Şimdi Ara

DYO Cila Perfect Polish Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
17.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    http://www.autogeek.net/3mperswirmar.html

Ürünü bizzat denedim, aşındırıcı içeriyor. Zaten araştırısanız fark edeceksinizde.

http://i.imgur.com/tYhgNX3.jpg

Burada bazı kelli felli markaların ürünlerinin aşındırıcılık değerleri var, yazdığım ürünlerin veya başka firmaların aşındırıcılık değerlerine glaze ürünlerine de bakabilirsiniz.

Glaze karmaşası reddit gibi dünyadaki meşhur forumlarda bile sürekli tartışılan bir şey. Glaze ürünlerini wax ve prewaxing (3-4 no lu polish) ürünlerinin karışımı olarak söylüyorlar kimi sadece color deep muhabettinden bahsediyor. Waxın tutunurluğunu arttırmasından bahsediyor. böylece waxta kendini gösteriyor hemde waxı daha derin bir zemine uygulamış oluyoruz.

İllaki aşındırıcı içermeyen glaze ürünleri çoğunlukta ancak birçok üründede glaze aşındırıcılık içeriyor. Yukarıdaki basit Autopia tablosunda bile bunlar yer alıyor. Zira çok ince mikron düzeyinde bile olmayan aşındırıcılık olmasa zaten o derinliği kolay kolay yakalayamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2016; 23:32:17 >

• Konuda bilgili üyeleri görmek güzel,

ben bu konuda henüz bilgi olarak sıfırım. Yeni bir araç aldım, bir dolu mikro çizik var üzerinde, araç füme renk. Ben öyle haftada 1-2 araç yıkayabilen, sürekli cila tazeleyebilen biri değilim. Aracımı genelde kendim yıkarım ( benzinlikte basınçlı su ile vs ) çek çek ile suyunu çeker üzerinden bez ile geçerim. Geçenlerde gelişim kaydedip sprey hızlı cila kullandım, hemen farketti

şimdi aracımın bu mikro çiziklerini giderip üzerine güzel bir cila atmak istiyorum. her yıkamadan sonra hızlı cila ile de kalıcılığını arttırmak bir diğer hedefim.

bana "ekonomik" sınıfta , kendim uygulayabileceğim ( polisaj var, kullanmasını bilen kuzenim de var )

pasta, cila, glaze, son katman için artık ne diyorsanız, hangi ürünleri tavsiye edersiniz ? Dediğim gibi ekonomik olacak, rica ediyorum ,

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçe verirseniz daha iyi olur? Önereceğim ürünleri ona göre seçerim. Ben uygun bütçe için bölünmüş biberon şişelerde ürünler edinmenizin doğru olduğunu düşünüyorum zaten çok sık uygulamayacaksanız daha doğru olur. Kalın çizik yoksa heavy cut pasta önermem ben gereği yok. Onun yerine anti hologram ve genelde nano koruma yapılmaya hazırlayıcı ürünler tavsiye ederim.

Çok ince harelenme varsa 2'nci dereceden aşındırıcı yeterli oluyor genelde.

http://www.erdemboya.net/SCHOLL-CONCEPTS-S30NANO-HARE-GIDERICI-BOLUNMUS200-GR,PR-389.html

200 gramlık ürün bu size şişede verecekler dilerseniz Perpadan gidip alabilir dilerseniz de sipariş edebilirsiniz. Bu ürünle tüm hologramları temizlersiniz. 1.sınıf alman malıdır. 200 gram size normal koşullarda rahat rahat tüm aracın tamamını pastalamaya yeter. Bu ürün toz atmaz makineyle atarken ortalığı mahvetmez. En güzel DA yani çift salınımlı makine ile atmaktır. Koyu renkli araçlarda doğru ped varsa dahi kuzeninizde rotary makinesi varsa çok hassas olması şart. Kısmen hologram bırakabilir çünkü yedirme işlemi oldukça hassas oluyor füme gerçi töleresi daha yüksek. S30 yukarıdaki ürün yağlı yapıdadır, ekstradan glaze atmaya bence gerek yok, sonuç zaten showroom ayarında olacaktır. Üstüne cila öneririm ben.

Bu ürün (Schollun) sert boyalarda daha etkindir. Aynı şekilde orta sert boyalar için M205 ya da Meguiars Mirror Glaze 82 uygulanabilir önerebilirim.
    EĞer ki araç boyanız yumuşak ise; Menzerna SF4500 uygun olacaktır.

Araç boyanızın sertliğini ufak araştırma ile internetten bulabilirsiniz.

