PS5’e gelen 6 GB, bu topluluk etkinlikleri ayağına oyunun boyutunu gereksiz şişiriyorlar. Oyunun atmosferini de bozuyor kapatsan bile kendi kendine açılıyor, sinir bozucu. |
DYING LİGHT 2|PS ANA KONU|TÜRKÇE|4 ŞUBAT 2022 (62. sayfa)

-
-
İlk oyun efsaneydi, en çokta haritada gezip gizli item’lar bulmayı seviyordum excalibur kılıç vs.. gibi. Keşif yapmak, bunu yaparken dağ tepeye tırmanmak falan hoşuma gidiyordu misal köprü vardı ilk oyunda o köprünün en tepesine tırmanmak için gizlenmiş parkur noktaları vardı. 2. oyun bu tarz şeyleri vadediyor mu ? Dead Island 2 mi alsam bunu alsam bilemedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne yazık ki hayır hocam. İlk oyun kadar iyi olduğunu da düşünmüyorum. Dead Island 2 güzel, eğlenceli oyun ama ikisini kıyaslarsak Dying Light 2 alın derim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler reddit’te de aynı şeyler yazılmış. İlk oyun herkes için “masterpiece” 2. oyun için güzel ama ilk oyun seviyesinde değil denmiş. Ben de bu tarz oyunlarda keşif ve gizli şeyler bulmayı seviyorum, gizli yollar olsun, bir yerlere zorlu tırmanışlar olsun, easter egg’ler olsun ilk oyun bu konuda çok iyidi gerçekten. Biraz daha video izliyip son kararımı ona göre vereyim öyleyse. Dying Light 2 şu an store’da 234 TL. Kardeşlikle almayı planlıyoruz ultimate sürümde 2 adet story DLC görünüyor almaya değer mi sizce ?
Dlc'leri oynamadım hocam bilemiyorum o yüzden. Keşif odaklı oyun arıyorsanız souls oyunları bu konuda gayet başarılı. Tabi tür herkese hitap etmiyor o ayrı.
Bloody Ties DLC'si paralıdan ücretsize dönmüş. Normalde tam fiyatı 249 TL idi. Şuanda ücretsiz, kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
Dying Light 2 Stay Human: Bloody Ties
PSN Linki: https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP2911-PPSA02262_00-EXPANSIONPASSPS5
-
Haber Kaynağı: https://www.playstationlifestyle.net/2024/02/22/dying-light-2-stay-human-bloody-ties-dlc-free/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 23 Şubat 2024; 15:24:3 >
-
Dying Light 2: Stay Human - Reloaded Edition Trailer | PS5 & PS4 Games
PlayStationyoutube
Now with guns! With the Reloaded Edition, the arsenal at your disposal has grown massively. Be creative with your combat or outrun your foes as you enjoy the perks of more than 10 post-launch updates. Good luck out there, and stay human! #ps5 #ps5games #ps4games #ps4 #dyinglightgame Rated Maturehttps://www.youtube.com/watch?v=c_PZFjTVTiI -
Dying Light 1 o kadar sarmamıştı 2 baya hoşuma gitti. Bi 20 saate yakın devirdik. Bakalım neler olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Yeni etkinlikler falan iyi hoş da, asıl şu 2. Hikaye DLC’si gelse daha çok makbule geçecek..
-
dead island 1 efsaneydi dead island 2 yi sevmeden bitirdim
dyinglight 1 sevmedim yarıda bıraktım dying light 2 yazdığım bütün oyunları tokatlar çok çok iyi
dying light 2 yi psn deluxe sayesinde oynuyorum satın almadım
şöyle bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
The Beast dlc si 2025 te çıkacak ve ultimate edition sürümlerine sahip olanlar extra ücret ödemeden oynayabileceklermiş bende haliyle store dan ultimate sürümünü satın almak istedim ama mağazada öyle bi sürüm yok bizdeki sürüm reloaded edition mağazada extras edition ,survivors bundle var bu sürümlere the beast dlc si dahil mi değil mi ? yada ne yapabilirim bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim
-
Ultimate Edition satışa çıkmadı henüz. DL 2 yi bitirdiysen ultimate alman gereksiz. Direkt çıktığı zaman Beast ı alman yeterli.
