Şimdi Ara

DVD Player'ı bilgisayara bağlayarak müzik dinlemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Ses sistemi konusunda bilgim zayıf olduğundan, tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak.

Elimde Roadstar rdv354h marka bir dvd oynatıcı var. Bu oynatıcıyı 5+1 hoparlörüme bağlayıp usb'den müzik dinleyebiliyorum. Yahut scart kablo ile televizyona bağlayıp hem görüntü alıyorum hemde hoparlör olarak televizyonu kullanabiliyorum. Ancak aklıma, oynatıcıyı 5+1 ses sistemime bağladıktan sonra ayrıca bilgisayara bağlayıp, bilgisayar ile dvd üzerinden müzik dinlemem mümkün mü? Ve oynatıcıya mikrofon bağlamak?

Ayrıca cihazın arkadasında ki tüm girişlerin işlevlerini ve nasıl kullanıldıklarını açıklayabilecek biri var mı? Zira misal benim 5+1'den çıkan 3 kablo da, cihazdaki sol 6'lı gruba oluyor ki onuda doğru mu bağladım bilmiyorum çünkü 5 hoparlörden de ses gelmiyor, yani sağdaki jaklara (Y,L,R,+,Pb/Cb, Pr/Cr, COAXIAL) uymuyor. Peki bu jaklar ne için? Acaba benim yapmak istediğim iş (oynatıcıyı bilgisayara bağlamak) için mi? Ayrıca bu VİDEO, S-VIDEO vs OPTICAL girişlerinin kullanım amaçlarını da açıklarsanız minnettar kalırım.

Son olarak, oynatıcıdan müzik çalmak için truck CD yada DVD'mi hazırlamalıyım yoksa müzikleri aynen usb'ye kopyaladığım gibi direkt cd-dvd'ye yazdırmam yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 4 Haziran 2015; 0:49:53 >

• Önce genel olarak şöyle bilgi vereyim ses iletiminde en son teknolojik anlamında basit olarak sıralama şu şekilde HDMI> OPTICAL>COAXIAL Buraya kadar olan bağlantılar dijital bağlantılardır soldan sağa kalite derecesine göre sıraladım hdmi bağlantı şu anda en son teknolojik bağlantı çeşididir dijital olarak hem HD 5.1 -7.1 sesi hemde HD videoyu aktarır. Y-PB/CB-PR/CR> SVIDEO>SCART>L-R Bu bağlantılarda Analog bağlantılardır. Yine soldan sağa kalite dercesine göre sıraladım. Şimdi gelelim senin sistemine ve sorularına; Örneğin sen resimden gördüğüme göre ses sistemine yalnızca 3 Analog çıkışı bağlamışsın ön hoparlörleri ve subwoofer bağlanmış o yüzden diğer surround lardan ve merkezden ses gelmiyor. FL>Ön Sol FR>Ön Sağ SL> Arka Sol SR>Arka Sağ CEN>Merkez orta hoparlör SW> Subwoofer Eğer PC de ekran kartı çıkışında HDMI çıkışın var ise buradan dijital olarak hem 5.1 sesi hemde video yu en net biçimde alırsın sadece ses aktarması için diyorsan ozaman optik çıkışı yada coaxıal çıkışı kullanırsın bunlarda yalnızca dijital 5.1 sesi en kaliteli biçimde iletir ama ses sisteminde bu saydığım dijital girişler yok ise o zaman analog girişleri kullanacaksın y-pb-cb üçlü çıkışlarından yalnızca video alınır aynı şekilde svideo çıkışındanda yalnızca video alınır. Bilmem anlatabildimmi. Kolay gelsin.

