Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.969
Cevap
3
Favori
226.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar BenQ dw1640 modelinin siyah versiyonunu İstanbul'da satan bir yer biliyor musunuz? Boğaziçi Bilgisayar A.Ş. distribitör gözüküyor. Mail atıp sorayım dedim hangi bayilerde bulabilirm diye? üç mail yolladım cevap gelmedi.

Bilen varsa söylerse sevinirm. Ankara'daki Demo bilgisayarda da sadece beyaz olan kalmış.
  • Benq kafası ve chipleri philips hheheheuhu
  • evet haklısın benq philips marka chip kullanıyor. ama benq'in özellikleri hiçbir philips modelinde yok. yazma ve okuma hızlarını karşılaştırsan aynı olmadığını görürsün. firewall ile olur diyorsan, benq'da standartken kendimi fw ile riske atmam mantıksız olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dutku

Arkadaşlar BenQ dw1640 modelinin siyah versiyonunu İstanbul'da satan bir yer biliyor musunuz? Boğaziçi Bilgisayar A.Ş. distribitör gözüküyor. Mail atıp sorayım dedim hangi bayilerde bulabilirm diye? üç mail yolladım cevap gelmedi.

Bilen varsa söylerse sevinirm. Ankara'daki Demo bilgisayarda da sadece beyaz olan kalmış.

Valla bende bugün mail attım cevap geldi o ürünü başka firma satıyor diye bende sitelerindeki sayfayı tekrar gönderdim bunu siz satıyorsunuz diye ses seda yok.Ayrıca writer ın bir özelliğide laser ı disk yüzeyine tam 90 derece olarak odaklaması ki buda muhtemel jitter bozulmalarının önüne geçer.Eğer hakikaten yazdıkları gibiyse daha ülkemize gelmemiş olan plextor 740 ayarında bir cihaz bu.

• kesinlikle çok kaliteli bir cihaz.. Testlerden öyle anlaşılıyor.. benq çılgınlığı nec çılgınlığının yerini alacak... :)
  • yazıcı tabiki etken ama medyadan tutun birçok şey testleri etkiliyo

1 sene sora burda eski dvdleri okutup anlayacaz sonuçları , ,yani yazarken cep tel bile bayabir etkiliyo :O zaten hep yazarlar uzaktutun die,

Asıl sorum şu BlueRay de ne yapacaz Aynı boyutta 30GB bir çizik 5gb lik alana denk gelecek
    Altksımlarını :P neyden yaparlar artık bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulp

asus 1608 p kullanıpta bu testten kotu sonuclar alan arkadaslar endiselenmesin cunku asus 1608 p nero kalite puan testi programını desteklemıyor o yuzden alakasız sonuclar cıkıyor . hem yabancı hem de bazı turk forumlarında bu konu bayagı konusuldu.belki gelecek firmware de bu hata duzeltilir ve nero kalıte testı programı ıle asus 1608 p arasındakı bu uyumsuzluk giderılır,o yuzden bu cihazı kullanan arkadaslar nero testınden aldıkları puanı dvd medya secerken dikkate almasınlar.

bu yaziyi yazdigin iyi olmus. zira asus'un review larini okumadigim yabanci site kalmadi dvd kopyalama muzik cdsi yapma performanslarini dahi ayri ayri inceledim asus rip hizinda malesef yavas digerlerine oranla en yavaslarindan biri ama bu yavaslik eger profesyonel olarak dvd den dvd ye falan kopyalama yapmiyorsaniz sizi rahatsiz etmez. okuma konusunda degerler digerleri ile muadil yani ayni. hizli ya da yavas degil. lakin cizik/bozuk cdleri (error correction) en hatasiz ve en yuksek hiza cikarak okuyabilen urun. asus optik alanda urun yelpazesi olan bir firma degil o yuzden bu yazicisini pioneer a yaptiriyor, chipseti ise nec. asus u birakip gidip nec alan arkadas bence sadece kendini yormus o kadar. ha nec te oldukca iyi, populer bir marka itirazim olamaz. fakat dvd writerini bilmem ama cd writerda en iyisi yamahaydi yazdigi bilgileri cdye resmen kaziyordu testlerde datalar kalin cizgilerle cikiyordu bu uzun seneler datanin saglikli kalmasi demekti. yamaha dvd writer yapiyor mu oturup arastirmadim dogrusu.
    benq da bu ara reviewlarda one cikan bir urun. kalitesi ile goz dolduruyor. samsung tavsiye etmem.

Ayrica yazilan dvdnin kalitesi o an itibariyle sabittir. yok nec'le okusam 90 cikiyor.... asus'a okusam 0 cikiyor... philips 50 veriyor falansa..., hele hele okuma hizlarina gore cd/dvd nin kalitesi degisip duruyor ise... bu test baslibasina bir SACMALIKTIR.

dvd/cd medya secerken taninmis review sitelerine goz atip sonuclar cikartirsaniz. en dogrusunu yaparsiniz.

(duzeltme: yamahanin dvd writer i yokmus)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 20 Ekim 2005, 14:30:53 >

• Sonunda sağlam bir sonuç alablidim, ve artık dvd piyasasında tek geçeceğim verbatim 8x 4.7 gb ürününü gözüm kapalı kullanırım, aşağıdaki sonuç da bunun bir göstergesi, yazım hızı 4x.

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler
  • benq dw1640'ı sonunda bugün alabildim. yanında da verbatim dvd-r aldım 50'lik paket. 37 YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutku -- 21 Ekim 2005, 20:20:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dutku

benq dw1640'ı sonunda bugün alabildim. yanında da verbatim dvd-r aldım 50'lik paket. 37 YTL.

