Şimdi Ara

soundbar dts ve dts neo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung hw-j6001 sondbarımı samsung marka UE55JU6570 tv ye optik kablo ile bağlı olarak kullanmaktayım tv da izlediğim bluray ve 1080p (yüksek kalitede) filmlei izlerken pcm ve dolby digital seçtiğimde sıkıntısız ses alırken dts ve dts neo seçtiğimde ara ara ses kesintileri kopmaları yaşamaktayım bu sorunu nasıl cozebılırız ızledığım filmler 40-50 gb boyutunda bluray ve 1080p

• Optikle değil hdmi ile bağlayın , HDMI optik kablodan daha yüksek bitrate'li ses ve video taşır
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    teşekürler hocam ben hep optik kablonun daha kayıpsız ses taşıdığını biliyordum optik kabloda cam üzerinden ışıkla sesin iletiliyor ve bu mantıkla hdmi dan daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum akşam hdmi ile bağlayarak tekrar deneyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademsefa

teşekürler hocam ben hep optik kablonun daha kayıpsız ses taşıdığını biliyordum optik kabloda cam üzerinden ışıkla sesin iletiliyor ve bu mantıkla hdmi dan daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum akşam hdmi ile bağlayarak tekrar deneyim :)

Hdmi optikten kat be kat daha üstündür , hdmi'da digital olarak sinyali taşır , optik eskidi artık kullanmanın mantığı yok
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    sımdı deneme fırsatı buldum dıgıturk tv baglı olarak tv hdmı arc cıkısından ses aldım ve soundbar samsung j6001 ın hdmı arc gırısıne bağlayarak ses aldım ama yıne dts neo 2.5 seçtiğimde ses kesıntısı yaşanmaktayım hala :(
  • YOk mu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın hocam akıl vermek gibi olmasın ama en dandik 5+1 bile şu çubuklardan üstündür. DTS denilen sistem çevresel ses diye biliyorum. O çubuklar ne kadar "Surround ses veriyorum" iddiasında olsalar da gerçek sesi aktaramazlar. DTS'nin keyfi çubuktan alınmaz.

Sorunuza gelirsek, izlediğiniz filmler orjinal mi yoksa malum ortam filmi mi? Bunu denemenin tek yolu bir bluray okuyucu ile gerçek bluray filmde denemek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız ama apartmanda kullanıyorum soundbar işimi görüyor kablo derdi olmaması güzel yanlız bu dts ve dts neo ses kopması Canimi sikti evet filmleri internetten tutbobit hesabı üzerinden indirip hard disk kaydediyorum ve indirdiğin filmlerde dts özelliği var yazıyor ve 35-60 gb boyutunda filmler anlamadığın dts sesi alıyorum ama arada kopuyor bluray okuyucum olsa orijinal dvd alıp deneyeceğin ama o yok iste

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Birde digiturk hdmi ile tv bağlı ve ordan hem optik kablo bende Hdmi ile ses alarak dts neo 2.5 testi yaptım ama yine ara ara kopmalar yasıyorum servisi aradım onlarda bu sorunu ilk defa duyuyoruz indirdiğiniz filmlerin ses codeclerinde sorun vardır diyor

• ademsefa A kullanıcısına yanıt
    Şu bahsettiğiniz ara ara kopmaların nasıl olduğunu video ya da ses dosyası yükleyerek bize gösterebilir misiniz? Alet açılıp kapanıyorsa sorunludur ama örneğin Rıdvan Dilmen konuşurken ses bazen bip bip yapıyorsa sinyalde bir problem vardır.
  • Cihazda kapanma kendini yeniden başlatma falan hiç olmadı Ridvan dilmen konuşurken mesela Ahmet nasıl gol attı kafa ile diyor Ahmet diyor ses kesiliyor kafa ile diye devam ediyor yanlız bunu ses alırken PCm de yapmıyor dts neo 2.5 aldığın zaman yapıyor teşekkürler

• Sinyal sorunlu olabilir diye digiturk kontrol ettim sorun gözükmüyor yanı hem digiturk hemde hard disk film izlerken ses kopması beni şaşırtıyor

• Merhaba hocam 1 aydır aynı sorunla mücadele ediyorum ve çıldırmak üzereyim. Sizin modelin bir boy küçüğü samsung 48ju6570 curved tv'ye ve hw-m550 soundbara sahibim. DTS NEO 2.5 moduna getirdiğimde ses 1-2 saniyelik kesik kesik geliyor ve insanın canını sıkıyor. DTS NEO 2.5 modunda kullanmak da daha güzel bu ısrarcılık da bundan. Acaba hdmi kablodan mı sorun dedim fakat sıfır philips hdmi kablo aldım yine düzelmedi. Fakat bluetooth modunda bu sorun yok. Siz çözebildiniz mi?

• *EKSeLaNS* kullanıcısına yanıt
    merhaba demek yanlız değilim bende 10 gündür uğraşıyorum hdmi dan ses aldım olmadı optikten aldım olmadı hdmi kablosunu değiştirdim optik kabloyu değiştirdim yine olmadı bluetooth sorun olmuyor ama ses kalitesi bence dts ve dts neo kalitesinde değil pcm kalitesinde ses alıyoruz ayrıca bluetooth modunda akıllı kumandayla butun cıhazları kontrol edemıyorum soundbarı kendı kumandasından tekrar açmak zorunda kalıyorum ben tek kumanda ıle tv dıgıturk ve soundbar kullnamak ıstıyorum o yuzden ses kaıtesı ve bu yuzden bluetooth modu kullanmıyorum servısten randavu aldım ve bır arkadaşla konuştum bana dedıklerı gelıp kontrol ederız ama ınternetten ındırdıınız fılm olduğu sebebı ve dıgıturkte de sınyalde kopma olabıleceği için sorun olmayacağını belirtiler bu durumu nasıl cozerız dedıgımde dedım dts desteklı bluray fılm satın alacakmısım onu deneyerek bakın sorun devam edıyorsa ona gore islem yaparız seklınde konustular bende bunu sızın yapmanız gerekıyor dedım ancak ellerınde boyle bır ımkan olmadı belırttıler bende kızarak son verdım ama bu sorun can sıkıcı dts sound test dvd var onu denemek ıstıyorum ama bulamadım hala bakalım nasıl olacak sız neler yaptınız bu konuda

• Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir bir türlü çözemedim. Hayır bu işin uzmanı falan varsa bulalım onlara soralım. Samsung servistekiler bile bilmiyor sorunun cevabını.

samsung servis filmin ses dosyasından yada yayından kaynaklanıyor şeklinde bilgi verıyor ancak tv kendı hoparlöründe bu sorunun yaşanmadığını belirtince cevap veremıyorlar
    trt 4k yayındada mı aynı sorunu yaşıyorsunuz
  • quote:

trt 4k yayındada mı aynı sorunu yaşıyorsunuz

Trt 4k yayınında sorun devam etmektedir.

servisle görüştüğüm personel o şekilde bilgi verdi ama sizde de kesinti devam ediyormuş
  • quote:

servisle görüştüğüm personel o şekilde bilgi verdi ama sizde de kesinti devam ediyormuş

Çaresiz kaldık, yok mu bunun çözümü anlayan acaba

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.