Şimdi Ara

DVI To VGA Dönüştürücü Çözünürlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus strix gtx 750 ti ekran kartım var, vga çıkışı olmadığı için DVI to VGA dönüştürücü aldım görüntü geliyor ama sadece 1024x768 çözünürlükte açıyor. Monitör 1440x900 çözünürlükte, belki monitördendir diyerek farklı bir monitör denedim 1366x768 ama onda da aynı çözünürlükte açtı. Driver sildim geri yükledim yine değişmedi. Monitör Genel PnP olmayan monitör olarak görünüyor. Monitörün driverını indirip kurdum yine algılamadı değişen birşey olmadı, farklı kablo da denedim yine değişen birşey yok ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartı drive kurulu son sürümmü
  • Evet en güncel driver yüklü

• Ekranda boş yere sağ tık ekran çözünürlüğünden ayar olmuyor mu?
    Yada NVİDİA sağ dipteki yeşil simgeden ayarlamanız gerek.
    Bendede DVI -VGA var problem olmuyor 1920 1080de
  • dostum aygıt yöneticisinde tanınmayan aygıt varmı
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Evet hepsine baktım çoğu çözünürlük var bi tek 1440x900 yok. 1366x768 monitör var onu taktığımda onu da otomatik tanımıyor yine ben sağ tık görüntü ayarlarından yapıyorum.

• Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım aygıt yöneticisinde de tanınmayan aygıt yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anolhw -- 5 Aralık 2015; 10:25:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Display Port / HDMI Çevirici
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anolhw

Merhabalar,
    Asus strix gtx 750 ti ekran kartım var, vga çıkışı olmadığı için DVI to VGA dönüştürücü aldım görüntü geliyor ama sadece 1024x768 çözünürlükte açıyor. Monitör 1440x900 çözünürlükte, belki monitördendir diyerek farklı bir monitör denedim 1366x768 ama onda da aynı çözünürlükte açtı. Driver sildim geri yükledim yine değişmedi. Monitör Genel PnP olmayan monitör olarak görünüyor. Monitörün driverını indirip kurdum yine algılamadı değişen birşey olmadı, farklı kablo da denedim yine değişen birşey yok ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

kesinlikle kablondan monitör kablosu al yeni bir tane düzelir . Aynı sorun bende vardı kablom yeni idi ama yinede gidip aldım sorun düzeldi

• Hocam farklı iki kablo ile denedim değişmedi aynı sorun devam etti yine de alıp deneyeceğim

• hocam geriye 2 seçenek kalıyor
    1- bence muhtemelen bozuk olan dönüştürücü

2- ekran kartı vga çıkışı
  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    Dönüştürücüde sorun var sanırım diğer ekran kartıma taktığımda da aynı sorunu verdi. Pc kapalıyken monitörde kabloyu kontrol et yazıyor, bu yazı kablo takılı olmadığında oluyordu.

• Nvdia denetim masasından özel çözünürlük oluşturmayı denediniz mi?
  • RoBiN* kullanıcısına yanıt
    Denedim tabi onu da ama görüntü daha da kötüleşti

• anolhw A kullanıcısına yanıt
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezueldue-ekran-karti-coezuenuerluek-sorunu-1440x900-secenegi.82268/ bu linke baktınız mı bilmiyoruım ama ikinci mesajda bir çözümden bahsedilmiş, sizin de işinize yarayabilir
    Görmemiştim onu yaptım şimdi görüntü güzel ama, benim içim rahat etmez böyle niye kendisi tanımadı falan dert ederim onun için HDMI-VGA dönüştürücü alsam olur mu düzelir mi sizce ?

Açıkçası düzelip düzelmeyeceğini bilmiyorum ama masrafa gerek yok 20 lira civarına satılıyor sanırım, bu şekilde herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bence böyle kullanın.
    Başka bi konuda yine bu çözünürlükte sorun çıkmış adam kendisi ayarlamış ama oyunlarda arada bir donma oluyormuş olmaz inşallah, ekran kartına zarar vermiyordur değil mi ?

Sorun olmaz diye düşünüyorum, kendim 60Hz yerine özel çözünürlük ile 75Hz de kullanıyorum. Şimdiye kadar bir şeyle karşılaşmadım
    tamam hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, diğer cevap yazan yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim iyi akşamlar

Rica ederim, inşallah sorunsuz kullanırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.