Şimdi Ara

DVR kayıt cihazı network ayarları için yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
111.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben H.264 DVR kayıt cihazına sahibim. bugüne kadar cihaza Lan IP si üzerinden ulaşıp kamera görüntü ve kayıtlarını izliyordum. sorun yoktu..

Ama bugünden itibaren dışardan da izlemek istiyorum ve bu amaçla Sabit IP aldım.

Modemim Airties Air6372.. Müşteri hizmetlerini arayıp modem için gerekli Port ayarlarının yapılmasını da öğrendim ve bunları da yaptım..

Fakat şimdi bir problemim var.. Cihaza hala Lan IP'si üzerinden ulaşabiliyorum.. Cihazın Network ayarlarına gelip IP Adres bölümüne sabit IP'mi yazdığım da Gateway(Yerel IP) farklı hatası veriyor.. Ve Sabit IP mi kabul etmiyor.. Lan IP si ile çalışmaya devam ediyor..

Gateway adresim 192.168.2.1 cihazda da bu girili. Bir türlü çözemedim.. Gateway adresini farklı bir adresle değiştirdim modemden..Yine farketmedi. Hep aynı hatayı verip Sabit IP'mi kabul etmiyor..

Cihaz modeme düzgün bir şekilde bağlı.. Modemdeki bağlı olduğu port ışığı yanıyor.. Zaten Ağ'dan kamera görüntülerine de ulaşabiliyorum sorunsuz..

Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...

Valla cihaz markası yazmıyor. Kutusunda bile sadece H.264 Network Digital Video Recorder System olarak markası.. Cihaz üstünde de marka yok.. Bildiğiniz Çin malı işte.. Ben bu cihaza eskiden Airties RT 205 modemle uzaktan bağlanmıştım. Uzaktan bağlanmada sorun yokta Yeni modemle bağdaştıramadım. Fiber kullanıyorum artık. Mecburum bu modeme.

İyi forumlar..

• sa
    ustam çok daha önce kullandım böyle bi cihaz ama şu an elimde yok . ama sizin zaten cihaza bi ip girmenize gerek yokki . statik ip almanız sizin kameraya dışarıdan ulaşabilmeniz için gerekli bi adrestir. yoksa cihaza bi ip vermeniz için değildir. zaten modemdende gerekli port yönlendirmelerini yaptığınızı söylüyorsunuz. bu aşamadan sonra siz dışarıdan izlemek istediğiniz bilgisayara geçip browserdan "sabit ip ve hangi porttan yayın yapıyor ise o portu yazmak kalıyor. yani bu aşamada size cihazı satan kişiler ile görüşmeniz daha uygun olacaktır kanaatindeyim . onlar size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Bu kadar afaki yazmamın sebebi şu an elimde herhangi bir cihaz olmamsıdır. umarım mazur görürsünüz . saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1274

sa
    ustam çok daha önce kullandım böyle bi cihaz ama şu an elimde yok . ama sizin zaten cihaza bi ip girmenize gerek yokki . statik ip almanız sizin kameraya dışarıdan ulaşabilmeniz için gerekli bi adrestir. yoksa cihaza bi ip vermeniz için değildir. zaten modemdende gerekli port yönlendirmelerini yaptığınızı söylüyorsunuz. bu aşamadan sonra siz dışarıdan izlemek istediğiniz bilgisayara geçip browserdan "sabit ip ve hangi porttan yayın yapıyor ise o portu yazmak kalıyor. yani bu aşamada size cihazı satan kişiler ile görüşmeniz daha uygun olacaktır kanaatindeyim . onlar size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Bu kadar afaki yazmamın sebebi şu an elimde herhangi bir cihaz olmamsıdır. umarım mazur görürsünüz . saygılar
    biraz karısık anlatmıssın.

dvr'a sabit bir ip ata (192.168.2.3) gibi
    dvr'in web portunu ( 80 olan onuda) 88 yap.

modemden tcp-udp prokotolunde port ac ve port 88'i 192.168.2.3 yonlendir.
    birde goruntu portu var 8888 veya 9999 gibi birsey onuda 192.168.2.3 e yonlendir

simdi lan baglantın 192.168.2.3:88 seklınde calısacak.
    wan baglantın ise 88.123.456.789:88 ( ve benzeri ip ip adresin ne ise o yazılacak)
    yapamassan pm at. yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

birde goruntu portu var 8888 veya 9999 gibi birsey onuda 192.168.2.3 e yonlendir

wan baglantın ise 88.123.456.789:88 ( ve benzeri ip ip adresin ne ise o yazılacak)

Alıntıları Göster
    Arkadaşalr tnt-2 arkadaşımızın dediklerini uyguladım. modem üzerinden DVR'a sabit IP atadım. Ve portlarımı açtım. Şimdi sabit IP'mi verdiğimde bir arkadaşıma yine kameraya bağlanamıyor. Modemin anasayfasına bağlanıyor. Kafayı yemek üzereyim :)

atıyorum sabit IP'im: 12.345.67.890 olsunhttp://12. 345.67.890 yazdığımızda tamam modeme gidiyor diyelim. kameranın web portu 80 12.345.67.890/80 yazdığımızda da sayfa görüntülenemiyor diyo.. :) acaba sabit ip'nin yanına cihazın TCP portu olan 34567 mi yazılmalı? bunu denemedik..

Anlayacağınız bi yerde bi eksiklik var ama nerde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratiserli35 -- 7 Aralık 2012; 9:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratiserli35

Arkadaşalr tnt-2 arkadaşımızın dediklerini uyguladım. modem üzerinden DVR'a sabit IP atadım. Ve portlarımı açtım. Şimdi sabit IP'mi verdiğimde bir arkadaşıma yine kameraya bağlanamıyor. Modemin anasayfasına bağlanıyor. Kafayı yemek üzereyim :)

atıyorum sabit IP'im: 12.345.67.890 olsunhttp://12. 345.67.890 yazdığımızda tamam modeme gidiyor diyelim. kameranın web portu 80 12.345.67.890/80 yazdığımızda da sayfa görüntülenemiyor diyo.. :) acaba sabit ip'nin yanına cihazın TCP portu olan 34567 mi yazılmalı? bunu denemedik..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar konuyu up'lıyorum. sorunuma çözüm bulamadım. Konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

• Dvr cihazınızın ip sini sabit hale getirin örneğin 192.168.1.2 modeminiz içinden de bu port a yönelndirme yapın, Dış ip niz 1.23.45.567 ise sonun :88 portunu yazarak bağlanmayı deneyin yani 1.23.45.567:88 şeklinde bu şekilde çalışmalı eğer yönlendirmeyi doğru yaptıysanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setr -- 14 Aralık 2012; 0:19:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaMuRaT_iNTeRNeTTe

sen sadece web

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: setr

Dvr cihazınızın ip sini sabit hale getirin örneğin 192.168.1.2 modeminiz içinden de bu port a yönelndirme yapın, Dış ip niz 1.23.45.567 ise sonun :88 portunu yazarak bağlanmayı deneyin yani 1.23.45.567:88 şeklinde bu şekilde çalışmalı eğer yönlendirmeyi doğru yaptıysanız.

Dostum bahsettiğin gibi DVR kayıt cihazının lan IP'sini 192.168.2.35 de sabitledim.. DVR artık açılıp kapandığında falan sadece bu ip'yi kullanıyor.. Ve cihazın portu olan 34567'yi NAT üzerinden bu ip ye yönlendirdim.. Bu TDP IP'si birde UDP IP'si var 34568 onuda UDP olarak yönlendirdim..

ip:88 yazdığımda sayfa görüntülenemiyor diyo. inanın deli olucam ya.. nerede hata yapıyorum anlamadım.. İsteyene modemde yapmış olduğum yönlendirmenin SS'ini çekip gönderebilirm. Burda bi hatam var mı onu da görebiliriz.. PM'den ulaşalım birbirimize...

• quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

sen sadece web

ben demek istediğinizi anlamadım sanırım mobilden gönderdiğiniz için ya mesaj eksik geldi yada yazmakta zorlandınız.. Müsait olduğunuzda bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdden teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

sen sadece web

ben demek istediğinizi anlamadım sanırım mobilden gönderdiğiniz için ya mesaj eksik geldi yada yazmakta zorlandınız.. Müsait olduğunuzda bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdden teşekkürler...

Alıntıları Göster
    yokmu arttıran arkadaşlar.. çözüm hala yok :)

• quote:

yokmu arttıran arkadaşlar.. çözüm hala yok :)

Alıntıları Göster
    UP!
  • quote:

UP!

Alıntıları Göster
    Gecen sene yapmıstım.Hatırladıgım kadarı ile modemde Nat bolumunden DMZ aktif hale getirip dvr ip sini yazıyorsun.
    Gelen portları yonlendiriyor.

Sabit ip yerine dynDNS diye siteye abone olunca ip değişsede DynDNS haberleşiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: jilet

Gecen sene yapmıstım.Hatırladıgım kadarı ile modemde Nat bolumunden DMZ aktif hale getirip dvr ip sini yazıyorsun.
    Gelen portları yonlendiriyor.

Sabit ip yerine dynDNS diye siteye abone olunca ip değişsede DynDNS haberleşiyor

Alıntıları Göster
    sende sabit ipoldugundan ip adresi yazınca modem direk dvr a yonlendirmesi gerek.
    oyle ftp gibi sonuna 80, 88, 8080 yazmana gerek yok DMZ aktifse.
  • quote:

sende sabit ipoldugundan ip adresi yazınca modem direk dvr a yonlendirmesi gerek.

dostum senin dediğini de yaptım. en kısa zamanda deneyeceğim bakalım. DMZ etkin artık.. :) Olumlu yada olumsuz sonucu yazarım..
  • quote:

quote:

dostum senin dediğini de yaptım. en kısa zamanda deneyeceğim bakalım. DMZ etkin artık.. :) Olumlu yada olumsuz sonucu yazarım..

Alıntıları Göster
    web sayfasına ip adresi yazarak girmeye çalışırsan lrv.cab hatası alırsın. Cd de gelen programla gerekli portları yazarak girmen mümkün. modemden port yönlendirmesini yapacaksın. statik ip adresini gireceksin port kullanıcı adı ve şifreyi yazıp bağlana

• quote:

Orijinalden alıntı: engraulis

web sayfasına ip adresi yazarak girmeye çalışırsan lrv.cab hatası alırsın. Cd de gelen programla gerekli portları yazarak girmen mümkün. modemden port yönlendirmesini yapacaksın. statik ip adresini gireceksin port kullanıcı adı ve şifreyi yazıp bağlana

Alıntıları Göster
    Öncelikle DVR Karum H.264 Olduğunu Belirmişsin Kardeşim DVR Bahsettğin DVR Kartının Network Kısmına Git Bak Orda Port Sıralamaları 9000-9001-9002 İle tanmıştır Öncelikle Statik İp aldıysan Eğer Modeminin Nat Kısmına Girerek Yerek Yani Dınamik İp Adrsini Lan Kısmına Gir DCHP Seting Tıla Elle Verdiğin İp Adreni Yaz Uygula Dikkat Et İp Adresini Elle Vermen Gerkiyor Daha Sonra Nat Kısmına Gir Virutal Server Yani Sanal Sunucular Port Açma Yeridir Dışarıdan Erişim Önce 80 Portbu Örnek
    Kamera 80 80 TCP/UDP 80 80 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9000 9000 TCP/UDP 9000 9000 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9001 9001 TCP/UDP 9001 9001 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9002 9002 TCP/UDP 9002 9002 192.168.1.95 ppp0