Ultimate edition kaldırılalı çok oldu satıştan. Bir daha döneceğini sanmam çünkü Beast'ı ultimate sahiplerine ücretsiz verecekler. Yani para vermen gerekecek Beast için. Oynamak istiyorsan eğer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dying Light 2'yi 64 saat sonunda normal zorlukta, Bloody Ties ek paketiyle birlikte, ne var ne yok yaparak bitirdim. Zamanında Dead Island ve Mirror's Edge'i oldukça sevmiş biri olarak bu 2 konsepti birleştiren ilk oyunu büyük keyifle oynamıştım. Ancak oyunu çıktığı yıl bitirdikten birkaç yıl sonra dönüp baktığımda pek çok içerik eklendiğini görmüştüm. Yapımcılar aynı şeyi 2.oyun için de yapacaklarını söylediğinden bu sefer direkt çıktığı gibi girişmeyip 2 yıl bekledim, iyi ki de öyle yapmışım. Bazı önemli sıkıntıları olsa da Dying Light 2 ile vakit geçirirken eğlendim. Gelelim oyunun artı ve eksilerine :
++ Parkur ve combat yine oyunun en vurucu ve zevkli yanı. İlk oyuna göre bambaşka yenilikler barındırmasa da birkaç ufak dokunuş ve eklemeyle bu iki dinamiği daha da üst seviyeye çıkarmışlar
++ Gelişim hissi yine ilk oyundaki gibi çok iyi. Yeteneklerin nerdeyse hepsi Aiden'a yeni hareket şemaları sağlayan özellikler ve önemli skill'leri açtıktan sonra alınan keyif giderek artıyor
++ Oyunu PC'de 1440p'de DLSS Q-Frame Gen ile birlikte Ultra ayarlarda bitirdim. En ufacık bir optimizasyon problemiyle karşılaşmadım, yağ gibi aktı oyun
++ Grafikler hem iyi hem kötü. İyi yanı RT ile birlikte gelen ışıklandırmalar, ortam aydınlatmaları hoş görünüyor. Renk paletini de çoğu kişinin aksine sevdim. Kötü tarafından olumsuz kısımda bahsederim
++ Hikayeyi kabaca giriş-gelişme-sonuç diye ayırırsak gelişme kısmı gayet yeterli ve içine almayı başarıyor
++ Oyuna eklenen en büyük dinamikler yeni kanca ve paraşüt olmuş. Kanca ilk oyunda Batman'in Batclaw'ı gibi direkt ışınlanmayı sağlıyordu. Bunda ise fizik açısından daha çok Spider Man'in ağı işlevini görüyor. Bana daha gerçekçi ve kullanması keyifli geldi. Paraşütse özellikle 2.haritada dev binaların arasında en hızlı ulaşım aracı olarak görev alıyor ve kullanması yine iyi
++ Seçimlerin hiçbir şeyi değiştirmediğiyle alakalı çok fazla yorum görmüştüm. Valla bitirdikten sonra önemli seçim anlarına göre gerçekleşen senaryolara detaylıca baktım da gidişatı baya baya değiştiriyor. Tabii ki mesela A'dan B'ye gideceksek yine A'dan B'ye gidiyoruz, o C olmuyor ama B'ye gidiş yolu seçimlere göre oldukça fark ediyor. Hatta bazı seçimlerden sonra görevin teması falan bile tamamen değişiyor. Oyunun sonu da yine sadece son seçime göre değil, oyun boyunca yaptığınız tüm seçimlere göre farklı sonuçlara sahip. Aynı durum yan görevlerde de geçerli. Oyun, zamanında adeta bi Fallout New Vegas seviyesinde Role Play ögeleri içeriyormuş gibi pazarlanmıştı. Evet kesinlikle bu seviyenin uzağında, beklentiler ona göre ayarlandığı için insanlarda hayal kırıklığı oldu ama piyasada kendine RPG diyen pek çok yapımdan da daha fazla seçim-sonuç ilişkisine sahip
