Şimdi Ara

Dvd writer sorunu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dvd yazıcım hem biosta hem de windowsta görünmesine rağmen içindeki dvd'leri görmüyor. Hatta drive olarak görünüyor, üzerine basıp açıyorum, içi boş duruyor. Halbuki içindeki dvd dolu. Kafayı sıyırmak üzereyim Herzaman canavar gibi çalışan dvd writer şimdi çalışmıyor. Markası Lg. DVD RAM olarak gözüküyor sistemde.. içine cd koyuyorum içi bomboş gözüküyo. nasıl böyle oldu derseniz şöyle oldu.. elimde bitanede cd writer vardı bu ikisini beraber kullanayım dedim. ondan sonra küstü bizimki.. şimdi sadece dvd writer bağlı sistemde ve çalışmıyor. Ama geçen gün şaşılacak bir olay oldu. tam keyfim yerine gelmiştiki yine keyfim kaçtı. Bir tane dvd yazdırıyım bakalım yazdıracak mı dedim.. yazdırdım ve sorunsuz yazıldı. sonra koyduğum tüm dvd romları okumaya başladı. Fakat pcye restart atınca herşey eskisine döndü. Format atsam değişen bişey olur mu acaba Dvd writer öyle duruyo yardım..

• ilginç bi soruna benziyo... bi de firmware yapmayı dene bakalım belki kendine gelir.
  • hayır kardeşim.. bi işe yaramadı
    LG GSA-4163B Dvd writer'ıma A105 Firmware'ini yükledim. hiç bi halta yaramadı. durum hala aynı
  • dvd yazıcını başka pc de tak dene bakalım birde. bendede bi ara görmüyordu ama kendiliğinden düzeldi
  • DVD Drive olarak goruyo demek ki sorunsuz ama lensinde bi problem olabilir.. sorunsuzca baglanmissa bilg tarafindan goruluyodur her yerde ama cdnin ya da dvdnin icerigine bakmaya gelince is goremiyosa direkt optik okuyucusunda bi sorun wardir gibime geldi.. Baska bi makinede de dene imkanin varsa,muhtemelen onda da bu sorun olcaktir, garantisi suruyodur sanirim aldigin yere bi gotur derim..
  • iso buster kur bak bakalım görecekmi,yanlış formatla çekilmiş olabilir dvd ler orjinal dvd yide okumuyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Albatros

iso buster kur bak bakalım görecekmi,yanlış formatla çekilmiş olabilir dvd ler orjinal dvd yide okumuyormu?

orjinal dvd yi bilemem ama orjinal cd leri okumuyor. cd namına ne varsa okuyodu eskiden, şimdi hiçbişey okumuyo.

garantisi devam ediyo ama dvd yazıcıyı aldığım yere yaklaşık 650km uzaktayım
    ya lensinde problem olsa bazen düzelmez gibi geliyo bana.önceden anlattığım gibi bi dvd yazırdım sonra süper çalışıyodu. şimdi yine bozuldu. (artık neroda dvd yaz seçeneğide aktif değil) arkasındaki master-slave jumperları sadece tek dvd yazıcı bağlı olduğunda bi anlam ifade etmez dimi? onlar mı yanlış ayarda acaba? cd writer ile beraber bağlamaya çalıştığımda baya kurcalamıştım oraları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmr41 -- 27 Ocak 2006 10:57:34 >

• başka pc ye bağlama tavsiyesi de mantıklı.. bakalım olmazsa onuda denerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmr41 -- 27 Ocak 2006 10:55:06 >
  • hocam bende de olmuştu ona benzer cd falan görmüyor yazıcı çalışmıyor du bozuk çıktı değiştirdim laptutu kesin gibi bozuk senin cihaz da öyle galiba
  • başka bilgisayara bağla ama büyük ihtimal bozuktur aynı onun gigib bir olay ben de de olmuştu
  • format attım değişen bişey olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.