Şimdi Ara

DVD'ye 4,5 Gb. üzerinde veri yazamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerek DVD R ve gerekse DVD RW lerin üzerinde kapasite olarak 4.7 GB. diyorsa da, bir DVD ye 4,5 Gb. üzerinde veri yazamıyorum.
    Nero nun en son sürümünü kullanıyorum. Programda da maximum DVD boyutunu 4600 Mb. üzeri gösteremiyorum. 4700 Mb. dediğim zaman abul etmiyor.
    Nero da DVD ye yazacağım programları eklediğimde maximum DVD boyutunu 4483 Mb. olarak belirtiyor.

DVD'ye 4,5 Gb. üzerinde veri yazamıyorum

Yukardaki resimde görüldüğü gibi DVD5 4483 Mb, DVD9 8152 Mb. değerlerini gösteriyor.
    Bunun nedeni ne olabilir acaba.?
    Saygılarımla...

• normaldir... ben de 4.5 gb den fazla yazamıyorum. belki nero da bi ayar vardır; ama hiç kurcalamadım...
  • 4.5 gb üzeri riskli arkadaşlar o yüzden
  • overburn yapabilirsin neronun ayarlarıyla oynayıp ama çok ihtiyacın olmadığı sürece yapmanı tavsiye etmem
  • Buraya hatalı bir durum yok. DVD'lerin fiziksel kapasitesi Nero'nun da dediği gibi 4483MB'dir. 4.7GB ise sadece aynısı harddisklerde de yapılan pazarlama hilesidir. (1MB = 1024kb olmasına rağmen üreticiler 1000kb olarak hesaplarlar.)

Ek olarak DVD'lerde Overburn tavsiye edilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 16 Temmuz 2007; 23:04:19 >
  • tüm dvdler 4,5 gb ın altındadır zaten..
  • arkadaşlar DVD de owerburn en fazla 100 Mb oluyor ve o da DVD medyanızın kalitesi ile alakalı.
    eğer daha fazla veri yazmak istiyorsan DL (dual layer) dvd medya kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burn4free diye bir yazılım var denersen çözüm olur
  • DVD+R: 4483 MB
    DVD-R: 4490 MB

boyut olarak üzerine çıkmak mümkün değil ve bildiğim kadarıyla overburn ise sadece CD lerde işe yarıyor.
  • sen nerde 100gb harddiski 100gb olarak gördünki?
    elindeki harddiski 100gb olarak aldıysan emin olki 97-98gb'den yukarı değildir.
    dvd'lerdede böyledir heralde.
  • sen nerde 100gb harddiski 100gb olarak gördünki?
    elindeki harddiski 100gb olarak aldıysan emin olki 97-98gb'den yukarı değildir.
    dvd'lerdede böyledir heralde.
    quote:

yorumun kesinlikle yanlıs hdd lerin formatlanma yüzünden kapasitesinin bir kısmı gider
  • Arkadaşlar CD ve DVD ye veri yazmakla, HD ye veri yazmak çok farklı şeyler. CD ve DVD lere veriler iz (track) olarak yazılır, HD lere ise manyetik kayıt olarak yazılır.
    HD lerin fdisk ve format sırasında bir kısmının gittiği gibi bir düşüncede yanlış. Matematiksel hesaba göre 1 Mb. 1000 byte eder. Fakat bu diğital ortamlarda 1 Mb. = 1024 byte dır. Üretici şirketler 1 Mb. 1000 byte hesabına göre 120 Gb. lık bir HD ürettiğinde, digital ortamda 1 Mb. = 1024 byte hesabına göre:
    120 : 1024 x 1000 = 117.18 Gb. olur. Olay budur.
    Fakat bu hesap CD ve DVD lerde geçersizdir. Çünki CD ve DVD lere önceden de yazdığım gibi lazerle iz (track) yaratma yöntemiyle yazılır. Örneğin bir CD ye belirli bir kalınlıktaki izle diyelim ki 500 metre iz yazdınız ve bu da 700 Mb. tekabül ediyor. İşte CD lerdeki "Overburning" olayı da şu. İzi daha inceltip diyelimki 600 metre iz yazdınız ve buda 750 Mb. a tekabül ediyor. Overburning kayıtlı cd lerin çabuk bozulması yada her CD sürücüsü tarafından okunamamasının sebebi de işte budur.
    Benim bu konuyu açarken sorgulamak istediğim şuydu: 700 Mb. lık bir CD ye 700 Mb. veriyi rahatlıkla yazıyorsunuz. Eskiden 650 Mb. lık CD ler vardı. CD yazma programları 700 Mb. cd yazmaya programlandığı için, bu tip bir CD ye veri yazmak istediğinizde program CD yi 700 Mb. sanıp yazmaya başlıyordu. Fakat CD kapasitesi yetersiz olduğundan, program 650 Mb. a eriştiğinde devam edemeyip işlemi kesiyor ve CD de güme gidiyordu. Daha sonra Nero bu olayı düzeltti.
    Acaba şimdi de programlarla DVD ler arasında uyumsuzlukmu yaşıyoruz. Yani gerçekten DVD ler 4.7 Gb. da programlar mı 4.5 gb. yazmaya göre programlanmış.?
    Benim merak ettiğim konu bu....
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 18 Temmuz 2007; 13:20:14 >

• 4.5 gb zaten 4700'dür.Aynı hdd'lerde olduğu gibi
  • benmde harddiski 2 ye böldüm şimdi topladım ortalama 156-157 ye geliyor yani 160 gb değil zaten fazlasına gerek yok hiç bi zaman dolduramadım harddiski zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 18 Temmuz 2007; 13:32:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.