++ Yan görevlerin büyük kısmı son derece keyifli ve dallanıp budaklanıp insanı şaşırtmayı başarıyor. Hatta bazıları direkt ana hikayeyle de bağlantılı. Polonyalılar bu konuda iyi iş çıkarıyor gerçekten. En basit yan görevlerde bile insanın içine dokunabilen veya gri seçimler yaptıran olaylara denk gelebiliyorsunuz
++ Çok fazla fırlatılabilir silah eklenmiş oyuna. Molotof, C4, mayın, bıçak, Ninja yıldızı, el bombası, dinamit... Aklınıza gelebilecek ne varsa eklemişler, bu çeşitlilik hoşuma gitti
++ Oyuna 2 yıl içinde gerçekten güzel eklentiler yapılmış, beklediğime memnun kaldım. Gördüğüm videolara ve okuduğum yorumlara göre kıyas yapacak olursam; ilk çıktığı zamanlarda olmayıp sonradan eklenen şeyleri hızlıca sayayım: Daha gerçekçi Ragdoll fizikleri, silahları istediğimiz kadar tamir edebilmek, silah tiplerine özgü ayrı havalı finisher hareketler, gecelerin ilk oyundaki gibi daha karanlık ve tehlikeli olması, Ecel yani Volatile'ların sadece yüksek seviye kovalamacada değil her zaman etrafta olması, ateşli silahların eklenmesi gibi gibi
++ Bloody Ties ek paketini sevdim. İnsanlar The Following ayarında bir DLC görmek istediği için beklentileri karşılamadı ama onun dışında farklı temasıyla, merak ettiren kurgusuyla falan beni sarmayı başardı. Bir de DLC'deki hikayeyi derinleştiren ve ilginçleştiren unsurlar genelde yan görevlerde işlenmiş. Eğer dümdüz ana görevlerden giderseniz oyunun yarısı challenge görevleriymiş gibi hissetmeniz olası. Direkt ana hikayeden devam edenler özellikle bu sebepten de sevmemiş olabilir ama artık ücretsiz bir ek paket ve ana oyunu oynayacak herkese Bloody Ties'ı da öneririm
Gelelim şimdi de olumsuz taraflara :
-- Hikayenin giriş ve sonuç kısmı tatmin etmekten çok uzak ve hayal kırıklığına uğratıyor. Giriş kısımlarında oyun üzerinize karakter üstüne karakter atıp olayları aşırı hızlı işliyor. Doğal olarak da ilk saatlerdeki bu kişiler ve olay örgüsü zerre içine alamıyor. Anca ilk haritayı bitirip şehir merkezine geçtikten sonra işler olumlu anlamda değişmeye başlıyor. Sonuç kısmına gelirsek de yine aşırı detaysız, özensiz işlenen bir kurguyla olayları kapatmışlar. İlk ve son saatleri sanki ortaokul çocuklarına yazdırılmış basitlikteydi. İlk oyun daha klişe bir senaryoya sahip olsa da hem olaylar daha oturaklı işleniyordu hem de karakterler kendine bağlamayı daha kolay başarıyordu
-- Gelelim grafiklerin kötü olduğu kısma: kaplama-doku kalitesi. Hani bırakın 2022'yi 2012'de çıkmış oyunlar içinde bile daha kaliteli texture'lara sahip oyunlar bulursunuz kolaylıkla. Birinci şahıs kamerasından oynanan bir yapımda texture çok önemli bir etmen haline geliyor ve bu konuda fazlasıyla sınıfta kalmışlar. Ayrıca karakter yüzleri de -birkaç önemli olan hariç- çok zayıf
-- 2 yıldır dünya kadar update gelmesine rağmen hala önemli buglar var. Karakterin ara ara bir yerlere sıkışıp restart dışında çözüm bırakmaması, birkaç yan görevin bu buglar yüzünden ya hiç başlamaması ya da tamamlanamaması gibi durumların hala olması can sıkıcı
-- Açık dünyadaki iç mekanlar birbirinin neredeyse tamamen aynısı. Her bir dükkan, GRE merkezi, gökdelenlerin girilebilen kısımları, askeri konvoy alanı kendi içlerinde aynı dizaynlara sahipler. Ayrıca genel açık dünya içerikleri de -hikayeli yan görevler dışında- tasarım olarak kendini bir yerden sonra fazla tekrarlıyor maalesef
-- Challenge görevlerinin biraz cılkını çıkarmışlar, adeta her yerdeler. Tabii yapmak zorunda değiliz ama benim gibi oyunlarda gördüğü her şeye atlayan tiplerdenseniz bir yerden sonra yoruyor. Ayrıca özellikle ilk haritada bunlar niyeyse yan görevlerle aynı ikon (!) şeklinde görünüyor ve oraya gidip bunlara denk gelince hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Niyeyse aynı sorun 2.haritada yok, orada daha farklı bir ikon (?) ile belli ediyor kendini
-- Hem son boss hem de genel boss'lar çok ama çok kötü. Zaten oyun içi boss'lar sıradan düşmanların can barları arttırılmış hali. Farklı olmasını beklediğiniz bir tane boss varsa o da final boss ve kendisi dizayn olarak aşırı dandik olduğundan orada da beklediğinizi zerre bulamıyorsunuz
İşte bu kadar. Aslında artılar eksilere göre fazla olsa da eksiler önemli yer kaplıyor ve bazı artılar zaten ilk oyunda da olan şeyler. Dying Light 2 aslında genel kalite olarak 75'lik bir oyun ama üstte saydığım artılar beni kişisel olarak oldukça eğlendirdiği için aldığım keyif 85'likti. İkisinin ortalamasını alıp 80 puan veriyorum :) İlk oyuna göre çok büyük değişimler ve yenilikler, yüzlerce diyalog ağacıyla şekillenen bambaşka olaylar silsilesi falan görmeyi bekliyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız (aslında oyun ilk tanıtımlarında kendini hep bu şekilde çıkacakmış gibi pazarladığı için puanlarının çok yüksek olmamasının ve genel eleştirilerin sebebi bu). Ancak onun dışında Dying Light 2 güzel çalışan genel dinamikleriyle insanı eğlendirmeyi fazlasıyla başarıyor
-
İyiki yeni oynamışın, ben ilk çıktığı aylar oynayıp bitirmiştim, şuanki versiyon 2.0 diyebiliriz aradaki içerik mekanik farkı çok fazla.
Oyunun en büyük sıkıntıları katılıyorum Boss dövüşleri ve senaryodaki tatminlik, heleki son görevler inanılmaz hızlı işlenip biti veriyor, oyun ilk tanıtımında gösterilen görev oyunun neredeyse son görevi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 19 Ocak 2025; 23:29:48 > -
Polonyalı firmaların oyunlarını çıktığı gibi oynamamak lazım hocam aslında
Evet o albayı o kadar sonda görmek beni de şaşırttı, hatta görene kadar tanıtımlardaki varlığını bile unutmuştum. Zaten senaryoda o kadar adı geçtikten sonra 5 dakika görünüp hiçbir şeye etki etmeden çıktı. Sanırım Chris Avellone ayrıldıktan sonra hikayede pek çok değişiklik yapmışlar
Maalesef öyle, ilk tanıtımlarda feci gaza gelmiştim. Chris avellone kovdunuz ok fakat hiç bi devam ettiremediler bir tane iyi senaristemi yok içeride anlamsız veya uğraşmak istenilmedi. Gene güzel kritik kararlar var fakat sondaki olaylar dediğim gibi şip şak uhu ile tutturulmuş gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X