Şimdi Ara

dvi kablo ve ses sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aklıma hiç gelmedi bu hocam. akşam deneyeceğim.
    teşekkürler...
  • kardeş sesi sacrta verip scart kabloyuda 5+1 ime bağladım böylece 5+1 sterio ses alıyorum ben
  • scart nasıl 5+1 e bağladınız peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcantcan

scart nasıl 5+1 e bağladınız peki?

araya aparat aldım
  • .

dvi kablo ve ses sorunu
  • Ben de DVIdan bagliyorum... ( yakinda 46" led alicam )

Tvde DVI girisinin yaninda PC ses girisi var.. (kulaklik girisi gibi).. Sen de bi bak var mi???

TVden iki ucu 3,5 luk olan kulaklik ucu gibi bir kablo cikti.. PS'in kirmizi beyaz uclarini aldigim baglanti aparatina bagladim.., Tvden gelen ses kablosunu da diger ucuna.. Tvden normal ses aliyorum..

dvi kablo ve ses sorunu

Umarim yardimci olmustur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.Ceylan -- 12 Ocak 2010; 12:44:50 >

• o ses çıkışı var evet. fakat fotosu olan kablo bende mevcut değil maalesef :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcantcan

o ses çıkışı var evet. fakat fotosu olan kablo bende mevcut değil maalesef :(

kardes sana PM attim..
  • sorunum hala devam ediyor.
    dün sesi scart ile almayı denedim sonuç hüsran.
    görüntü hdmi (dvi) ses scart olunca olmuyor. fakat görüntü ve ses scart olunca oluyor. video daki işlemleri de denedim bir sonuç alamadım.

hdmi bağlantının gözünü seveyim.
  • hocam kusura bakma ama sen kesin birşeyleri yanlış yapıyorsun. nasıl olmuyor anlamıyorum. yaptığın bağlantıları gösteren bir resim çekersen daha faydalı olacak.

şimdi sen tv'ne dvi ile bağlantı yaptın görüntü geliyor...

yine tv'ne kırmızı ve beyaz kablo ile ses bağlantısını da yaptın... di mi?

şimdi şöyle ölümcül bir hata yapıyorsun sanırım. şöyle söylemişsin: "fakat görüntü ve ses scart olunca oluyor." sanırım sen görüntüyü dvi almaya çalışırken scart ile de ses almaya çalışıyorsun. kısacası görüntü TV'nin dvi kanalında, ses ise scart kanalında kalıyor. sen bağlantıları yaptıktan sonra ses çıkaracak birşeyler açıp bir kanalları gez bakalım. görüntü başka kanalda ses başka kanalda mı?

tvnin arkasındaki kırmızı ve beyaz giriş değil çıkıştır. tabii eğer varsa. benim samsung'un arkasında var mesela. kırmızı ve beyaz. ama onları ancak tv'yi anfi'ye bağlarken kullanabiliyorum...

• http://www.hdtvsolutions.com/images/articles/Samsung_PN50A760_BackPanel.gif

şu görüntüyü baz alarak konuşuyorum. sen eğer dvi ile bağlıyorsan ps3ü...(resimde görüntü dvi değil dert etme...) ve aynen o resimde gördüğün gibi (PC in yazıyor) Audio diye bir giriş varsa. işte Dvi ile görüntü alıyorken sesi ancak o girişle alabilirsin. PS3'ten ona bağlantı yapmak için arkadaşın resimde gösterdiği ara kabloya ihtiyacın var.

sen en iyisi bana TV'nin arkasındaki bağlantıları net gösteren bir resim çek! ona göre konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duna -- 13 Ocak 2010; 13:46:25 >

• cevabınız için teşekkür ederim.
    şimdi;
    görüntü dvi iken ses yok. görüntü dvi iken sesi scartla almaya çalışıyorum onda da başarı yok.
    tv nin arkasındaki cakların giriş değiş çıkış olduğunu anladım. bu yüzden ps3 ten çıkan ses kablolarını da scartla tv ye bağladım. fakat değişeb birşey yok tabiki.
    fotoğrafları ekliyorum.
    ilginiz için teşekkür ederim..

dvi kablo ve ses sorunu

dvi kablo ve ses sorunu

dvi kablo ve ses sorunu

dvi ın kablosu tv yi çekince çıktı bu arada...

• tam tahmin ettiğim gibi. dvi ile scart hiç bir zaman aynı kanalda olamazlar hocam. yani sen tv'den dvi kanalını açtığında(Bende PC diye geçiyor o kanal) scartla bağladığın kabloların bir anlamı yok. Senin yaptığın herşey doğru fakat bağlantın yanlış...

DVI portunun yanında gördüğüm şey minik bir jack mi? üzerinde tam olarak ne yazıyor?
  • Hocam o cakın üstünde "pc sound" yazıyor.
    illa ki o ara aparattan mı almam gerekiyor yani?
    yani o "pc sound" yerden mi çıkış almam gerekli?
    ben mevcut bağlantımla (dvi ile) ses alamazmıyım?
  • o zaman sorun çözüldü. herşey doğru yaptığın.

dvi yine bağlı olacak.

scart'a bağladığın "kırmızı ve beyazı" bu kablo ile:http://img27.imageshack.us/img27/6030/2rca35mm3.jpg normal kulaklık jack'ına çevireceksin.

sonra bağlantı için bir kablo daha lazım olacak. oda 2 tarafıda jack olan uzatma kablosu. budur:http://rg03.files.wordpress.com/2007/12/jack-to-jack.jpg

dvi yanında ki girişe bu düzeneği bağladıktan sonra sorun kalmıyor.

sonrası ps3 içerisinden yukarıda yazan ayarları yapmak. sen bu parçaları ayarla ben telefonla bile yardım ederim sana. sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duna -- 13 Ocak 2010; 20:50:15 >

• tamamdır. ilginiz yardımınız için teşekkür ederim...
  • rica ederim hocam. sen kabloları ayarla. yazıcıoğlunda çok rahat bulursun. isimlerini bilmiyorum. en iyisi yanında resimlerini götürmen :) şahsen ben öyle yaparım.
  • Ben Ankara'dayım hocam :)
    Bir arkadaş link atmıştı GG den.
    http://urun.gittigidiyor.com/3-5-MM-STR-DISI-2-RCA-DISI-ARA-ADPTR-KABLO_W0QQidZZ22192756
    buradan almayı düşünüyorum. Gezip bulacak vaktim yok maalesef..
  • bulamaz ya da ulaşamazsan haber ver. ben alır yollarım. sorun değil.
  • teşekkür ederim. size de zahmet vermeyim.
    linkteki ürünü alayım diyorum. ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.