Şimdi Ara

Diseqc Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Azerspace İle Türksatı İzliyorum Daha Önce de Bu Konuyu Açmıştım Şimdi Sisteme Geçiyim Dedim 1 Adet Diseqc Aldım Bir de Aparat aldım Ama Çalıştıramadım Uyduların Ayarları Felan Tam Uydu Alıcısından Ama LNB Gücü Hiç Yok Ne Yapmalıyım ?

Aparat:

http://i.hizliresim.com/Knv7q0.jpg

Diseqc:

http://i.hizliresim.com/wv0EBv.jpg

Uydu Alıcısı:

http://i.hizliresim.com/Klo7gX.jpg

Olmayan LNB Gücü(Bütün Hepsinde Yok 1/4,2/4,3/4,4/4:

http://i.hizliresim.com/xVZVJn.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekofreezy -- 1 Nisan 2014; 18:36:12 >

• Aparat dediğin nedir ???
  • Aparat deyince ne oluyo dedim Multıfeed yaptım desene...Neyse;

Çanaktaki LNB ayarları tam ise, uydu alıcının menüsünden dıseq ayarlarına gireceksin..

Dıseqc açık>> yada Dıseqc1.2'yi seçeceksin.

LNB GÜCÜ AÇIK>>

Sonra çatıda lnb lerden gelen kabloları dıseq'de hangi girişlere taktıysan uydu alıcının üstündede o girişlere yönlendireceksin...

++dısec'in üstünde LNB 1 LNB 2 LNB 3 LNB 4 veya SAT1 SAT2 SAT3 SAT4gibi girişler vardır

++Uydu alıcının menüsünde ise bu girişlerin karşılığı genelde A B C D diye karşılık bulur

++Türksat'ı Çatıdaki dıseq'in 1 nolu girişine, azersatı 2 nolu girişe, başka varsa onlarıda 3 ve 4 nolu girişlere bağla

Uydu alııcının menüsündede Türksat (A) ya Azersat (B) ye diğer uydularıda dıseq de hangi sırada ise karşılığını (C) ve (D) olarak gir

++ Sinyallerin gelmiş olması lazım.....

• Resimleri sonradan gördüm.... Dısec'deki S1 girişine Türksat bağlıysa problem olmaması lazım...Eğer problşem varsa

++ Ya, dıseq bozuktur

++ ya, Türksatı dısecte S2 ya bağlamışsındır

++ yada LNB ler ayarlı değildir...

Uydu menüsünde Türksat 1/4 gözüküyor. Yani dıseq'in S1 girişini işartet ediyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 1 Nisan 2014; 18:57:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Aparat deyince ne oluyo dedim Multıfeed yaptım desene...Neyse;

Çanaktaki LNB ayarları tam ise, uydu alıcının menüsünden dıseq ayarlarına gireceksin..

Dıseqc açık>> yada Dıseqc1.2'yi seçeceksin.

LNB GÜCÜ AÇIK>>

Sonra çatıda lnb lerden gelen kabloları dıseq'de hangi girişlere taktıysan uydu alıcının üstündede o girişlere yönlendireceksin...

++dısec'in üstünde LNB 1 LNB 2 LNB 3 LNB 4 veya SAT1 SAT2 SAT3 SAT4gibi girişler vardır

++Uydu alıcının menüsünde ise bu girişlerin karşılığı genelde A B C D diye karşılık bulur

++Türksat'ı Çatıdaki dıseq'in 1 nolu girişine, azersatı 2 nolu girişe, başka varsa onlarıda 3 ve 4 nolu girişlere bağla

Uydu alııcının menüsündede Türksat (A) ya Azersat (B) ye diğer uydularıda dıseq de hangi sırada ise karşılığını (C) ve (D) olarak gir

++ Sinyallerin gelmiş olması lazım.....

