Şimdi Ara

DVI'lı Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir süredir monitör arıyorum kendime çok acelem olmamakla birlikte artık almayı düşünüyorum. Evde vaktimi genelde bilgisayarda geçiriyorum çok fazla oyun oynuyorum ve film izliyorum.
    Şu an Philips 192E modelini kullanmaktayım işimi görüyor fakat farklı açılardan bakınca (sağ-sol veya yukarıdan-aşağıdan) görüntü bozuluyor ve benim için sıkıntı oluyor açıkçası. Ondan önce kullandıgım eski ve hiç bilinmeyen marka olan monitörümde hiç böyle bir sıkıntım yoktu.

Ekran kartımda DVI ve HDMIçıkışı var ama ben DVI'lı monitör almayı planlıyorum işimi göreceğini düşünüyorum.
    Gözüme genelde Philips'in modelleri takılıyor hem tasarım olarak güzel hemde şu anki vasat modeli bile hiçbir teknik sıkıntı yaratmadı bana siz ne dersiniz?

Biraz baktım ve Philips 236V3lSB6/00 modelini beğendim ancak herhangi bir yorum göremedim.

Siz de yardımcı olsanız bana çok sevinirim.

Benim için önemli olan kriterler tabii ki net görüntü oyunlarda görsel olarak güzel performans ve monitöre başka taraftan baktığımda görüntünün yine aynı kalitede olması.

Yardımlarınızı bekliyorum :)

Şimdiden teşekkürler

• Yoksa bunu mu tercih etmeliyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-227e3lhsu00-215-227e3lhsu-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58390

E-Line ile V-Line serileri arasında ne fark vardır hangisini tercih etmem daha iyi olur performans ve izleme açısı için?

Yada farklı bir ürün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lgurcannl -- 2 Ekim 2012; 23:12:23 >
  • Benq RL2240H öneririm, analog-DVI-HDMI mevcut. Ayrıca oyun için özellikleri de var. Fazlasıyla memnun edecektir.

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-rl2240h-215-2ms-analogdvihdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd300618&categoryId=3002879
  • Etrafımda çok fazla BenQ kullanan yok o yüzden marka hakknda çok fikir sahibi değilim. Özellikleri açısından güzel gözüküyor. Bir kere alayım senelerce gitsin istiyorum
  • o konuda şüphen olmasın hocam Benq da işinin ehlidir. Arkadaşın önerdiği monitör güzel. tereddüt etmeden alabilirsin
  • LUZz un önerdiği monitörde iyi aslında ama özellikle film performansını düşünerek VW2424H ı öneririm. farklı açılardan baktığında da sorunsuzca görebilirsin.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=VW2424H
  • Farklı açılardan bakmak aslında önemli çünkü film izlerken bilgisayar koltuğundan kalkıp arka tarafa geçiyorum rahat bir koltuğa orada açı sorunu olabiliyor yada birkaç arkadaş toplanıp film izlemek isterken falan.
    İlk önerilen monitörü biraz araştırdım hoşuma gitti açıkçası. Film ve izleme açısı konusunda biraz daha aydınlatırsanız model hakkında süper olur.
    Blick'in önerdiği model de oldukça iyi özellikle boyut olarak bayağı hoşuma gitti ancak fiyat olarak epey yukarılara çıkıyor.
    Aradaki farka kesinlikle değerse değerlendirebilirim tabi ki.
  • Forumda başka bir konuda VW2424H incelemesini okurken bir yorumcunun bu monitörün oyunlar için kötü olduğunu yazdığını gördüm. Bu konu hakkında da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kendimi kısaca şöyle ifade edeyim. Bilgisayar başında 10 saat geçiriyorsam 6 saat oyun 3 saat film 1 saat internet şeklindedir. Bu oranlamaya göre önerilerinizi bekliyorum.
    Oynadığım oyunlar Battlefield 3, World of Warcraft başta olmak üzere çoğunlukla aksiyon tarzı.

İnsan araştırdıkça kafayı yiyecek gibi oluyor o yüzden ciddi bir yardıma ihtiyacım var :)

BenQ RL2450H nasıldır? Oyun için olumlu yorumlar var fakat izleme açısı ve film olarak nasıldır acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lgurcannl -- 4 Ekim 2012; 20:45:32 >
  • Hocam oyun için rahatsızlık verecek yavaşlığı yok, daha doğrusu her türlü kullanım durumu için yeterlidir. Bu zamana kadar kullandığımız TN panelleren farkı yok tepki süresi olarak. Ben 9 yıldır LCD kullanıyorum ilk popüler olmaya başladığı zamanlardan beri. 12, 8 ve 5 ms kullandım ve bir rahatsızlık hissetmedim. VA panel onlardan kat kat daha iyi, memnun edecektir kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lgurcannl

Forumda başka bir konuda VW2424H incelemesini okurken bir yorumcunun bu monitörün oyunlar için kötü olduğunu yazdığını gördüm. Bu konu hakkında da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kendimi kısaca şöyle ifade edeyim. Bilgisayar başında 10 saat geçiriyorsam 6 saat oyun 3 saat film 1 saat internet şeklindedir. Bu oranlamaya göre önerilerinizi bekliyorum.
    Oynadığım oyunlar Battlefield 3, World of Warcraft başta olmak üzere çoğunlukla aksiyon tarzı.

İnsan araştırdıkça kafayı yiyecek gibi oluyor o yüzden ciddi bir yardıma ihtiyacım var :)

BenQ RL2450H nasıldır? Oyun için olumlu yorumlar var fakat izleme açısı ve film olarak nasıldır acaba

Oyun performansının RL serisinin altında olduğu bir gerçek ancak piyasadaki çoğu monitörle aynı oyun performansına sahip olduğunu söyleyebilirim. RL serisinin oyun için tasarlandığını düşünürsek bu farkın olmasıda gayet doğal bir sonuç..
    Renk canlılığı ve gerçekliğine daha çok önem verirsen ben VA led olanı seçerdim ki seçtim. Aldığında pişman olmayacaksın

• Su anda acil bir tercih yapmam gerekiyor VW ile RL arasinda vatanin indiriminden alicam cunku. Su son iki mesaji gorene kadar 2450 alma kararindaydim :)

Oyun monitorunde izleme acisi cok mu dardir?

Son olarak bir de oyun oynarkenki durumumu dusundugumuzde monitorle aram 1 metre ffalan 24inc buyuk gelir mi

su an kafamda sadece bu iki soru var ama cok acil yanit bekliyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paraya kiyip xl mi alsam diyorum 120 hz kullanabilir miyim amd 6850de acaba

ya birde 24 inc monitor cok buyuk gelir gibime geliyo sanki mesafe uzatma sansi da cok yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi anda gözüm döndü :)
    XL2420T satın aldım pazartesi elimde olucak umarım doğru bir tercih yapmışımdır.
  • Hayırlı olsun. 24" ideal bir büyüklük, gelince sen de hak verirsin zaten.
  • hayırlı olsun bence baya memnun kalacaksın
  • Geçen birkaç günden sonra gözüm alıştı evet =) özellikle WoW falan oynarken çok güzel oluyor.
    Ancak bir sorum olacak.
    Mesela loading ekranlarında gözüme çarptı bu
    Ekran siyahken monitörün sağ alt solt alt ve yine alt kısmın ortası böyle çok hafif aydınlık oluyor gibi. Light bleeding denilen olay mıdır bu?
    Çok can sıkıcı bi durum değildir umarım
  • Samsung monitör al derim Samsung LED 18.5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.