Şimdi Ara

DVD ROM lg gsa 4163B kapağı açılmıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 gün önce pc ye vista kurdum. haliyle vista kurmak için dvd gerekliydi taktık kurduk... fakat bugün farkettim ki dvd kapağı açılmıyor. sanki 1 kullanımlık hakkı kalmış ona da vistayı kurmuş gibi. şimdi dvd çalışmıyor daha doğrusu eject deyince ışık yanıyor ama kapak açılmıyor. bende acaba mekanik bir sıkışmamı var diyerek ince bir metal yardımıyla alttaki ufak delikten manuel açtım. ama mekanik bir sorunda yok gibi. power supply veya elektrik kablolarıyla ilgili bir sorun olabilirmi, veya bunun kapağı çıkaran motoru yandıysa tamir olanağı var mıdır??? bunların dışında donanımsal veya firmware i ile ilgili bir sorun olabilirmi???

• Muhtelen bozulmuştur sürücünüz.. Garantisi varsa, hiç beklemeyin garantiye gönderin..
  • Dediğin gibi bir ihtimal tepsiyi açan motor yanmış olabilir ama bu düşük bir olasılık. Aynı motorda tepsiyi açmak için diğer dişlileri döndüren bir lastik vardır. O da kopmuş olabilir. DVD-ROM'unu bir teknik servise götürebilirsin ya da bu tip işlerde teknik bilgin varsa DVD-ROM'un içini açıp sorunun nerede olduğuna bakabilirsin. Kolay gelsin.
  • Başka Bi pc ye bağlayıp test edebilirsin ve 2 günlük cihazı diğer arkadaşların? dediği gibi açma. Garanti denen bişii var. Açarsan garantisi yanar ve bişii varsa da cebinden ödersin. Ne gereği var????
  • IDE kablolarınıkontrol et, 2 tane cd-rom kullanıyorsan jumper ayarlarını kontrol et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: veygun

IDE kablolarınıkontrol et, 2 tane cd-rom kullanıyorsan jumper ayarlarını kontrol et.

sorunun çözümü budur. ide kablolarına bak. belkide ters takmışsındır. kıvrımlarında çatlak oluşmuştur. fazla ısınmıştır.
  • Böyle bir soruya bu tür cevaplar gelmesi böyle bir forumda şaşırtıcı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.