Daha Sonra 9000-9001-9002 Prtlarını aç İnternek Expolere Gir Bağlanacaksın
    Bağlanırken Güvenlik Kameranızın Kullanıcı adını girin Admin : Ok Şifre Varsa Şifreyi girin Okeydir
    Uzakten İzleme Olayı Tamamdır Eğer Cepetn İzlemek İstorsan Lişk Vereyin Bak Ozman

http://www.dailymotion.com/video/xwt3g5_galaksi-s3-yle-guvenlik-kamerasy-yzleme-delta-bilgisayar_tech#.UQUailvIfFx

Tılayın İzleyin

https://www.facebook.com/groups/monotaist/

Face Teknolohi Gurum Beklerim Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLTa Bilgisayar

Öncelikle DVR Karum H.264 Olduğunu Belirmişsin Kardeşim DVR Bahsettğin DVR Kartının Network Kısmına Git Bak Orda Port Sıralamaları 9000-9001-9002 İle tanmıştır Öncelikle Statik İp aldıysan Eğer Modeminin Nat Kısmına Girerek Yerek Yani Dınamik İp Adrsini Lan Kısmına Gir DCHP Seting Tıla Elle Verdiğin İp Adreni Yaz Uygula Dikkat Et İp Adresini Elle Vermen Gerkiyor Daha Sonra Nat Kısmına Gir Virutal Server Yani Sanal Sunucular Port Açma Yeridir Dışarıdan Erişim Önce 80 Portbu Örnek
    Kamera 80 80 TCP/UDP 80 80 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9000 9000 TCP/UDP 9000 9000 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9001 9001 TCP/UDP 9001 9001 192.168.1.95 ppp0
    Kamera 9002 9002 TCP/UDP 9002 9002 192.168.1.95 ppp0

Daha Sonra 9000-9001-9002 Prtlarını aç İnternek Expolere Gir Bağlanacaksın
    Bağlanırken Güvenlik Kameranızın Kullanıcı adını girin Admin : Ok Şifre Varsa Şifreyi girin Okeydir
    Uzakten İzleme Olayı Tamamdır Eğer Cepetn İzlemek İstorsan Lişk Vereyin Bak Ozman

http://www.dailymotion.com/video/xwt3g5_galaksi-s3-yle-guvenlik-kamerasy-yzleme-delta-bilgisayar_tech#.UQUailvIfFx

Tılayın İzleyin

https://www.facebook.com/groups/monotaist/

Face Teknolohi Gurum Beklerim Saygılar

Alıntıları Göster
    Konuyu biraz hortlatıyorum ama benim de buna benzer bir sorunum var. ;)

Dış ip den kamerayı izlemek için bütün ayarlarımı yaptım.bahsettiğiniz gibi 9000 ile başlayan 3 portu da modeme tanımladım.Yalnız arkadaşım kendi bilgisayarından bağlanmaya çalıştığı zaman aşağıda ki resimde ki hatayı alıyor...Arayüz geliyor fakat görüntü yok...

DVR kayıt cihazı network ayarları için yardım!

• Mrb bende internetten izliyordum ama kapattırınca neti, evde netsiz bilgisayardan nasıl izleyebilirim laptop ile.bende de H.264 Dvr sistem var.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

tnt-2 yaklaşık 3 gündür uğraşıyordum.

en güzel ve en kısa şekilde sen anlatmışşsın. sayende istediğim sonucu aldım. Bir türlü cepten veya herhangi bir bilgisayardan bağlantı gerçekleştiremiyordum. dvr arayüze kadar gelip orada kalıyordum.

Bana hep söylenen HTTP portunu yönlendirdiysen bağlanman lazım deniliyordu. Ama birde server portu varmış onuda yönlendirince sorun giderildi. Şu anda cep telefonumdan istediğim anda kamera görüntülerine ulaşıyorum.

Teşekkkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazoo -- 22 Nisan 2014; 18:47:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.