Çatıda Değil Çanak Balkonda Dediğiniz Şeyleri Yaptım Ama A B C D Yok 1/4 2/4 3/4 4/4 Var ? Ve Sinyal Hala Yok

• quote:

Resimleri sonradan gördüm.... Dısec'deki S1 girişine Türksat bağlıysa problem olmaması lazım...Eğer problşem varsa

++ Ya, dıseq bozuktur

++ ya, Türksatı dısecte S2 ya bağlamışsındır

++ yada LNB ler ayarlı değildir...

Uydu menüsünde Türksat 1/4 gözüküyor. Yani dıseq'in S1 girişini işartet ediyor....

S2 ye Taktım Türksat'ı 2/4'e Gelince Yine Sinyal Yok LNB'leri Diseqc'siz Bağlayınca Çalışıyor Ayarlı Yani
  • Türksatı dısec'de (S1)

Uydu alıcı menüsünde ise 1/4 Olarak işaretle...

Eğer dıseq bozzuk değilse çalışır.....
  • Dıseq seçimi uydu menüsünde kapalı bile olsa balkondaki dıseq'in (s1) nolu girişine bağladığın lnb den sinyal alırsın....Bu yüzden Türksatı söylediğim şekilde bağlarsan dıseq ide test etmiş olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 1 Nisan 2014; 19:13:44 >
  • quote:

Dıseq seçimi uydu menüsünde kapalı bile olsa balkondaki dıseq'in (s1) nolu girişine bağladığın lnb den sinyal alırsın....Bu yüzden Türksatı söylediğim şekilde bağlarsan dıseq ide test etmiş olursun...

Yok hocam hiç bir şekilde sinyal yok ben kablolardan şüpheleniyorum evdeki kabloyu ikiye kestim öyle yaptım acaba kabloda mı bi sıkıntı yaptım ?
  • Bende Dıseq'den şüpheleniyorum........ iki parça kablonun ikisidemi arızalı olur yaw...büyük tesadüf...

F Konnektörleri düzgün bağlamışsın gibi gözüküyor buradan ??? Olmadı kablonun birini tekrar ikiye böl yeniden bağla....

Dıseq ler biraz hassa aletlerdir...Kısa devre filan olduysa pert olurlar....ben bu yüzden şüpheleniyorum....

Çok kıl bir durum vallahi... Sen 2 lnb yide multıfeed sistemde tam ayarla (ki çok uğraştırıcı bir şey) ...sonra dıseq denen merette sinyal alama
  • quote:

Bende Dıseq'den şüpheleniyorum........ iki parça kablonun ikisidemi arızalı olur yaw...büyük tesadüf...

F Konnektörleri düzgün bağlamışsın gibi gözüküyor buradan ??? Olmadı kablonun birini tekrar ikiye böl yeniden bağla....

Dıseq ler biraz hassa aletlerdir...Kısa devre filan olduysa pert olurlar....ben bu yüzden şüpheleniyorum....

Çok kıl bir durum vallahi... Sen 2 lnb yide multıfeed sistemde tam ayarla (ki çok uğraştırıcı bir şey) ...sonra dıseq denen merette sinyal alama

Yardımların İçin Saol Başka Şeyler Deneyeceğim

• Aşağıda gelen kabloyu direk azersata bağla yani dıseqcsiz eğer sinyal gelirse dıseqc bozuk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasim kurdugun sistemde eger daizeki aradan cikartip drek lbnden recievere taktigin zaman sinyal geliyorsa kablon saglam ama daizeki taktıgın zaman uydu sinyalini gec kablo sinyali bile gelmio gördüğüm kadariyla senin sorunun daizek arizali arkadasim daizeki bağlarken makinenin voltage fişini cek o sekilde bagla sistemine daizeki eger tecruben yoksa daizeki baglarken makinenin fişi takili olursa kısadevre yaptirirsan daizeki yakarsin..
  • Sorun Çözüldü herkese teşekkürler sorun kablolardaymış uyducuya yeni kablo yaptırdım herşey çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.