Bu LG nin çıkardığı comboları bilirsiniz.. hani ilk çıktığı zamanlar 100dolar civarında falandı.. Bende birtane aldım bunlardan 2-3 ay önce..DMS DVD-R de aldım şöle bi 50'lik.. Çok uzun zamandır harddiskimde arşivlediğim bilgilerimi(şarkı kayıtlarım,programlar, resimler vs) hemen dvd ye kopyalayıp bir arşiv oluşturdum..dvd leri düşük (2x) hızda yazdım.. dvd leri bugüne kadar 1-2 defa kullandım.. 1 ay aradan sonra geçen gün dvdleri dvd romuma taktığımda okumadığını gördüm.. pioneer 16x dvdromda denedim.. yazdığım Writerde denedim, pioneerin dvdRW sinde denedim ancak okumuyor da okumuyor.. Üzerlerinde değil çizik, toz bile yok. Bu durumda ne yapabilirim.. Hiçbir şekilde deformeye uğramamış DVDlerimi birdaha okutamazmıyım? Yıllarımın birikimlerini kayıp mı ettim? Ve bu kaybın sebebi nedir? Yanlış DVD seçimi mi? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim..
Eskiden bir-iki cd de de böyle bir olay başıma gelmişti ancak sonraları önemli dosyalarımı kaliteli cdlere arşivlemeye başlamıştım.. Kullandığım en kaliteli cd HBB idi.. Şimdi DVD olarak ne kullanmalıyım?
Forumda bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi varsa link gösterirseniz sevinirim..
Bilgilerinizi kaybetme olasılıgınız yüksek.Forumda Philips 1640 dvd-rw kampanyasından sonra bu konular çok konuşuldu ve DMS nin böyle sorunlar yaşattığı yazıldı.Kaliteli olarak bir kaç marka ön planda Verbatim,FUJİ,TDK,Philips ve maxwell.Başka markalarda varsada aklıma gelmedi.Forumda aratırsanız faydalı topicler bulursunuz.İnşallah bilgilerinizi kurtarırsınız.
Dms cd'leri olsun dvd'leri olsun oldukça sorunlu bir marka, fiziksel olarakta en kolay yıpranan dvd yada cd diyebilirim :( Bence size tavsiyem 50'lik falan almadan önce birkaç dvd'den numune alın nero toolkit'te bulunan nero cd-dvd speed yazılımıyla dvd'lerin üretici markasını kontrol edin. Verbatim sanırım en iyi üretici ama her dvd 'de iyi kalitede olmayabilir bunu zamanla kullanarak öğrenebilirsiniz. Çok kritik bir tavsiye de çok önemli saydığınız bilgilerinizi tek dvd'ye çekip silmeyin en az farklı iki markadan iki dvd'ye yedekledikten sonra silin derim.
www.jufsoft.com Bu siteden badcopypro programını indir ve kurtarabildiğin kadar veri'yi kurtar artık. Cra*k ihtiyacın olucak bunuda bulursun artık. Ben dvd medya için verbatim öneririm.Henüz fazla marka denemedim ama bu kalite.
Programı indiriyorum şu anda.. ancak yukarda yamadım heralde.. ben o dvdleri taktığım zaman hiç dvdyi görmüyor.. yani dvdrom okuyor, wwindowstan tıkladığımda disk yok diyor.. inşallah bu program işimi görürü.. yardımlarınız için teşekkürler..