Cİla olarak ve Glazede isterim derseniz; chemical guys ez creme olabilir üstünede Collinite 915 wax yani cila uygulayacaksınız. Araç çay içip izlemelik olacaktır. Eğer glaze uygulamam derseniz, karar sizin (Bence gerek yok glaze) Alttaki ürünü öneririm.

http://www.erdemboya.net/MEGUIARS-M21-WAX-SU-TUTMAYAN-BOYA-KORUMA-BOLUNMUS-100-GR,PR-1177.html Aracınız siyah olmadığı için wax yerine sealant kullanılabilir. Bu suretle, size M21 önereceğim daha kalıcıdır. Yalnız makine ile atın. Elle ilede atılır ama makinede daha iyi yediriliyor.

Size yukarıda öneridiğim pasta olan scholl aynı zamanda ellede atılabilir. Temiz bir el uygulama pedi gerek sadece ya da sürekli temiz ufak üstübü parçalarıda kullanabilirsiniz. (Üstübüde elle uygularken kurutmamaya dikkat etmek gerek yoksa çizebiliyor.)

Aracınızın boyasını bilemediğim için sanırım volvo o konuda deneyiyim yok. Bazı pastalar ve ped kombinasyonları denenerek en iyi sonuç bulunabilir. Ben scholl önererek kalitesinden ödün vermeyen ve sadece hare ve hologram giderici bir ürün önerdim. Daha fazla aşındırıcılığa gerek yok derin çizik yoksa zira. Ama scholl dediğim gibi en iyi sonucuda vermeyebilir. Menzerna, scholla göre bir tık daha alt bir markadır ama daha iyi sonuçlarda verebilir bu sebeple afaki konuştuğumu bilmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Füme siyah kadar olmasada hassas sınıfına giriyor.

Öncelikle mikroçiziklerin en büyük nedeni çek-çek denen aparatla temizlemeniz. Bundan bir an önce vazgeçin. Aracı mahvediyor. çocuk atleti ve bilumum sadece pamuk içeren ve silerken tiftiğini salan kumaş ve dokulu bezlerden kaçacaksınız. En temizi, kaliteli ince bir güderi. Bu marketlerde satılan güderi olanları zaten saymıyorum. Onlar sentetik genelde. Eminonu ve karakoyde hepsi var alabileceğiniz çoğu malzeme orada mevcut. İnternetten sungurboya ya da erdem boyadan da temin edebilirsiniz. n11 ve gittigidiyorda satışları var.

Aracı yıkama işinde sünger dahi kullanmamanız gerekiyor, gözeneksiz olduğu için pislik kümelenip mahvediyor. Fırçadan bahsetmiyorum bile. 0 bir aracı 1 kere bile fırça ile yıkadıysanız güneşte bu örümce ağına benzer (hare) çizikleri görüp gözünüze inanamayaksınız. Fırça o kadar zararlı bir şey.

en iyi yöntem öncelikle çift kova. Bir kovada ph nötr bir şampuan olacak ben 5 lt suya 1 kapak atıyorum ölçeğine göre. Diper kova ise sadece bezi temizlemek için. Bir parçayı sildikten sonra mutlaka diğer kovada temizleyip, öyle diğer kovaya sokun. Bu şekilde yıkamak biraz daha zahmetli ama hem su tasarrufunu sağlıyor hemde minimum çizik. benzin stasyonlarındaki köpükler zaten kostik içerikli çoğu ve lanolinle süsleme yapıyorlar. Lanolin cila etkisi yaratıyor. Lanolin dediğim şeyde bu bildiğimiz en ucuz saç kreminde bile bulunan bir kimyevi madde. Saç kremi ile yıkasam daha az zarar verir.

Kurulama işi ise, kesinlikle dediğim gibi ya güderi ya da temiz 3-4 tane mikrofiber bezle tavandan çamurluklara sırayı takip ederek yapılmalı. Çamurluklar her ne kadar temizlensede genede beze hafif çamur bulaşırsa çizilmelere sebep olursunuz. Bu dediğim sıraları takip edin. Çiziği minimuma indirirsiniz.

Bir diğeri tabi kaliteli bir foam makine ile basınçlı su ve köpükle yıkama. O da güzel ama bu kadar berraklık genelde olmuyor. Çift kova baya iyi iş görüyor. Ya mikrofiber eldiven kullanacaksınız ya da güzel bir yumuşak yün post olabilir. Özellikle gözenekli olanlar çok daha iyi oluyor. Taşlar pislikler araya giriyor.

Pasta yapmadan önce mutlaka bir kil ile temizlik yapın, iyice araç temizlenmesi gerek.