• akkaynak kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin bu naçizane bilgilerden ötürü canı gönülden teşekkür ederim. Tüm cevapları aldım lakin şuraya tekrar özet bir şekilde açıklık getirir isen min0nettar kalırım;

Ben bu DVD oynatıcıyı bilgisayara bağlayıp, bilgisayardan açtığım müziklerin bu oynatıcı üzerinden çalmasını sağlayabilir miyim? Zira ses sisteminden çıkan 3 adet kabloyu da dvd oynatıcıya takıyorum, peki ya dvd oynatıcı ile pc arasındaki bağlantıyı ne ile yapacağım?

Bilgisayardan açacağın şarkıları, usb'ye yahut dvd'ye yazıp zaten dvd oynatıcı üzerinden çalıştırabiliyorken neden ayrıca bu işi bilgisayardan yapmak istiyorsun? diye sorarsan, meraktan diye cevap veririm.

Misal bu oynatıcının bir spor salonunun amfisine bağlandığını düşün hatta düşünme çünkü direkt öyle, zamanı geçmiş şarkılardan dolayı her zaman usb yahut cd'ye yeni şarkılar atmakla uğraşmak yerine, bilgisayardan istediğim şarkıyı yahut radyoyu açıp bırakırım çalar diyeceğim ama bu seferde sen o zaman hoparlörü direkt bilgisayar kasasına bağla, niye araya dvd oynatıcı sokuyorsun diyeceksin ve ben buna gene meraktan diyeceğim, yani sorumda mantık aramaya gerek yok

Ayrıca 5+1 ses sistemim analog ve subwoofer'dan çıkan 3 adet siyah, yeşil, turuncu kabloyu direkt pc kasasının arkasındaki siyah, yeşil, turuncu renklerine taktığımda da 5 hoparlörden ses gelmiyor, ancak ses sisteminin kontrol kumandasındaki matrix i açınca 5 kanaldan da ses geliyor lakin filmlerde bu ayarı açmadan da 5'inden ses geliyor burayı çözemedim ya neyse.

• Şimdi güzel kardeşim Roadstar cihazını yani bahsettiğin DVD aynı zamanda ses sistemli cihazını PC ye bağlayabilirsin dediğim gibi senin roadstar da HDMI girişi var aynı zamanda ses için Optical ve Coaxsiyel girişde var sen zaten ses aktarımı yapacaksın PC den anladığım kadarıyla bu durumda senin PC de Ana Kartın çıkışlarında optik yada koxsiyel var ise ki resimlerden görülmüyor sadece analog 2.1 çıkışlar var görünüyor bu durumda eğer bahsettiğim dijital çıkışlarda var ise sorun yok direk optik yada koaxsiyel kablo ile Roadstar da aynı uçlara girersen direk 5.1 olarak alırsın eğer o dijital girişler ana kartta yok ise o zaman 2.1 analog çıkışı kullanmak zorundasın. 2.1 şu anlama geliyor iki ön hoparlör ve birde subwoofer okadar hepsinden ses gelmez anlatabildimmi. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

Şimdi güzel kardeşim Roadstar cihazını yani bahsettiğin DVD aynı zamanda ses sistemli cihazını PC ye bağlayabilirsin dediğim gibi senin roadstar da HDMI girişi var aynı zamanda ses için Optical ve Coaxsiyel girişde var sen zaten ses aktarımı yapacaksın PC den anladığım kadarıyla bu durumda senin PC de Ana Kartın çıkışlarında optik yada koxsiyel var ise ki resimlerden görülmüyor sadece analog 2.1 çıkışlar var görünüyor bu durumda eğer bahsettiğim dijital çıkışlarda var ise sorun yok direk optik yada koaxsiyel kablo ile Roadstar da aynı uçlara girersen direk 5.1 olarak alırsın eğer o dijital girişler ana kartta yok ise o zaman 2.1 analog çıkışı kullanmak zorundasın. 2.1 şu anlama geliyor iki ön hoparlör ve birde subwoofer okadar hepsinden ses gelmez anlatabildimmi. Kolay gelsin.

Tekrar tekrar teşekkür ederim hocam.

