşehire taşındım ortak yayın olduğunu soylediler tam detayını bilmiyorum. eve gelen antene next minix hd black alıcıma takıyorum turksattan sinyal alamıyor, eutelsat diye bir uydudan sinyal alıyor o da sanırım digiturk yayını yapan uydu. dolayısıyla bulduğu bütün kanalların başında $ işareti var sadece trt kanalları çalışıyor. şimdilik direk tv ye bağlayıp eski usül yayın seyrediyorum :) tv yeni sayılır 1 sene olmadı büyük ihtimal destekliyodur bu dvbc olayını. ne yapmam gerekiyor ekstra bir aparat vs almadan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.