Biraz karışık olmuş olabilir. Size glaze seçeneğinide sundum, gerek olmayabilir illa atılacak diye bir şey yok. Glazeli seçeneği collinite wax ile güçlendireceksiniz ki tutunsun kalıcı olsun. Glaze olmayan ise dediğim gibi m21 kafi gelir. Füme tam ara bir renk skalasında yer alıyor. Meguiars m21 dolgu özelliği olan bir üründür ve koruyucudur aynı zamanda sealant olduğundan farlarada rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Kalıcılık sağlar.

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Eylül 2016; 21:20:16 >

• Cila adı altında yer alan wax ve sealant ürünler aslında koruyucu amaçlıdır tamamen. Parlaklık ikincil görevleri. Aracın üzerinde geçici bir süre mikron düzeyinde 10-15 mikron kalınlık yaparlar. Kılcal çizikleri subvanse ederler. Bildiğimiz koruma yaparlar. Su, Ph düşük yağmurlar (asit), korozyon ve UV ışınlara karşı koruma sağlar. Sonra parlaklık konuşulur. Wax+waxda uygulanabilir. Hatta Sealant üstüne wax bile atıyorlar ama gereksiz çoğu zaman. Çift kat uygulamak aynı ürünü yine olabilir.

Metrogross marketlerde meguiarsın quick detaileri var, o üründe yukarıda bahsetiğim kalınlık , koruma işi gibi bir işten ziyade parlaklığa önem veren bir hızlı uygulama cilası. Araca güzel bir showroom finish veriyor. Autogeek'in yalancısıyım orada bu şekilde bahsediliyor benim açıkçası bu konuda bir gözlemim yok. Bu konuda insanların söylediklerini ve firmaların deklare ettikleri kadar ve hatırladığım kadarını sunabilirim. Quick Detailer, fena bir ürün değildir. Ben sahip olmadım ona hiç para verip ama deneme amaçlı kullanabildim birkaç parçasına aracın. Çok uzun dayanmıyor ama galiba o da. Kullananlar detaylı olarak tüm araca daha iyi bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Eylül 2016; 21:40:15 >

• krstarica kullanıcısına yanıt
    hocam aracım tam olarak şu renk ve model, 2014 opel insignia,
    http://www.araba2.com/ilan/2015-opel-insignia-13996540

boya sertliğini bulamadım açıkçası, yalnız bir çok kişiden çift kat boya olduğu ile alakalı şeyler duydum. ne derece doğru bilemiyorum.

ekonomiden kastım , evet verdiğiniz linkteki ürünler benim aklımdaki fiyatlar. Sadece miktarı az geldi bana. Şehir olarak Ankara'da olduğum için Perpa'ya uğrama şansım yok ama kargo ile alabilirim. Yapı marketlerdeki mikro fiber bezlerden edinmiştim, aslında memnunum da, fakat detailingci olmadığım için güderi almam gerektiğini bilmiyordum açıkçası

yıkama ile alakalı söylediklerinizi okuduktan sonra benzinlikte yıkama yapma kademelerim sadece su tutmadan ibaret olacak. çünkü artık kış yaklaştığı için Ankara soğuğunda çift kova ile elde bir yıkama yapamam. Düzgün bir yıkamacı bulmalıyım. ama bunları okuduktan sonra da hiç birine güvenemiyorum pis mi gezsek gözlemlediğim yıkamacılar benim benzinlikte 1 tl atarak yaptığım kademeleri bilinçsiz bir yıkamacı ile yapıyor. Neyse önceliğimiz mevcut aracı parlak ve korumalı hale getirmek ,

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, aracımın ufak bir rötuş işi var. onları hallettikten sonra bu işe gireceğim, ve en azından kış için bir hazırlık yapmış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 29 Eylül 2016; 0:49:23 >

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Alman araçları genelde sert boya kategorisinde bildiğim misal Bmw sert, Wv serttir. Opelin ise boya sertliği bildiğim kadarı ile (Çok emin değilim bilenler düzeltebilir) Wvden daha yumuşak ama yine ortasertlikte bir boya sayılabilir. Kısacası, sert boyalar için önerdiğim yöntemi kullanabilirsiniz. İnsignia nın boyası çok kolay olmasada, fazla uğraştırmadan forme olacaktır kanaatimce.

Yine de araç sahiplerinin fikri daha önemlidir. Benimki sadece araştırma neticesinde edindiğim bilgiler. Netliğinden emin değilim. Opel ya da alman bünyesine ait bir aracım yok :)

Sert boya denen olay aslında boyadan öte boyanın üstüne atılan verniğin sertliğidir. Vernik ne kadar sert ise aslında o kadar zor çizilir. Bu bir avantaj ancak düzeltme polish işlemlerinde ise bir o kadar meşakkatli bir iş sizi bekler.

