Şimdi Ara

dvi kablo ve ses sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hem onu hem de bunu alman gerek hocam:http://rg03.files.wordpress.com/2007/12/jack-to-jack.jpg

bağlantıyı aldığın bu 2 kabloyu birleştirip yapacaksın. 2side gerekli. ama bu resmini gösterdiğim sende varsa sorun yok.
  •  dvi kablo ve ses sorunu

ps3'ten gelen ses kablolarını buradaki input girişine taktığında sesi alman lazım

şimdi birazdan benim sistemin resmini çekip yollicam
  • dvi ile component girişler farklı değil mi hocam? yanlış bilgi olmasın? tabii denemekten bir zarar çıkmaz. ama o resimde gördüğümüz bana component giriş gibi geliyor.

http://tr.playstation.com/ps3/accessories/component-av-kablosu.html

bu kablo ile de ps3 lcd tv'ye bağlanabilir.

NOT: yanlış resmi göndermişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duna -- 13 Ocak 2010; 23:11:55 >
  • yok hocam alakası yok video çektim ayrıntılı biraz kırpıp koyucam anlattım nasıl yapılacağını
  • Buyrun arkadaşlar yutube upload ettim biraz kötü olabilir çep telefonu ile upload ettim

http://www.youtube.com/watch?v=MmR4rtt2xyA
  • hocam eline sağlık. fakat arkadaşın problemi bu değil. arkadaş senin gibi harici bir anfi kullanmıyor. arkadaş lcd tv üzerinden dvi ile yaptığı bağlantının yanında yine lcd tv üzerinden ses almak istiyor. yani kısacası senin gösterdiğin kırmızı ve beyaz kabloları tv arkasına bağlaması gerekiyor. ama sen yanlış anlamadıysa harici bir anfiye bağlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duna

hocam eline sağlık. fakat arkadaşın problemi bu değil. arkadaş senin gibi harici bir anfi kullanmıyor. arkadaş lcd tv üzerinden dvi ile yaptığı bağlantının yanında yine lcd tv üzerinden ses almak istiyor. yani kısacası senin gösterdiğin kırmızı ve beyaz kabloları tv arkasına bağlaması gerekiyor. ama sen yanlış anlamadıysa harici bir anfiye bağlıyorsun.

tamam farkeden ne ki ? oda o kabloları aşağıdaki resimde INPUT olan bölüme en alttaki bölüm olması lazım kırmızı ile işaretledim o bölüme takıcak kırmızı ve beyaz kabloyu okadar sonrasında ses gelicektir zaten.. ha birde şu var dediğim ayarları yaptıktan sonra eğer tv'nin kendi ayarı var ise onu bilemem TV'yi kurcalaması gerekir onun için.. ama yapılan ayarlar bunlardır. ayrıca belirtiyim aynı ayarlar bu şekilde iken bende tv'den ses alıyorum ses gayet akıcı ve güzel geliyor yani hiçbir sorun yaşamıyorum

dvi kablo ve ses sorunu

• hocam şimdi kendi bilgilerime ve televizyonuma göre konuşuyorum. benim lcd tv üzerinde 3 tane hdmi, 1 tane pc, 1 tane component, 2 tane scart girişi var. ve hepsinin kanalları ayrı. mesela component ile bağladığım dvd player'dan sadece component'e ait kanalı açtığımda yararlanabiliyorum... pc bağladığım zaman sadece pc kanalından yararlanabiliyorum. kısacası pc kanalı açık ve pc'den görüntü alırken sesi component kanal için ayrılmış component girişten alamam değil mi? ses bir kanalda görüntü ayrı bir kanalda kalıyor. ama tv içerisinde (ki böyle bir ayar hangi tvde vardır bilemiyorum) görüntüyü şurdan sesi burdan al diye bir seçenek varsa o ayrı. kısacası senin söylediğin çözüm işe yaramaz.

ama arkadaş bu kabloyu alırsa :http://tr.playstation.com/ps3/accessories/component-av-kablosu.html ve ps3ü bu kablo ile lcd tv'ye, gösterdiğin component giriş ile bağlarsa sorunu çözmüş olur. görüntü ve ses component kablo ile hallolur. zaten component kablonun 3 ucu görüntü için diğer 2 ucu ( kırmızı ve beyaz) ses içindir.

• aynen component kablo alırsa hepsini bir arada alabilir.. ama benim dediğimde ayrı bir olay mesela normal bir DVd-VCd playerı bağlarken Sarı Video kırmızı beyaz ses içindir..
    bu resimde mesela gösterilmiş o şekilde burada sadece sarıyı takmayacak.. benim anlamadığım arkadaşın tv component kablo destekliyor niye dvi kullanıyor hem kendini hem bizi uğraştırıyor.. kalbon yoksa satim 15TL'ye component kablo elimde var

dvi kablo ve ses sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 14 Ocak 2010; 1:05:09 >

• hocam bağlar ama hem görüntüyü hem sesi aynı kanaldan alabilmen için aynı kanalın girişine bağlı olmaları gerekiyor :) yani sen tv'nin girişleri arasında gezerken kanal değişiyor ya. her bir kanalın tv arkasında bir girişi var. video-in girişinden ses, pc girişinden görüntüyü aynı anda alamazsın :) çünkü 2si farklı kanallar. PC kanalına gelirses görüntü var ses yok, Video-in (scart) kanalına gelirsin görüntü yok ses var. budur. :)
  • Arkadaşlar benim de bir sorunum var. İlgili başlıkta kimse cevap vermiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_37039137/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#37039137
  • Arkadaşlar ilginiz çin teşekkür ederim.
    TV nin arkasındaki o komponent girişlerine bağladım cakları fakat yine de sonuç alamamıştım.
    Dün gece yukarıda adı geçen kabloları sipariş ettim. Heralde yarın elimde olur. Dener buradan yazarım.
    Daha da olmazda eski TV ye bağlayacağım PS3 ümü. Eski diyorum ama kendisi imzamdaki TV dir :)
    Odamda ps3 oynamak için tüm bu çile :)
  • öncelikle mrb aynı sorun bendede var.

Humax marka 40'' wide screen tv ye baglamaya çalişiyorum.

Şimdi normal Hdmi to dvi bagladim görüntüyü aliyorum sadece. Sesi almak için gerekli aparat yok ,PS3 kutusundan çıkan diger kablo yok bende.

Ps1'imden kalan RGB kablo var bununla ses almaya çaliştim çıkmadı ses , Bu ps3 kutusundan çıkan kablo Ps 2 dede olan kablomu ? kaliteleri arasında bir fark var mı ? Eger RBG olmuyorsa almaya gidecegim boşuna almayalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi towyedi -- 27 Şubat 2010; 19:25:29 >
  • arkadaşlar,benim bir sorunum var. elimde asus 1005ha netbook var ve bunla lcd ye bağlanmak istiyorum. pc de hdmi yok o yüzden vga kablosu aldım,görüntü tamam. Ses içinde y kablolardan aldım,3.5 mm lik. kırmızı ve beyaz uçları tv nin arkasındaki audio cıkışlarına bağladım aama ses yok. tv nin menüsünden de baktım,herşey olması gerektiği gibi. ben anlamadım yaaa. Müşteri hizmetlerini aradım dvi ile ses alabilirsiniz dedi. kafam iice karıştı. lütfen yardımcı olun bana.Şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.