Yahu bunu yazana kadar bi test koy merakla bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exalteddivx

Sonunda sağlam bir sonuç alablidim, ve artık dvd piyasasında tek geçeceğim verbatim 8x 4.7 gb ürününü gözüm kapalı kullanırım, aşağıdaki sonuç da bunun bir göstergesi, yazım hızı 4x.

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

O sonuç hiç güzel değil 8x verbatimi 8x te yaz daha başarılı sonuçlar çıkıyor ilk değer en fazla 280 olması lazımken bin küsurlarda.

• arkadaşlar bakın bu da dms 8x ...........yorum sizin
    ah,ah birde 50tane aldım

• quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

quote:

Sonunda sağlam bir sonuç alablidim, ve artık dvd piyasasında tek geçeceğim verbatim 8x 4.7 gb ürününü gözüm kapalı kullanırım, aşağıdaki sonuç da bunun bir göstergesi, yazım hızı 4x.

O sonuç hiç güzel değil 8x verbatimi 8x te yaz daha başarılı sonuçlar çıkıyor ilk değer en fazla 280 olması lazımken bin küsurlarda.

8xVerbatim 8x Yazım Malesef Sonuç Çok kötü, Diğer grafiğe neden kötü dedin aslında pek anlamadım, pı erors aslında pek önemli değil dir biliyordum, asıl bakmamız gereken grafik aşağıdaki ise bence iyi bir sonuç, 8x yazımda görüldüğü gibi yerlerde süründü, problem nerede acaba, ben dvd bastıkça testleri göndereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exalted1903 -- 22 Ekim 2005, 3:17:07 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

quote:

8xVerbatim 8x Yazım Malesef Sonuç Çok kötü, Diğer grafiğe neden kötü dedin aslında pek anlamadım, pı erors aslında pek önemli değil dir biliyordum, asıl bakmamız gereken grafik aşağıdaki ise bence iyi bir sonuç, 8x yazımda görüldüğü gibi yerlerde süründü, problem nerede acaba, ben dvd bastıkça testleri göndereceğim.

Kardeş arka sayfalarda pulp diye bir arkadaş bunları yazmış.

asus 1608 p kullanıpta bu testten kotu sonuclar alan arkadaslar endiselenmesin cunku asus 1608 p nero kalite puan testi programını desteklemıyor o yuzden alakasız sonuclar cıkıyor . hem yabancı hem de bazı turk forumlarında bu konu bayagı konusuldu.belki gelecek firmware de bu hata duzeltilir ve nero kalıte testı programı ıle asus 1608 p arasındakı bu uyumsuzluk giderılır,o yuzden bu cihazı kullanan arkadaslar nero testınden aldıkları puanı dvd medya secerken dikkate almasınlar.

• Eline saglık güzelmiş
  • @relo

ilk topic mesajına şöyle "arşiv için en iyisi" "fiyat performansta en iyisi" gibi gelen bilgiler ışığında bi tablo hazırlasan çok iyi olacak
  • Nero'nun asus için neden böyle bir durum yarattığını anlamıyorum, bende dvdinfo adında bir program ile yukarda cdspeed programında göndermiş olduğum 8x yazım 8x verbatim dvd+r marka dvdyi tekrar tarattım 3 grafik verdi bu program 3.cüsü complete adı altında diğer iki grafiğin karşılaştırıması, bu grafikleri yorumlayabilirmisiniz, çünkü cdspeed deki gibi kalite test puanı vermiyor, ve acaba burada bastığımız dvdnin kaliteli olup olmadığını kontrol etmek için nelere dikkat etmek gerekir, düşüncelerinizi bekliyorum...
  • quote:

Nero'nun asus için neden böyle bir durum yarattığını anlamıyorum, bende dvdinfo adında bir program ile yukarda cdspeed programında göndermiş olduğum 8x yazım 8x verbatim dvd+r marka dvdyi tekrar tarattım 3 grafik verdi bu program 3.cüsü complete adı altında diğer iki grafiğin karşılaştırıması, bu grafikleri yorumlayabilirmisiniz, çünkü cdspeed deki gibi kalite test puanı vermiyor, ve acaba burada bastığımız dvdnin kaliteli olup olmadığını kontrol etmek için nelere dikkat etmek gerekir, düşüncelerinizi bekliyorum...

Kardeş değerlere baktım ama yine bana yüksek gibi geldi elindeki dvd leri başka bir yazıcıda test etme imkanın varsa o test sonuçlarını koy yoksa zaman gösterecek neyin ne olduğunu.Ama şuna adım gibi eminim bu dvd writerlar hem program hem dvd medya seçiyor.Bendeki nec te (3500-3540) bir dönem sonra kendi yazdıklarını okumamaya başladı şimdi düşünüyorum acaba yazıcıların laser izi mi zamanla siliniyor plextorlarda yazım daki laser gücünü ayarlama gibi seçenekleri gördükçe pahalıdır vardır hikmetine dönücek galiba bu iş.

• Biraz eski test ama belki işine yarayan olabilir.
    http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/dvd-4burners.html
  • reLo kardeş bende Asus 1604P DVD writer var. Imtion, fly, Rota, hyundaı medyalarının hiçbirine 4X den yukarı yazmıyor. En son firmware olan 1.18 sürümüde yüklü ama daha hiçbir medyaya 4X den yukarı yazamadım. Nero Speed Test'de de kalite puan yeri hep boş oluyor sonuç yazmıyor, bunların sebebi ne olabilir nasıl bir sonuç önerirsiniz , sizin ve tüm arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Ha şunuda inkar edemem daha şimdiye kadar hiçbir medya yazarken hata vermedi 4X ile yazıyor ama yazdığı medyaları okurken ve yazarken hiç hata vermiyor. ( toplam 50 ye yakın medya yazdım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alit -- 23 Ekim 2005, 0:36:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.