Dvd sürücümü sorunsuz kullanıyordum ta ki daemon tools yükleyene kadar. Abim sağolsun dvd sürücüsünün üstüne koydu sanal sürücüyü. Şimdi ise dvd sürücüm hiç görülmüyor. Daemon toolsu kaldırsam da sanal sürücülerini silsem de bir işe yaramadı. Bir kaç böyle idare ettim ama şimdi bilgisayar arıza vermeye başlıyor, format atılması gerekebilir diye korkuyorum. Malum cd tanıyacak yer de yok. Sorunu donanım/aygıt yöneticisinden halletmeye çalıştım ama olmadı hiç bir şekilde görmüyor sürücüyü. Gerekirse ekran görüntüsü alabilirim. Yardım ederseniz çok sevinirim, cevaplarınızı bekliyorum.
İlk olarak sistem geri yükleme kullanarak deamon tools u yüklediğiniz güne geri dönün...Eğer düzelirse sorun yok. Düzelmez ise sorun donanım kaynaklı olabilir..
Lifelock merhaba.
Öncelikle windows üzerinde sürücünün görünmemesi seni korkutmasın çünkü format atılırken illa ki onu göreceksin çünkü daemon tools'un herhangi yapacağı birşey dos ekranındaki aygıtlarını görmeni engellemez. Format esnasında oluşabilecek bir sorun kesinlikle donanımsal bir arızanın sebebi olarak karşımıza çıkacaktır ki daemon tools'un böyle birşeye sebebiyet vermesi imkansız.
Bunun yanında,disk yönetiminde (bilgisayarıma sağ tıkla YÖNET e tıkla solda menüde disk yönetimini göreceksin) dvd romunu görebiliyor musun? Bir sorum da daemon tools şu an tamamen pcden kaldırıldı mı?
Şimdi sistem geri yükleme yaptım sürücüyü gördü fakat bu sefer cd'yi taktığım halde okumuyor, açmıyor.
@mesutaksoy İyi oldu bu bilgi ama cd'yi okumaması hala kötü sanırım : ) Cevaplara gelecek olursak disk yönetiminde şu an görüyorum evet altta. Daemon toolsu da kaldırmamıştım, kaldırayım mı?
Sürücüyü gördü fakat okumuyor demişsin. Acaba o daemon tools'un sanal sürücüsü olmasın? Daemon toolsu kaldır ama uninstall ederken sana bir soru soracak. Sanal sürücüler de kaldırılsın mı gibi birşey olması lazım.Orada dikkat etmen gereken husus oluşturduğu sanal sürücüleri de silmesini işaretlemen gerekiyor.. Öyle bir dene
aa evet öyleymiş. En son G olarak ayarlamıştım sanal sürücüyü o yüzden yanıldım. Daemon toolsu kaldırdım şimdi, sanal sürücüleri de sildim ama silerken seçmek için bi bölüm çıkmadı, tek sanal sürücü olduğundan direk sildi belki. Disk yönetiminde de göremiyorum şu an sürücüyü.
Yok mu başka fikri olan? Başladığım yerdeyim hala.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme