Şimdi Ara

Hdmi to vga görüntü gelmiyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitorum vga aldigim ekran kartı msi gaming x GTX 1050 19 tlye Hdmi to vga aldım ekrana görüntü gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

HDMI'dan VGA'ya Dönüştürürken Görüntü Gelmemesinin Çözümleri

HDMI'dan VGA'ya dönüştürücü kullanarak cihazını eski monitörlere veya projektörlere bağladığında görüntü gelmeme sorunu yaşayabilirsin. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Dönüştürücünün Bağlantılarını Kontrol Et: HDMI ve VGA kablolarının dönüştürücüye ve cihazlara sıkıca takıldığından emin ol. Gevşek bağlantılar görüntü gelmemesine neden olabilir.
    • Doğru Kaynak Girişini Seç: Monitör veya projektörün doğru HDMI veya VGA kaynak girişini seçili olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarı Yeniden Başlat: Bazı durumlarda, bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Bu, grafik kartının sürücülerini yenileyecektir.
    • Farklı Bir Dönüştürücü Dene: Kullanmakta olduğun dönüştürücü arızalı olabilir. Başka bir dönüştürücü kullanmayı dene.
    • Kablolarda Hasar Olup Olmadığını Kontrol Et: HDMI ve VGA kablolarında herhangi bir hasar veya kopukluk olup olmadığını kontrol et. Hasarlı kablolar görüntü gelmemesine neden olabilir.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: Güncel olmayan grafik kartı sürücüleri HDMI'dan VGA'ya dönüşümde sorunlara yol açabilir. Grafik kartı sürücülerini en son sürüme güncelle.
    • Ekran Çözünürlüğünü Ayarla: Bilgisayarının ekran çözünürlüğünün monitörün veya projektörün desteklediği çözünürlükle uyumlu olduğundan emin ol. Uygunsuz çözünürlükler görüntü gelmemesine neden olabilir.
    • Güç Ayarlarını Kontrol Et: Dönüştürücünün güce bağlı olduğundan ve açıldığından emin ol. Bazı dönüştürücüler harici bir güç kaynağı gerektirir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartının diver ı yüklü mü? ikincisi monitör ayarını yapman gerek. hdmi kablosunu hdmi girişli televizyonun varsa ona bağla çözünürlük ayarlarını değiştir monitöre görüntü gelecektir. benim ki 1366x768 e ayarlı bu ayarı değiştirince ekranın görüntüsü gidiyor.
    önce driver ı kur sonra 1366x768 yap çözünürlüğü
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    ekran kartını çıkardım görüntü geldi ekran kartını takınca olmuyor şimdi ekran kartı takılı degil driverimi yükleyim
  • Blacas kullanıcısına yanıt
    dogrudan hdmi bi monitor bulup dene bakalim goruntu alacan mı
  • Merhaba.

Bildiğim kadarıyla sizinki gibi yeni nesil ekran kartları artık analog çıkışı(VGA) doğrudan desteklemiyor. Bu nedenle sizin aldığınız gibi pasif dönüştürücüler işe yaramıyor. Aktif dönüştürücü denilen ve maalesef daha pahalı olan dönüştürücülerden almanız gerekiyor.

Örnek:http://www.hepsiburada.com/dark-dijital-hdmi-to-analog-vga-ve-ses-aktif-donusturucusu-dk-hd-ahdmixvga-p-BS40084

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 22 Mart 2017; 10:36:41 >
  • Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar için cevap yazma ihtiyacı hissettim.Arkadaşlar bazı hdmi ekran kartları VGA ile uyumsuz olduğundan ekrana görüntü vermemektedir.Bunun çözümünün en kolay yolu Bilgisayarım-Sağ tık-Yönet bölümünden aygıt yöneticisini seçerek görüntü bağdaştırıcısından ekran kartınızın verisini silmektir.Böylece microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı ile ekrana görüntü gelmesinde bir sıkıntı yaşamayacaksınız.

• benim laptobumdan monitöre görüntü aktarmak istiyorum laptop mini hdmı girişli dönüştürücüyü aldım taktım dier ucu büyük hdmı orayada vga to hdmı taktım monitör de vga girişli vga kablosunuda taktıım ama monitör açılıyor no video unpit diyor lütfen yardım edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olmaz gtx 1000 serisi Digital görüntü veriyor bende 1060 vardı aynı şekilde vga monitörüme görüntü alamadım 2 farklı kablo denedim yok sonra araştırdım analog destek yok vga monitörün var ve sen hdmi to vga ile görüntü alamıyorsun kablo kalitesi v.s alaksı yok ekran kartları sadece digital görüntü için yapılmış

bir yol var oda garantisi yok olan kullanan var display port to vga var nvidianın kendi sitesinde yazıyor öyle önermişler görüntü alan kişi gördüm forumlarda araştırdığımda ama yine de garanti değil

vatan da kablo vardı bir kaç ay önce fiyatı 100 tl civarıydı olmadı aldığın yer ile konuş eğer çalışmazsa geri iade veya değişim yaparsın

zaten buda olmazsa hdmi çıkışlı monitör alman şart..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.