Yani 5+1 ses sistemimden çıkan 3 kabloyu da dvd oynatıcıya, dvd oynatıcıdan optical yahut coaxsiyel çıkışlarından da anakartın optical yahut coaxsiyel girişlerinden birine bağlayacağım ve dvd oynatıcıyı bilgisayar üzerinden yönetmiş olacağım. Yani bilgisayardan açtığım müzikler dvd oynatıcıdan çalacak öyle mi?

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Dostum konuyu çok karıştırmışsınız :-) Ben size kısaca şu şekilde anlatmaya çalışayım.

Öncelikle Roadstar'ın arkasındaki hdmi yuvası giriş değil çıkıştır. Yani aletin içine koyduğunuz yada usb disk'teki video yada foto gibi görselleri tv'ye aktarmak için kullanılır. Bu yüzden pc'den buraya hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses alamazsınız. Bunu bir kenara yazın.

İlk seçenek anakartınızın arka panelinin üst kısmında bulunan turuncu koaksiyel ses çıkışından roadstar'ın coaxial yazan yuvasına bağlantı yapmak olacaktır. Tahminime göre Roadstar'daki coaxial bağlantı yuvası giriş olarak ayarlanmış ama emin değilim. Bunun için de alttaki gibi iki ucu da rca uç olan bir kablo almak olacaktır. Kablonun sadece bir kanalını (yani ya kırmızı yada beyaz) bağlayacaksınız.
    http://www.teknosa.com/urunler/110271160/monster-129833-ses-kablosu-jhiu-2rca-1-5m

Bunun dışında Roadstar'ın arkasında hem coaxial hem de optik bağlantı yeri var. Fakat bunların giriş mi çıkış olduğu net olarak belirtilmemiş. Tahminime göre optik bağlantı ses çıkışı için yani dvd'de çaldığınızın birşeyin sesini başka bir sisteme aktarmak için kullanılacaktır. Eğer bu optik yuva ses girişi olarak kullanılacak şekilde ise anakartın üst kısmındaki spdif (optik ses çıkışından) bu noktaya alttaki gibi bir optik kablo ile bağlantı yaparak sesi pc'den roadstar'a aktarabilirsiniz. Ama roadstar'daki bağlantının çıkış olduğunu düşünüyorum. Bunu 2. seçenek olarak denersiniz.
    http://www.teknosa.com/urunler/110271150/philips-swa4302s-optik-kablo

Şimdiye kadar eğer üstteki bağlantı yöntemleri işe yararsa pc'den roadstar'a aktardığınız sesi hoparlöre aktarmanız gerekiyor. Bunu da alttaki kablodan 3 tane alıp, kulaklık ucu olan kısmını Logitech'in üst yuvalarına, rca tipi olan uçlarını da Roadstar'ın sol arkasındaki çıkışlara takmanız gerekiyor. Bu sayede sesi pc'den Roadstar'a oradan da Logitech'e aktarmış olacaksınız.
    http://www.teknosa.com/urunler/110271426/hama-hm-122294-3-5mm-2rca-stereo-siyah-1s-0-75m

Tabii bu arada pc'de windows denetim masasından ses aygıtları kısmından ses çıkışını optik yada koaksiyel olarak seçmeniz ve 5.1 olarak yapılandırmanız gerekiyor.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İşte şimdi tam anlamı ile oturdu hocam Sayenizde merakımı tam anlamı ile giderdim. Artık bu denli komplike bir olaya girmenin hiç bir anlamı olmasa da, en azından bu cihaz ile ilgili kafamdaki bu saçma teknik konuya açıklık getirerek rahatladım, lakin bir gün, bu bilgilerin bu konu ile ilgili herhangi bir işte işime yarayacağına eminim. Yani hiç yoktan tüm giriş-çıkışların işlevlerini ve kullanım amaçlarını öğrenmiş oldum. Sana da akkaynak arkadaşa da verdiğiniz bu naçizane bilgilerinizden ötürü canı gönülden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 10 Haziran 2015; 0:11:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.