Şimdi Ara

DVD Ses Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ses Sistemleri konusunda oldukça acemiyim. Elimde 4+1 Diana marka bir Speaker var. Bu Speaker'dan çok kaliteli ses almayi planlamiyorum tabii ki. Fakat yeni aldigim Philips DVP 720 SA DVD+DivX Player'a bu Speaker'i baglamak istiyorum. Stereo çikisa aleti bagladigimda çok az ses alabiliyorum. (Iki metre öteden duyulmuyor bile) Acaba cihazin ayarlarindan kaynaklaniyor olabilir mi? Speaker su an Receiver'a bagli. Boyle olunca ben sadece TV seyrederken iyi ses alabiliyorum. DVD izlerken sesi TV'den aliyorum.

Ikinci sorum ise görüntüyle alakali:
    Televizyonumda iki adet Scart girisi var. Birincisi AV1 ikincisi ise AV2/RBG. AV1'e Next Receiver'i, AV2/RBG'ye DVD'yi bagliyorum. Ama AV1'den görüntü alamiyorum. Iki de bir Scart takip çikartmak zorunda kaliyorum. AV1'den görüntü alamamin sebebi nedir? Alamayacaksam o giris orada niye var?

Üçüncü ve son sorum:
    Digital Receiver'in arkasinda iki Scart girisi var. Birinde VCR, digerinde TV yaziyor. Bu ikisi arasindaki fark nedir acep?

• 1.Muhtemelen bu sesin az olma olayı playerın ayarlarından kaynaklanıyor.Ses modunu stereo olarak gereken yerden değiştir.

2.AV1 seçiliyken kanalı av ye getiriyormusun?

3.O iki tane çıkıştan TV yazan Receiverdan TV ye bağlantıyı sağlıyor.VCR yazana ise DVD ye bağlayacaksın.Böylece eğer tek scart girişi olan Teevizyonun varsa tak çıkarla uğraşmayacaksın.Receiverdan sourca tuşuna basıp dvd ye geçebilrsin.Zaten bu şekilde yaparsan 2. sorundanda kurtulmuş olur tak çıkarla uğraşmamış olursun.
  • Cevap için tesekkürler.
    1. DVD'nin tüm ayarlarini kkontrol ettim. Baska türlü olmuyor.
    2. AV1'e getiriyorum. Ses var görüntü yok.
  • AV1 e tvdenmi getiriryorsun yoksa receiverdanmı.DVD den tv ye giden kabloyu Receivera bağlayacaksın.Receiverdanda Muhtemelen source yazan tuşa basacaksın.Source yoksa bile ona benzer bir tuş vardır.Bulamazsan kumandanın resmini koy ben söylerim.
  • Sorunu uzun ugraslar sonunda çözdüm. Receiver'i AV1'e bagladigim kablonun iki ucu da Scart'sa AV1'den görüntü alamiyordum. AV1 giris tarafi Scart'la, Receiver tarafi -bu renkli renkli kablolar varya- onlarla bagliysa görüntü geliyor. Mantigi anlayamadim gerçi ama neyse... (Scart kablolari bozuk degil bu arada)
  • Mantığını boşver çalışdıysa gerisi yalan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    2 ay önce açıldı
    Ses sistemi
    9 ay önce açıldı
    Ses sistemi önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.