Şimdi Ara

dvdwriter & cdrom iconları aynı anda kayboluyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bazen pcyi açtığımda bilgisayarım a giriyorum ama dvdwriter ve cdrom sürücü iconları ekranda gözükmüyor, acaba bağlantı kablolarında sorun varmı diye kasa açıkken cdrom ve dvdwriter bağlantı noktalarını elimle bastırıyoum ve bilgisayarı böyle açınca iconler geri beliriyor ama bazen buda işe yaramayabiliyor, işin ilginci cdrom ve dvdwriter iconları asla teker teker kaybolmuyor mutlaka ikisi birden kayboluyor yani böyle durumlarda ikisinde kullanamıyorum, bazen de hiç böyle bir sorunla karşılaşmıyorum pcyi açtığımda ikisi de sorunsuz çalışıyor....

umarım derdimi anlatabilmişimdir, sizce problem nedir, bana yardım edebilirseniz çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceteleci -- 18 Eylül 2007; 19:39:25 >

• Sorun kablolarda olabilir..Başka kablo takmayı denediniz mi?
  • deneme imkanım olmadı ama ikisinin aynı anda kaybolması başka birşeyden kaynaklanıyor olamaz mı?
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
    sağ tarafta EnableBigLba adli yeni bir DWORD değeri yarat ve 1 değerini ver.yeniden başlat.

Yukarıdakini bi dene.
    bu arada ikiside aynı kablo üzerindenmi çalışıyo?
    quote:

cdrom ve dvdwriter bağlantı noktalarını elimle bastırıyoum ve bilgisayarı böyle açınca iconler geri beliriyor

Eğer bu şekilde çalışıyosa kablodan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXx_xXx -- 18 Eylül 2007; 19:56:20 >
  • ikiside ayrı kablolardan çalışıyor.....

1 değeri nasıl veriliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceteleci -- 18 Eylül 2007; 20:18:47 >
  • Sağ tıklıyosun yeni Dword adını EnableBigLba yapıyosun çift tıklayıp açıyosun içinde 0 yazar onu 1 yapıp tamam diyosun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
    sağ tarafta EnableBigLba adli yeni bir DWORD değeri yarat ve 1 değerini ver.yeniden başlat.

Yukarıdakini bi dene.
    bu arada ikiside aynı kablo üzerindenmi çalışıyo?
    quote:

cdrom ve dvdwriter bağlantı noktalarını elimle bastırıyoum ve bilgisayarı böyle açınca iconler geri beliriyor

Eğer bu şekilde çalışıyosa kablodan.

maalesef işe yaramadı başka önerisi olan

• Kabloları Degiştir Derim Ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.