Şimdi Ara

DxOMark: Kamera incelemeleri için para teklifleri aldık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kesinlikle birden fazla kaynaktan bilgi alıp (Dediğiniz gibi aynı tripod’a sabitleyip başka telefonlarla foto-video testi yapan bir ton YouTuber var, Dxomark var, inceleme yapan trilyon tane site var) onları okuyup / izleyip bir mağazada demo cihazı da kendi deneyimleyen kişi çok rahat hangisini istediğine karar verebilir, veremiyorsa ürün hakkında yeterince okumamış-araştırmamıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ve kabul ettikleri oldu

• Muguroz M kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflarda tripotluk bir durum yok. Fotoğraflarda titreme olmadığı belli oluyor. Belli bir süreye kadar titreme telafi edilebiliyor ki iki modelde de OIS desteği olduğunu hatırlatırım. Ayrıca aynı açıdan çekilmiş iki fotoğrafa bakıldığında M10P'da bariz şekilde beyaz dengesi sorunu olduğu belli oluyor. Fotoğraflar bende açılıyor ayrıca açılmıyorsa görmediğin bir fotoğraf hakkında nasıl bu kanıya varabiliyorsun? DxOMark o kadar güvenilirdi de iPhone 6'nın kamerası Nokia 8'den nasıl daha iyi oluyor? Nokia 8 bana göre vasat üzeri bir kameraya sahip ama iPhone 6'dan kesinlikle daha iyi bir kamerası var ama DxOMark'a sorsan iPhone 6 daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Piksel boyutlarının küçülmesinden bahsediyorsan konu hakkında hiçbir şey bilmediğin açık. 1020 ve 808'de kullanılan PureView teknolojisi pixel-binning yaparak 7 pikselden alınan veriyi işleyerek devasa bir süper piksel oluşturur. 1020'deki 1.12µm pikseller 41 MP çekimde olur. Fakat normal çözünürlükte bir çekim yaptığında pikselleri çok daha büyük olacaktır. M10P ile 12 MP çekilen fotoğraf 1.25µm piksel boyutu veriyor. Oysa 1020 ile 12 MP çektiğin fotoğraflar 2.16µm piksele sahiptir. 808 ise 12 MP çözünürlükte yaklaşık olarak 2.55µm piksel boyutuna ulaşıyor. Şu an 1.5µm'yi geçen telefon yok. 2.55 nere 1.25 nere.

DxOMark: Kamera incelemeleri için para teklifleri aldık

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    5 senelik telefonun bu özelliğini bilmiyoruz tabi :)

5 saniyede oluşturduğu 5mp fotoğrafın çok anlamı yok benim açımdan. Paylaşırken gayet yeterli bir boyut ama 41mp sensör varsa 5mp fotoğraf ile yetinmek istemem. O zaman sensör boyutu nispeten büyük olan Xperia telefonlara da bu modu koyup 3mp fotoğraf oluştursalardı. Aynı mantığa/kaliteye ulaşırdı ama kim kullanırdı? Yani her telefonda yapılabilir bu. Ben burst yapıp o fotoğrafları photoshop'da 5 saniyede birleştirebilirim. O zaman 5mp ile yetinmem 38mp boyutunda pixel-binningli fotoğraf elde etmiş olurum. Herkes photoshop kullanmayabilir ama bu telefon sırf kamerası için tercih edilmiş bir model ise photoshop kullanmak da abes bir durum değil. Dediğim gibi 5 saniye sürecek tek tıklı bir işlemden bahsediyoruz.

Yani Nokia'nın amacı güzel fakat 5mp 2013 tarihinde bile insanlara düşük geliyordu. Şu anda P20 Pro çok yüksek dinamik aralığa ve çok düşük noise seviyesine sahip monokrom kamerasını da kullanıp pixel-binning yaparak çok kaliteli 10mp fotoğraflar elde edebiliyor.

DXO gibi siteler kameranın en yüksek çözünürlüğüne göre değerlendirme yapar. 1020'nün düşük puan alması da bundan kaynaklı. Zaten doğru olan da bu değil mi? Dediğim gibi pixel-binning bilinmeyen, karmaşık bir işlem değil. Her kameranın verdiği çıktılara uygulanabilir. Manzara fotoğrafçıları veya düşük ışıkta çeken kişilerin on küsür yıldır kullandığı bir yöntem.

Bir önceki mesajına bakarsak bilmediğin belli oluyor.

Ayrıca kullanmadığın cihazlar hakkında bu kadar atıp tutmamalısın. Ben 808 kullanıyorum ve 5 MP fotoğrafı 1 saniye içinde oluşturuyor. Aynı şekilde PureView modu ile 12 MP çekim yapıyorum ve onu da 1 saniye içinde oluşturuyor. Ben zaten 5 MP ile çekim yapmam 12'de çekerim. Hem 6s hem 808 kullanıyorum. 6s'in pikselleri 1.22 mikron 808'in ise 12 MP'ye ayarladığımda 2.55 mikron. Yakınlaştırma yaptığımda bariz şekilde 808'in netliği göze çarpıyor. Sanılanın aksine 5 MP ile çekim yapmak zorunda değilim. 12 MP gayet yeterli ve bu çözünürlükte bu piksel boyutlarını CM1 haricinde sunabilen başka bir telefon daha yok. Piksel-binning her telefonda yapılamaz. PureView yazılımı normal çözünürlüklerde diğer telefonlardan çok daha iri piksellere sahip fotoğraf oluşturuyor. Aynısını Sony yapsa 19 MP sensörde 3 MP çekim yaptığında pikseller büyük çıkmaz. Çünkü piksellerin yeniden boyutlandırılmasını sağlayan yazılım gereklidir.

