başlıkta da anlattığım gibi bir tane dvd writer aldım.Kasayı açıp takmak istediğimde duraklamak zorunda kaldım.Şimdi ben bunu nasıl bağlayacağım
sisteminde önceden takılı cd rom filanvardır onlara takılı olan ide ve elektrik kablosunu yeni dvd ye tak ama dvd nin üzerindeki jumperı çıkar
quote:
Orjinalden alıntı: variationsonathemeof
sisteminde önceden takılı cd rom filanvardır onlara takılı olan ide ve elektrik kablosunu yeni dvd ye tak ama dvd nin üzerindeki jumperı çıkar
Ya aslında bilgisayarımda bir tane dvd rom var ben bunu dvd writer ile kullanmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.Ayrı pci kart mı almam gerekiyor.İde girişi sağlamak için
DVD RW i bağladım arkadaşlar ancak benim hdd slave olarak bağlıymış.Bu bir sorun yaratır mı
quote:
Orjinalden alıntı: ExArA
DVD RW i bağladım arkadaşlar ancak benim hdd slave olarak bağlıymış.Bu bir sorun yaratır mı
hdd mutlaka master olarak bağlanmalı.mümkünse hdd ile aynı kabloya başka bir şey başlama.hdd anakartta da primary ide portunda olmalı.yoksa performans düşüklüğü yaşarsın.
quote:
Orjinalden alıntı: strafer
quote:
hdd mutlaka master olarak bağlanmalı.mümkünse hdd ile aynı kabloya başka bir şey başlama.hdd anakartta da primary ide portunda olmalı.yoksa performans düşüklüğü yaşarsın.
mecburen aynı kabloya bağlamak zorundayım .o zaman hdd yi master dvd rom u slave yapıyorum.
Şimdi benim anlamadığım sisteminizde bir adet harddisk,1 adet dvd-rom, 1 adet dvd-writer yok mu? Bu kombinasyonda üç cihazıda kasaya bağlamak için, (hdd de sata değilse) en az iki ide kablosu gerekir, demek ki hdd tek kabloya iki optik cihaz da diğer kabloya takılabilir, sizi bu çözümden alıkoyan, ve dvd-rom ile hdd'yi aynı kabloya bağlamak zorunda bırakan sorun nedir?
Yoksa diğer dvd-romu çıkardınız mı? Başka ide kablonuz mu yok?
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
Şimdi benim anlamadığım sisteminizde bir adet harddisk,1 adet dvd-rom, 1 adet dvd-writer yok mu? Bu kombinasyonda üç cihazıda kasaya bağlamak için, (hdd de sata değilse) en az iki ide kablosu gerekir, demek ki hdd tek kabloya iki optik cihaz da diğer kabloya takılabilir, sizi bu çözümden alıkoyan, ve dvd-rom ile hdd'yi aynı kabloya bağlamak zorunda bırakan sorun nedir?
sorun şu hdd ye bağlı ide kablosunda dvd rom da takılı ben dvd romu,dvd rw ın bağlı olduğu ide kablosuna takınca sistem açılıp tekrar kapanıyor.bende mecburen böyle kullanmak zorundayım
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
sorun şu hdd ye bağlı ide kablosunda dvd rom da takılı ben dvd romu,dvd rw ın bağlı olduğu ide kablosuna takınca sistem açılıp tekrar kapanıyor.bende mecburen böyle kullanmak zorundayım
Bağlantıyı bu şekilde mi yaptınız, bu şekilde bir sorun çıkmaması lazım,sistemin kapanması bu olayla bağlantılı olmamalı...
Şimdi bakın, üst resimde gördüğünüz ince ve geniş, üzerinde üç adet bağlantı noktası bulunan kablo ide kablosudur, bunun bir ucu anakarta (en uzak ucu) diğer iki ucuda hdd yada optik sürücülere takılır, her kabloya iki adet cihaz bağlanabilir, anakarttan sonra gelen ortadaki connectör slave, en uçtaki connector ise master konumu içindir. Bununla birlikte cihazların arkasında ikinci resimde gördüğünüz jumper tabir edilen küçük anahtarcıklar bulunur, bunlar iki pini birbirine bağlar ve bağladıkları pinlerin durumuna göre cihaza master yada slave olarak çalışacağını söylerler. Kablonun master konumuna bağlayacağınız cihazın, yani sizin durumunuzda dvd-writer'ın arkasındaki jumper'ı master konumuna alacaksınız, zaten hangi konumda master olduğu aygıtın üzerinde yazar... Diğerinide slave yapıp ortaya bağlayacaksınız aynı kabloda olacak yani ikisi, Hdd ise diğer kabloda tek başına master konumunda takılı olacak...
hocam dediğin gibi yaptım.ide 2 kablosunun master ına dvd rw i slave de dvd rom u bağladım.jumper ları da ayarladım.ancak çok ilginç bi durum oluştu.ide 1 kablosunun master ına hdd i taktım. jumper ayarlarınıda düzenledim.ancak bios halen slave olarak görmeye dvm etti.ve xp açılmadı.slave olarak taktığımda ise xp açıldı.jumper ayarlarında bi yanlışlık olmadığına eminim.neyse böle kullanıcaz artık.sistem gayet stabil gidiyor
Vardır ince bir durum ama neyse, hdd tek kablo ile bağladınız ya slave olması fark etmez aslında, kullandığınız kabloda bir sorun vardır belki... Neyse iyi çalışmalar.
Saygılar...
arkadaşlar bende yeni bi dvd writer aldım.bende öncedende bir adet dvd writer vardı.yani önceden bi cd rom bi dvd wr kullanıyodum.şimdi cdromun kablolarını çıkardım aynen yeni aldığım dvd wrter e taktım.ancak eski writer çalışmıyo.eskisi lg yenisi asus.bu ikisi birlikte çalışmıyo.biri yardım etsin lütfen neyi nereye bağlıcam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme