Şimdi Ara

'Vga > Scart' ile 'Scart > Vga' Aynı mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
43.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Vga to scart kablosu bildiğimiz üzere Vga destekli pcmizin görüntüsünü scart destekli tv mize aktarmak amaçlı kullanılır..

Ben ise scart destekli uydu alıcımdan pc girişi olan projeksiyon cihazıma çıktı almayı düşünüyorum . Şöyleki ; projeksiyon cihazı 800*600 normal çözünürlükte rgb modunda 1600*1200 sıkıştırılmış çözünürlükte.

Sorum şu ; Scart tan vga ya dönüştürücü yapsam (yada alsam ki bütün şemalar vga to scart) bu görüntüyü projeksiyon cihazım 1600*1200 mü gösterecek ?

Sorumun cevabı evetse ..İkinci sorum :) scart to vga , VGA to scart aynı şeyler mi ?

SAYGILAR
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• scart to vga kablo almalısınız çünkü rgb scartlar tek yönlüdür ancak yine de görüntü alamayabilirsiniz d-sub vga sinyalleri ile scart rgb sinyalleri uyumsuzdur benim bildiğim size kolay gelsin sonuçtan bilgi verirsiniz artık

şöyle bir kablo çünkü sesi de ayrı aktarmanız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Eylül 2007; 10:48:15 >
  • Sen yenisin galiba

quote:

Orjinalden alıntı: ali_free2

Selamlar. Vga to scart kablosu bildiğimiz üzere Vga destekli pcmizin görüntüsünü scart destekli tv mize aktarmak amaçlı kullanılır..

Ben ise scart destekli uydu alıcımdan pc girişi olan projeksiyon cihazıma çıktı almayı düşünüyorum . Şöyleki ; projeksiyon cihazı 800*600 normal çözünürlükte rgb modunda 1600*1200 sıkıştırılmış çözünürlükte.

Sorum şu ; Scart tan vga ya dönüştürücü yapsam (yada alsam ki bütün şemalar vga to scart) bu görüntüyü projeksiyon cihazım 1600*1200 mü gösterecek ?

Sorumun cevabı evetse ..İkinci sorum :) scart to vga , VGA to scart aynı şeyler mi ?

SAYGILAR

• Bir yıldır araştırıyorum scart to vga görüntü alan yok.Kendim 10 tane şema bulup kabloyu kendim yaptım hiç biri olmadı.Bence sende yuv'dan vga görüntüleme araştır.Tabi bunun içinde yuv çıkışlı receiver gerekecek.YUv çıkışlı receiver aldık diyelim compositten farksız bir görüntü alırsak ne olacak.Elimizde patlayacak değil mi? Bu konuda resimli,karşılaştırmalı bir inceleme lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedimax -- 18 Eylül 2007; 11:04:42 >
  • Çözüm bilen yokmu??
  • Selamlar,

Aynı şekilde bende uydu reciverdan, lcd ekrana görüntü vermek istiyorum (scart to vga, scart to dvı, scart to hdmı, yuv to vga, yuv to dvı yada yuv to hdmı) Bende benq nun 22 hdmı girişi olan ve samsun bw226 dan 2 tane var bunları evin farklı alanlarında kullanmak istiyorum ama.Basit bir şekilde sonuca gitmek mümkün olmadı. Tüm reciverlarım da YUV çıkışıda buluyor. bu çıkıştan Avermedianın tv boxlarına (7 veya 9 serisi) ordanda monitörlerin vga girişine gayet iyi kalitede görüntü alabiliyorum ama bu biraz zahmetli ve kablo kirliliği yaratıyor.

Yukarda arkadaşın belirttiği resimdeki gibi kablo çeşitleri var ama sonuç nasıl meçhul. yabancı sitelerde görüntünün kalitesinin iyi olmadığı belirtilmiş. Deneyen olduysa bilgi verirse anladığım kadarıyla herkese iyilik yapmış olacak.
    Ayrıca bu kablonun dışında YUV dan VGA kablolarda var ama işe yarar mı bilmiyorum. Sonuçta iyi görüntü için bu sinyalin işlenmesi gerekiyor.Bununda bu basit kablo adaptörlerle olacağı yok gibi.

3 kasımdaki CNR deki ses ve görüntü tek. fuarında Next ve Goldstar yetkililerine bu konudan biraz bahsettim, ilginç geldi, aslında reciverlara vga veya dvı çıkışı yapsalar muhteşem bir şey olacağını söyledim. Zira avermedia ve benzeri markaların TVBoox ları sırf bu amaçla bile kullanılıyorlar.
    Şimdikiyeni nesil reciverlarda hdmı çıkışı var ama bunlarda ucuz değil.
    Aslında çok garip bu ihtiyacı kimse şimdiye kadar görüpde reciverda bir geliştirme yapmamış. Bu işi çok iyi yapan sinyal işlecilerde var ama 200 ile 400 $ arasında fiyatları var. kesinlikle ekonomik bir çözüm değil.
    Şu an en iyi çözüm TV Box lar gözüküyor + 80 $ maliyetle iş bitiyor.
    Unutmadan aslında bu sorunun diğer çözümüde bu Tv boxların, anten girişleri analog yada kabloludan, uyduya yad dıgıtal çavrilirse de sorun çözülecek. Uydu reciver yerine bu cihazdan almak yeterli olacaktır.

