Şimdi Ara

Dts ses desteği olmayan led tv ye dts destekli ses sistemi alırsam ses bluray sesler çalışırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun bi soru oldu kusura bakmayın

Dts olmayan tv ye dts ses sistemi takarsam ses cıkışı olurmu bu formatda?

• Filmi USB'den TV'ye takıp izlemeye kalkarsanız DTS formatını çözmez. Ses sisteminizde bluray oynatıcı ve USB girişi varsa ve filmi ses sisteminizin oynatıcısından veya USB'sinden izlerseniz olur ancak.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    teşekürler cevabınız için 4k tv de nasıl dts desteği olmaz aklım almıyor
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    peki 16 17gb bluray filmlerin kalitesini bozmadan ac3 yapabiliceğim basit dönüştürücü varmı
  • Bir bilgim yok ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Tv dts çözemese bile hiç ellemeden (passthrough yada bitstream) iletebiliyor olabilir. Bundan emin olmak için bir tane dts sesli, bir tane de Dolby sesli film indirin. Bu hdd’yi tv’ye bağlayıp ses çıkışını Arc ve passthrough (bitstream) vs yapıp deneyin.

Ama şöyle bir durum da var. Tv üreticileri bu dts Dolby vs sesler için lisans parası ödüyor. Maliyeti kısmak için de bu tarz müşterinin pek bilmediği özelliklerden kısıyorlar.

Misal benim 2013 model Sony tv, dts ve Dolby sesli filmleri oynatıyor ve sesi kendi hoparlörlerinden verebiliyor. Ama arc üzerinden dolby’i 5.1 olarak iletebiliyorken dts sesi 5.1 olarak dokunmadan aktaramıyor :-)

O yüzden sizin için en mantıklı çözüm usb hdd’yi ses sistemine bağlayıp filmi oradan oynatmak olacaktır.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    hdd ses sistemleri tv kadar pahalı :D en ucuz baktım bluray usb oynatcı 300 lira belki dedim programla fln acabılırız ac3 dolby acıyor galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum. Yeni aldığım tv DTS desteklemiyor.

Çoğu 4K filmde DTS istiyor.

Xbox one s veya ps4 bu sorunu çözer mi?

• vestel vardı usb den dts actım belki sended olur araştır yamalıyorsun
  • Usbden goruntuyu coz sesi de cal tv yı zorlayacak hareketler bunlar yukarıda ses alabiliyorum demiş arkadaşlar tv den duyduğunuz sesler sıkıştırılmış seslerdir efektleri alamazsınız. Bunu tv kadar oneme sahıp ev amfisi sonra orijinal içerikler gerisi gelir zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.