Şimdi Ara

DTS Ses Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    DTS destekleyen bir televizyonum(Samsun ES7000) ama DTS desteklemeyen bir ses sistemim(LG HT-1000ev) var. Bu durumda herhangi bir yolla ses sisteminden DTS ses alabilir miyim? Ses sisteminin arka panaeli ekteki dosyada.

DTS Ses Almak

• ses sisteminde optik giriş var bir tane optik kablo işinizi görecektir
  • linkteki ürüne bir göz atın maliyeti sizin için uygunsa probleminizi çözecektir.

http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php#menu
  • Playvision bu ses sistemiyle uyumlu olur mu acaba? Media player alarak da halledilebilir mi bu sorun?
  • media player alsanız yine size 5.1 analog ses vermeyecektir. optik ten decoder (AC3 yada DTS) ile çözüp 5.1 analog çıkışı speaker'larınıza vermeniz gerekli

playvision için uygun fiyat:

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/playvision-hda-51a-digital-sound-decoder-dts-68658370

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar103 -- 27 Kasım 2012; 12:22:48 >
  • Ama playvisionu ses sistemi ile kullanabilmek için ses sisteminin analog girişi olması gerektiğini duymuştum. Bu ses sisteminde analog giriş var mı? Boşa almış olmayayım Playvision'u?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hokten -- 27 Kasım 2012; 17:00:53 >
  • Analaog giriş yok. 9numara olabilir ama stereo L/R. Audıo vision cihazı için, 6 ayrı ses çıkışı için,6ayrı sesgirişi olması gerekiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DTS ses destekler mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de benzer cihaz var. ezcool diye medya oynayıcının oprtik çıkışını anfiye bağlıyorum. dts dahil tüm ses formatlarını her türlü alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

bende de benzer cihaz var. ezcool diye medya oynayıcının oprtik çıkışını anfiye bağlıyorum. dts dahil tüm ses formatlarını her türlü alıyorum.

Ozaman şöylemi oluyor; Anfinin mediaplayer kısmı DTS desteklemiyor. Fakat anfinin dijital sesgirişine, DTS dijital çıkışlı bir oynatıcı bağlandığı zaman DTS ses alınabiliniyor, değilmi?
  • TV'nin manualine baktım,http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201203/20120327094306342/01_EPDVBEUE_ENG.pdf

17. sayfada optik out üzerinden5.1 çıkış sadece havadan gelen digital tv için diyor, diğer kaynaklardan gelen sesi optik çıkıştan da olsa 2 kanal veriyormuş diye anladım. Biraz karışık ve manuali çok incelemedim ama galiba optikten çıkan sesi pcm'ye dönüştürüp öyle veriyor, karşıdaki cihazın dts çözmesine gerek yok sadece optik dijital giriş olsun yeter. Menüleri karıştırmak lazım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

bende de benzer cihaz var. ezcool diye medya oynayıcının oprtik çıkışını anfiye bağlıyorum. dts dahil tüm ses formatlarını her türlü alıyorum.

Ozaman şöylemi oluyor; Anfinin mediaplayer kısmı DTS desteklemiyor. Fakat anfinin dijital sesgirişine, DTS dijital çıkışlı bir oynatıcı bağlandığı zaman DTS ses alınabiliniyor, değilmi?

anfi dtsi çözmeli. decoder özelliği yoksa dts formatındaki sesi mediaplayer verse de ses alamazsın diye biliyorum. yanılıyor olabilirim..

• Yani ev sinema sistemini yenilemekten başka çare yok mu diyorsunuz?
  • önceki mesajda @dustdevil'in dediği gibi, eğer sesi TV çözüp 5.1 PCM olarak gönderiyorsa Optik bir kablo işinizi görebilir. Bunun için biraz TVnin kullanım klavuzunu ve biraz da menuleri karıştırırsanız sonuç alabilirsiniz. Denemekte sakınca yok, hepsi hepsi bir optik kablo parasına malolur. Kısacası olabiliyorsa TV DTS çözer dijital 5.1 PCM olarak ses sistemine gönderir, ses sistemi de çözülmüş gelen sinyali kullanarak 5.1 ses üretir. Böylece ses sisteminin DTS desteklemesi gerekmez. Ses sisteminde DTS yazmaz ama sonuçta DTS sesi almış olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.