• Tuhaf ama pc in VGA çıkışından Tv nin scart girişine kablo çekilerek görüntünün aktarılması olmuyor diye aklımda kalmış. (Sinyal olarak) Neyse bu konu önemli değilde. Receverdan Projeksiyon cihazına bu Scrat to VGA kablosu alırsan görüntü alman gerçekleşebilir. (Umarım). Valla heyecanla bekliyorum sonucu bizimle paylaşırsan seviniriz.

Tekrar kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BENDE BÖYLE Bİ ŞEMA BULDUM ACABA YAPAN BİLEN VARMIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnsoft -- 28 Kasım 2007; 21:44:18 >
  • Yaw ben bu iş pek anlamadım benim istedigim sadece basit bir şekilde lcd ekranıma dvd baglamak yani vga to scartmı yoksa scart to vga mı??
    yada bu 'dawnsoft' arkadasımızın verdigi semayımı yapıcaz.Hadi yaptık dıyelım ama bir yeri anlamadım o ortadaki LM1881N yazan kare nedir??

Simdiden tesekkurler
  • o LM1881N bir entegre, elektronikçilerde bulunur herhalde.
  • arkadaşım bu devreyi büyük bir ümitle yaptım ama sonuç alamadım sunny 10130 dcı sky ın scart rgb çıkışını techwood 32'' 32805 tft nin d sub pc girişine vermeyi denedim pc sinyali yok diyor yalnız bu devrede LM1881N nin 1 nolu ayağına +5v dc verilmesi gerekmiyormu vga bağlantıoda pc den d sub konnektörün 9 numaralı pinde +5v dc var ben +5v dc yi tv ye zarar veririm diye uygulamaktan çekindim sen ne dersin?tv nin pip pap kaynağında sadece YPbYp HDMI yada pc var benimde tek şansım uydunun rgb çıkışını kullanmak, sizlerde araştırmalarınızla yardımcı olursanız sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: dawnsoft

BENDE BÖYLE Bİ ŞEMA BULDUM ACABA YAPAN BİLEN VARMIDIR

• Arkadaşlar VGA to Scart kabloyu nereden bulabiliriz?
  • slm neyle neyi birleştireceksin birde girişleri ne aletlerin ?
  • Laptopdan plazmaya görüntü aktarmak istiyorum.

Laptop çıkışları; vga, s-video

Plazma girişleri; hdmi, scart, komponent

S-video to scart denedim görüntü var ama siyah beyaz ve kalite çok düşük

vga to Komponent denedim ama görüntü alamadım laptop plazmayı algılamadı. Sanırım kablo komponent to vga idi.

vga to hdmi dönüştüren cihazlar çok pahalı varmıdır başka bir yol görüntü aktarmak için.
  • benim sorunumlada ilgilenin lütfen

quote:

Orjinalden alıntı: tuareq34

slm neyle neyi birleştireceksin birde girişleri ne aletlerin ?
  • sunny 10130 dcı sky ın scart rgb çıkışını techwood 32'' 32805 tft nin d sub pc girişine vermeyi denedim pc sinyali yok diyor
  • birde bu bağlantı varmış scarttan vga ya dönüştürme için  'Vga > Scart' ile 'Scart > Vga' Aynı mıdır ?

ayrıca yukarıdaki bağlantı şeması içinhttp://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_VGA_HOWTO konusunu da okuanı tavsiye ederim.
    +5v'u 13 numaralı bacaktan alıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 19 Mayıs 2008; 23:36:05 >

• scart =vga=640*480
  • bu şema vga to scart ben sunny 1030 dcı nınscart rgb çıkışını ''yuv yada vga ya'' çevirmek istiyorum birinci link açılmıyor diğerine baktım zannedersem amiga nın vga çıkışını scart tvye vermek için yani vga to scart için çünki 24 pin scar 21 pinli scart to vga yada yuv gerekiyor igine teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

birde bu bağlantı varmış scarttan vga ya dönüştürme için  'Vga > Scart' ile 'Scart > Vga' Aynı mıdır ?

ayrıca yukarıdaki bağlantı şeması içinhttp://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_VGA_HOWTO konusunu da okuanı tavsiye ederim.
    +5v'u 13 numaralı bacaktan alıyor sanırım.

• resmi bilmiyorum ama link scartı vga'e çevirmek için
    http://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_VGA_HOWTO
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.