Şimdi Ara

VGA kablosu ile 1080p görüntü almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir yakınımda gördüm 42 inç led tv ye gtx 260 ekran kartı olan pc yi vga ile bağlayıp 1080p görüntü elde ediyor.Ben de gts 450 ekran kartı olan pc yi 32 inç lcd tv ye bağlayınca 1366 çözünürlüğün üstüne çıkamıyorum nasıl iştir anlamadım sıradan bir vga kablosu nasıl 1080p görüntü verebilir ? normalde 1080p görüntü sadece hdmi ve dvi ile alınır diye biliyorum acaba samsung led tv lerin pixelleme özelliği falan mı var ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 17 Ocak 2020; 22:49:27 >
  • VGA kablo ile max 1920 x 1200 cozunurluge kadar goruntu aktarabilirsiniz.Sizin sorunuz sizin lcdnizin HD ready olmasından kaynaklanıyordur arkadasınızınki full hd ise 1920 x 1080 goruntu alabilir sizinki hd ise siz 1366 x 768 alabilirsiniz.

SAYGILARLA
  • o kadar bilgimiz var bendeki lcd tv full hd toshiba 32 inç işin garip yanı ben o görüntüyü elde edemiyorum TV im ve ekran kartım desteklemesine rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 15 Mayıs 2011; 18:41:56 >
  • Peki bende 32" Toshiba kullanıyordum monitor olarak. Kitapcıgı kontrol edin VGA portu uzerinden 1366 x 768 cozunurluk verebiliyorken uzeri için Hdmi dan baglanamız gerektigini soyluyordu bende.Ekran kartınızda hdmi varsa direk hdmi dan baglayın yok ise Dvi - Hdmi kablo ile baglayın.

SAYGILARLA
  • dostum hdmi var zaten oradan bağlıyorum ama ben merak ettiğimden bu konuyu açtım vga ile 1080p görüntü hdmi ile 1080p görüntü ile aynı idi denedik test ettik led tv de ben kendi lcd tv imde başaramadım...
  • Ekran kartı ayarlarınızda Hdtv diye bir bolum olması gerekiyor oradan 1080p secerek denedinizmi acaba.Yada sizin suan kullandıgınız monitorun ayarlarını direk lcd tvnize aktarıyor olabilir lcd tv için ayrı cozunurluk ayarı yapmanız gerekecektir.Nvidia konsolundan tv bolumunden ekranınızı secip farklı cozunurluk atama ile ilgili ayarlarınza bir goz atın.Olmazsa pc kapatın sadece lcd tvyi baglayın tekrar acın otomatik olarak 1080p ye alabilir.

SAYGILARLA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her cihazda aynı sey olucak diye bir kaide yok dedigim gibi bende toshiba lcd tv kullandım VGA uzerinden 1366 x 768 verebiliyorken Hdmi dan 1920x1080 verebiliyordu.Vga uzerinden 1366 uzerine cıkamıyordunuz.Modeline gore degisebilir bu durumlar.Kitapcıkca yazıyordur mutlaka.

SAYGILARLA
  • HDMI
  • Tv leri 1080p diye satmalarına rağmen malesef coğu eski tvnin pc çıkışı 1080p vermiyor. Yeni çıkan tvlerde sanırım boyle bir sorun yok. Yinede alırken araştırmak lazım, kullananlara sormak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fi tarihinden kalma bir ekran kartı/pc kullanmıyorlarsa mutlaka dvi ya da hdmi çıkışı vardır. Günümüz şartlarında tv lerdeki vga girişinin gereği yok bence, hdmi girişi yetiyor. Üstelik ses+görüntünün tek kabloda aktarılması da cabası.

• Tv ile alakalı saygıdeğer üye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.