Arkadaşlar Elimde Creative X-Fİ ExtremeMusic 7.1 Ses Kartı ve Creative İnspire 2500 5.1 Ses Sistemi Mevcut, Bu Aralar DvD Filmlere Merak Sardım Ses Kartım Ve Sistemim Dolby Digital Destekliyor, Örn: DvD Menüsünden Dolby Digital'i Seçiyorum Çalışıyor.Dolby Digital'li Film İzlediğimi Nereden Anlarım? Ses Kartı'nın Programında Filan Göstermez mi?
senin kartını bilemem ama benim kartta (zs) tray ikon bölgesinde-saatin olduğu yer- ses ilk çözülmeye başlarken mini bir çekmeli pencere açılıp hemen kapanıyor.film sesi dolby ise dolby, dts ise dts yazıyor.(tabi önceki sürücümde, yeni cd paketi yükledim ( alchemy) daha dvd film açmadım yeni hali bilmiyorum). ayrıca filmin seslerinden çevresel sesi anlamanız lazım, yani bunu anlamamak pek te mümkün değil.
evet senin için bir test yaptım aşağıda 3 resim var biri ses kartımın decoderi çalışırken ikiside çalışmazken. her iki halde de ham sesin kaynak özelliklerini anlamak mümkün. bunun için resimdeki show information seçili olmalı. ayrıca decoder çalışmazkende bahsettiğim saat yanındaki (tray icons bölgesi) ortaya çıkan dts uyarısı var.
çok teşekkür ederim sağolasın, birazdan deneyeceğim
soru halloldu çok sağol, bişi daha sorucam informationda hiç dts'yi göremedim yada benim denediğim dvd filmde dts özelliği yoktur
dvd film paketini üzerinde genelde dvd içindeki formatlar yazar, bu formatlardan istediğini yukarıdaki resimde show informationu etkin hale getirdiğin menüde audio langueges tabında ne kadar ses kaydı varsa menü olarak açılır oradakileri sırayla dene.