progdvb yi çok iyi çözdüm ama dvbdreami bir türlü çözemedim tam olarak.
önceleri kurmuştum ama ilk başta görüntü alamamıştım. bir kaç kere daha açıp kapattım denemek amaçlı ve sonradan görüntü geldi. ama şifreli kanal çözmeyi beceremedim bunda. sonra biryerlerden hazır kanal listesi buldum bunun için ve direk attım klasöre. artık hiç görüntü alamamaya başladım. sonra kaldırdım dvbdreami ve yeniden yükledim. kanal tarattım buldu ama her kanalı değil. neyse bu sefer yine ilk seferki gibi görüntü alamadım. kapattım açtım bir kaç kez gene görüntü aldım ama bazı kanallarda garip geliyor görüntü, yarım gibi. sola sıkışmış oluyor görüntü ve sağdaki boşlukta soldaki görüntünün yarısı tekrarlanıyor. uzun lafın kısası bir garip oldu.
sanırım codek meselesi. mesela ben progdvb içindeki FilterGraphs klasöründekileri kopyalayıp dvbdream içindeki Graphs içine yapıştırsam olurmu? yada ne yapmalıyım? codek olaylarını bir türlü anlamadım. birisi biraz detaylı bir şekilde, bu konuyu bilmeyen biri olarak bana anlatabilirse sevinirim.
birde mesela progdvbde kanal listesi klasörünü, transponder yapmayı falan öğrendim. ama mesela dvbdreamdeki kanal listesini kopyalayabilmem için hangi dosyayı kopyalayacağım veya transponderları nasıl geliştireceğim bu konuda da yardımcı olabilecek kimse varmı?