teşekkürler anlaşılıyorki bu sevdadan vazgeçip hdmı ve yuv çıkışı verebilen uydu ve dvd almak daha akıllıca olacak yinede el yapımı gibi zevkli olmayacak yani balık tutmayacağız çarşıdan alacağız. gelişme olursa yazın lütfen tv deki pıp pap güzel bir özellik ama tek tuner olduğundan kullanılamıyor teletex te pap var pıp pap girişi YPrPb HDMI ve PC YANİ vga olması gerekiyor. biryerlerden ışık bulsam uydu cihaz şemasına bile gireceğim ama yok.
Selam bu ceviricilerin hiçbirini denemedim ama almak isteyen olursa media markt larda var tum ceviriciler hama nın 30-40 ytl civarı. olmazsa geri verirsiniz. saygılar kimse denemeyecekse ben deneyip size haber vereyim, boşuna şemalarla uğraşmayın
Arkadaşlar bu konuyu daha yeni araştırıyorum... Sanırım buradaki arkadaşlar Bilgisayardaki görüntüyü televizyona aktarmaya çalışıyorlar.. Bence buradaki şemalarda Scart çıkış olan örneğin uydu, vcd, dvd gibi cihazları bilgisayar monitörüne aktaracak şemalar gibime geldi... Çünkü Scart to VGA anlamı Scarttan VGA monitörüne anlamına geliyor... VGA to Scart deseydi Bilgisayardan televizyonuna anlamını katacaktı.. Tabiki bu benim şahsi fikrim... Kolay gele...
arkadaşlar bende scart to vga veya composit to vga kablo arıyorum,nereden bulabilirim?,kullanım amacım,yer darlığı nedeniyle,bilgisayarın olduğu bölüme koyacağım uydu alıcısının görüntüsünü monitörden alabilmek.
Selam arkadaşım isteidign şey mediamarkt da var
cevabın için teşekkür ederim,ancak mm.dan, netden değil alışveriş yapmak ürünü bile göremiyorum,bulunduğum şehirde ve yakın civarında da mm. yok,nasıl birşey aramam gerektiğinide fotosunu ve detaylarını görmediğim için bilemiyorum,daha fazla yardımcı olabilirsen sevinirim.
SLM ARKADAŞLAR YİNE AYNI SORUYU SORACAM MALESEF PS2 Yİ LCD MONİTÖRE YADA LCD TV YE BAĞLAMAK İSTİYORUM NE YAPMAM LAZIM VE NE ÖZELLİKLİ MONİTÖR ALMAM LAZIM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACABA LÜTFEN HERKESE TEŞEKÜR EDYORUM BY
Bende 19 inch Go monitörümün altına bir dijital receiver koyup makine download yaparken yada pc den tamamen bağımsız TV izlemek istiyorum.Monitörün hem DVI hemde VGA girişi var ayrıca monitör menüsünde kaynak olarak bunlardan birini seçebiliyorsunuz.kendinden hopörlörleri var.
Eğer receiverden bir kablo yardımıyla giriş yapabilirsem HDMI bir TV sahibi olacağım:)Aynı odada 2.bir TV ye gerek olmayacak.Pc ye TV kartıyla bu problem çözülür ama bilgisayar açılış süresi ve beraberinde çalışma zorunluluğu negatif unsurlar.Bende bir yerde şu şemayı buldum.
quote:
Eğer bilgisayarınızın monitörünü eğer uydu receiver, DVD player, Playstation vb. elektronik aygıtlara bağlayıp kullanmak istiyorsanız aşağıdaki elektronik devre ile bunu halletmek oldukça kolay.
Gerekli olan elemanlar; VGA çıkış ucu, Scart kablosu, 2 adet 0,1 ųF kondansör, 1 adet 1 ųF kondansör, 680 kOhm luk 1 adet direnç, LM1881N devresi,
Bu devreyi yaparken kullanacağımız devre LM1881 devresi. Bu devre ile çevirme işlemi yapılacak.
Devrenin şeması ;
Devreye uygun montaj sonunda VGA çıkışını bilgisayarın monitörünün girişine, scart kablosunun uç kısmını da ilgili alete bağlamamız yeterli.
slm arkadaşlar acaba uydu alıcımı bilgisayar monitörüne baglarsam görüntü alabilirmiyim ve nasıl bir kablo kullanmam lazım scart&vga mı yoksa vga&scart mı veya vga&rca mı ?
evet arkadaşlar sonunda bu sorunuda çözdüm bilgisayar monitörüme digital uydu alcımı baglayarak artık televizyon seyredebiliyorum ama kabloyla falan olmuyor araya scart&vga çevirici bir cihaz bagladım kolay olmadı ama buldum cihaz'ın fiyatı 80 dolar
selamlar,
80$ vererek scart vga dönüştürücüyü nereden aldınız? marka model nedir?
yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
40 Usd civarı 250mb hızla download destekleyen dijital tv kartları var.Hemde şifre çözebiliyorsun,hd ye kayıt yapabiliyorsun.Bize Tos benzeri bir kablo ile çeviri lazım.
yukarıdaki devreyi yapıpda çalıştıran varmı bu devre çalışırmı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme