Şimdi Ara

AC3 Ses ile DTS ses arasında ne tür fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı filmlerde ac3 veya dts yazıyor.Bu ikisi arasındaki fark nedir?

• hocam sağlam bi ses sistemin varsa dts ile çok şeyler yakalarsın.ama dediğim gibi bunu sesi baya açarak zevkini alırsın.ben inception indirmiştim 50 gblik bluray film sesi %40 dan fazla açamıyodum ve bi işede yaramamıştı.
  • DTS olması için sağlam bir ses sisteminin olması lazım. Sesi az veya çok aç önemli değil. Buram buram kalite akıyor. Her şeyi geçtim AC3 en fazla 448 kbps ses verebiliyor, DTS 1509 kbps civarı oluyor. Kaliteli bir sistemin yoksa DTS film indirmenin bir mantığı yok ama.
  • DTS ses daha kalitelidir ancak daha fazla alan kaplar. SPDIF üzerinden gerçekten kaliteli bir ses sitemiyle kullanırsanız fark hissedilebilir.

AC3 de kötü değildir. AC-3, Dolby Digital ses biçimidir. Sıradan AC3, 640kbps'a kadar çıkabiliyor, E-AC3 ise 6Mbit'e kadar çıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

DTS olması için sağlam bir ses sisteminin olması lazım. Sesi az veya çok aç önemli değil. Buram buram kalite akıyor. Her şeyi geçtim AC3 en fazla 448 kbps ses verebiliyor, DTS 1509 kbps civarı oluyor. Kaliteli bir sistemin yoksa DTS film indirmenin bir mantığı yok ama.

BluRay Disc lerde 3 mbitlere kadar çıkar hatta daha yukarısını bile gördüm ben DTS de.

Kısacası SPDIF girişli yani digital ses sisteminiz varsa tam bir keyif olacaktır. Media Markt falan gidin muhteşem seslere tanık olun. Gerçek sinema ortamını yaşatır DTS.
    Ama digitali analoğa çeviren ses sisteminiz varsa pek farkı anlamayabilirsiniz. Gene de iyidir öbüründen.
  • Dts iyidir candır :) ac3 ile dts ses arasında ciddi kalite farkı vardır ;)
  • Yeni bir başlık açmamak adına E-AC-3 formatı sıkça duyulmaya ve paylaşılmaya başladı. DTS e göre daha mı avantajlıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü var ses yok
    13 yıl önce açıldı
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ac3 iyidir, dts harikadır,

Diğerleri rezalet indirecekseniz en kötü ac3 olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.