Gerçek manada inceleme okumak istiyorsanız dünyanın en saygın inceleme sitesi olan DPReview'i okuyun. DxOMark onların yanında çok amatör kalıyor. Her yeni çıkan telefonu en üste yerleştiriyorlar. 808'e düşük not veren DxOMark'ın aksine DPReview oldukça beğenmiştir. Ayrıca gün içinde tam çıktıyla kimse fotoğraf çekmez. Dolayısıyla DxOMark yanlış şekilde inceleme yapmıştır. Telefonun ismi zaten PureView adamlar bu teknolojiye vurgu yapmış ve sen bu teknolojiyi incelemek yerine tam çözünürlük üzerinden inceleme yapıyorsun. Kaldı ki günlük kullanımda 38 MP'de kimse çekim yapmaz. DPReview ekibi de zaten bunu belirtmiş.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    "Piksel-binning her telefonda yapılamaz" dediğinde bilgin açığa çıkıyor zaten. "HER" kamerayla yapılabilir. Bir de aklınca laf sokuyorsun. Karşı fikrini sunup adam gibi konuşmayı bile beceremeyen tiplerdensin işte.

Sen bu basit yöntemi Nokia'ya ait sanmaya devam et. Canon-Nikon kullanan kişiler 20 senedir yapıyor bunu. Bir konuda bilgi sahibi değilsen öyleymiş gibi davranmana gerek yok.

Bu yöntemi bilmeyenler için bir konu açmıştım. Oradan bu yöntemin faydalarını okuyup öğrenebilirsin ve sadece Nokia'da işe yaramadığını görebilirsin.
    https://forum.donanimhaber.com/yuksek-iso-da-cekilen-fotograflarinizi-cok-daha-kaliteli-hale-getirin--127550010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 14 Haziran 2018; 22:53:44 >

• Önder Çatalkaya kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim de bu zaten. Bak bu şöyle çekmiş bu böyle çekmiş diye, hangi kriterlere dayandırdığını dahi bildirmeden iki fotoğrafı karşılatırıp, bu dxomark da ne saçma diye ortalığı velveleye verenleri anlamıyorum. Niye bu kadar içerleyip, ciddiye alıyorlar ki dxomark'ı? Araştırsın herkes kendince, gitsin dükkanda kendisi de fotoğraf çeksin, ona göre alsın telefonunu mutlu mesut yaşasın. efenim nası olurmuş da nokia iphone'dan kötü not alırmış!? yahu sen kullandığın telefondan memnunsan kime ne dxomark'ın ne dediğinden.... Oku geç. Ama adamlar yaptıkları testi bütün detaylarıyla anlatıyor, kriterleri ortada, çekilen fotoğraflar ortada. He o kanıya güvenip güvenmemek kişinin kendi tercihi ama orda verilen emeğin hiçe sayılması, profesyonel değerlendirmeye, kendisinin dükkanın birinde çektiği fotoğrafları örnek göstererek çamur atması garibime gidiyor. Kimi savunuyor veya kime düşmanlık yapıyor bu insanlar? Geliyor sonra tripod olsa ne olur, iki kamerada da IOS var diyor.... Yahu iyi de fotoğraf dediğin şey renklere, ışığın kameraya giriş açısına şuna buna bir sürü kritere göre değişiyor. Benim bir incleme okurken en çok dikkat ettiğim şey, hangi standartlara dayanıyor bu değerlendirmeler? Merak eden açsın dxomark'da okusun. Daha iyisini biliyorsa bir kişi buyursun, dediğiniz gibi youtube'dan veya kendi blogundan profesyonel değerlendirme yapsın, topluluğa katkısı olsun.

Benim bahsettiğim şeyle seninkinin alakası yok. Fotoğrafları birleştirerek enstantane süresini uzatma tekniğinden bahsetmiyorum. Cahil cahil konuşma. Bahsettiğin şey fotoğrafların piksel boyutlarını değiştirmiyor. 808 ve 1020 seçilen çözünürlüğe göre piksel boyutlarını değiştirebilme özelliğine sahip. Birden fazla fotpğraf çekimi yok. Onu geçtim kullanmadığın cihazlar hakkında yalan yanlış konuşma. 5 saniyede fotoğraf oluşturuyormuş. Yahu 808'i kullanmasam bu dediğine inanacaktım. O telefonu canlı gördüğünden bile şüpheliyim.

İkincisi diğer söylediklerime cevap da vermemişsin. DxOMark telefonun asıl özelliği olan PureView teknolojisini incelemedi bile. PureView özelliğini incelemeyeceksen yaptığın incelemenin ne anlamı var? Kimse de bu telefonla 38 MP çekim yapmaz. Ben 5'te de çekmem 12'de çekim yaparım gayet de gözle görülür fark oluyor.

• Bunu şimdi mi söylüyorsunuz? Bir de şimdi neden söylüyorsunuz orası var? Nokia konusunda bu tür şaibeler ortaya atıldığında sesiniz çıkmamıştı. Şimdi açıklama yaptığınıza göre var bir derdiniz de o da yakında çıkar ortaya...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.