Şimdi Ara

DVB-S2 uyumlu MERKEZİ UYDU SİSTEMİ KURMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartmanımıza merkezi sistem uydu kurulacak. kurulumu ve malzeme alımını kısmetse ben yapacağım.

toplamda 8 daire var. ( her daireye 2 çıkış)

Kısa bir araştırma yaptım

120 cm parabol çanak (marka model araştırmadım)

inverto black ultra Quattro lnb

Next YE 10/20 Sonlu Multswitch (3 yıl birebir değişim garantili ve uygun fiyatlı olması sebebiyle)

reçber kablo TRB 120 Plus trishield.

yukarıdaki ürünleri buldum.

Merak ettiğim DVB-S2 full hd uydu alıcısı ile yukarıdaki ürünler uyumlu mu? ürünler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: playerpro

Arkadaşlar selamlar,

Apartmanımıza merkezi sistem uydu kurulacak. kurulumu ve malzeme alımını kısmetse ben yapacağım.

toplamda 8 daire var. ( her daireye 2 çıkış)

Kısa bir araştırma yaptım

120 cm parabol çanak (marka model araştırmadım)

inverto black ultra Quattro lnb

Next YE 10/20 Sonlu Multswitch (3 yıl birebir değişim garantili ve uygun fiyatlı olması sebebiyle)

reçber kablo TRB 120 Plus trishield.

yukarıdaki ürünleri buldum.

Merak ettiğim DVB-S2 full hd uydu alıcısı ile yukarıdaki ürünler uyumlu mu? ürünler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

Oldukça iyi kalitede ve çapta parçalar seçmişsiniz. Özellikle kablo oldukça iyi... Kablo'da seçtiğiniz kalitenin altına düşmeyiniz. Zira en büyük sıkıntılar kablodan kaynaklanır.

Multisviç olarak, Tekniksat'ın ürünlerini tavsiye ederim. Belki bir miktar daha pahalı olabilir. Ama uzun ömürlü olur.

Sorunuza gelince; DVB-S yada DVB-S2 'de sistemin belirleyici parçası LNB 'dir. Yani yayınların DVB-S yada DVB-S2 olması mevcut LNB 'ler yönünden bir değişiklik içermemeketdir. Dolayısı ile DVB-S sisteminde kullanılan anten ekipmanları DVB-S2 sisteminde de kullanılmaya devam etmektedir.

LNB olarak; yeni çıkan ince tip boğazlı ve ince tip başlı LNB'lerden seçmelisiniz. Bu LNB'lerin teknolojisi daha yeni olup, gürültü oranları biraz daha azaltılabilmiştir. Daha sağlıklı sinyal kazanımı için, bu LNB'leri kullanmak avantajlı olacaktır.

Kolay gelsin.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. bahsettiğiniz lnb için tavsiye edebileceğiniz bir model var mı acaba? Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. bahsettiğiniz lnb için tavsiye edebileceğiniz bir model var mı acaba? Tekrar teşekkürler.

Tavsiye edeceğim LNB marka/modeli yoktur.

Bu konuda en sağlıklı bilgiyi kurulum yapanlardan alabilirsiniz. Tabi o kişlerde spectrometre ile sinyal analizi yaptılarsa... Belirttiğiniz aynı markanın ince tip olanı var ise alabilirsiniz.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar selam,

inverto Dielectric Quattro 23mm LNB (siyah)

Inverto MultiConnect Quattro 23mm LNB (beyaz)

sanırım ikisi aynı teknik özelliklere sahip biri siyah diğeri beyaz.
  • quote:

Hocam tekrar selam,

inverto Dielectric Quattro 23mm LNB (siyah)

Inverto MultiConnect Quattro 23mm LNB (beyaz)

sanırım ikisi aynı teknik özelliklere sahip biri siyah diğeri beyaz.

Hocam incelemeden ayırıcı farkları hakkında birşey söylemem doğru olmaz.

Barış Bey var orada... Onlardan merak ettiğiniz detaylı bilgileri alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.