Sert boya şahsen benim tercih edeceğim bir seçenek, yumuşaktan daha avantajlı.

Ürünlerin kendi paketinde orijinal gramajında satın almaya kalktığımızda gerçekten çok pahalı olur. Bahsettiğim ürünlerin pasta olan kısmı zaten sizi en az 2 sene rahat götürür. Tüm aracı 1-2 kez ufak yerleri atlayarak pastalamaya yeter.

Wax kısmında ise daha uygun kalıcılığı ve parlaklığında az olan bir wax seçebiliriz böylece gramajı artacaktır. Ben katı waxları tercih ediyorum genelde. Uygulaması daha kolay ve çok az bir ürünle tüm aracı waxlayabilirsiniz.

Zaten waxın kullanımı kolay, ama dozajını ayarlamak genelde zor olandır.

nedeni ise, waxı ne kadar ince ve kat olarak atarsanız o kadar efektiv oluyor. Yani bir bölgeye fazla wax atmak size katkı değil, zarar sağlar. Kuruyan waxı temizlemek bir o kadar zorlaşır ve fazlasıda beze aktarılıp çöpe gider. Ne kadar ince yedirilirse o kadar iyi olur. Wax atıldıktan sonra 1 kat daha atılabilir tabii o kısım daha farklıdır.

Collinite 915 önerdiğim wax çok iyi bir wax 5-6 ay sürelerden bahsediyor ancak çok sık yıkayınca ve sizin tabi beklentinize göre ilk günkü olmasından bahsediyorum. 2 ay garanti sağlıyor. 5-6 ay durur illa ki ama performansı ciddi oranda düşüyor.

Hatt-ı zatında bu birazda kullanıma bağlı araç garajda durur, çok fazla pislikle suyla temastan kaçınırsa 5-6 ay olan optimum süresine ulaşacaktır bi şekilde. Ben olaya bu araçların fabrikasyon yakıt verilerini bildirmesine benzetiyorum bu durumu. 4 litre yakar der, ancak siz kullanıcı olarak neredeyse hiç o değerleri yakalayamazsınız. Şehir koşulları vs.

Umarım anlatabilmişimdir.

Rötuş konusunda da uyguladığınız bölgeyi 1 gün hiç ellemeyeceksiniz, duruma göre 1500-2000-3000 zımparalar kullanarak fazlasını tıraşlamanız lazım.

Ancak şunu söyleyeyim. Taş vs. çukur olan yerleri ne kadar bu şekilde rötuş yapsanızda illa ki atma yapacaktır. (Vernik atılmadığı sürece) üstüne vernik atılması lazım. Bu da ekstra zor bir işlem, vernik normalde tabanca ile atılır lokal bile olsa.

Ancak vernik atılan bölgeye tabanca olmadığı için genelde prestonun parlak verniğini kullanarakta atabiliriz tabi bu işlem çok zor olduğundan beceri ve tecrübe önemli yoksa sonumuz boyacıda bitecektir.

Vernik atıldıktan sonra kat farkı hafif oluşabilir onuda çok güzel bir şekilde. Polisajla Heavy cut aşındırıcı ile çözülebilmekte.

Benimde defaatle uyguladığım bir kaç rotus bölgesine sırf vernik vurmadığım için 6 ay 1 sene sonra atmalar oldu. bazılarına hiçbir şey olmadı tabi. Ancak vernik attığım plastik bir kısımdaki çiziğe yaptığım rötuş hiçbir şekilde etkilenmedi.

Çok yağmurlu bir ortam mevsim varsa zaten yıkatmamanız daha iyi olacaktır. Kirden arındırmak adına önemli, çünkü kir üstündeyken boyanın çizilmesi en küçük el ile dokunuşlarda dahi gayet rahat oluyor. Güderinin ince olanları kurulamada dediğim gibi en güzeli. Zaten kurularken güderi hafif ıslaklık nemli bir görüntü dahi bıraksa kendi kendine kurumaya bıraktığınızda kireç ya da su damlasına ait bir iz bulamayacaksınız. Müstakil bir evde bulunduğum için yıkama vs. işleri kendim yapabiliyorum ama şehirde olunca illa ki benzinlik şart oluyor pek tabii tazyikli su tutmak tek seçenek oluyor.

Rica ederim. Elimden geldiğince öğrenebildiğim kadar, edindiğim birkaç amatör tecrübeyi burada sizinle paylaşmak istedim. ben prof değilim bu işlerde. Gerçekten kafa patlatan kişiler var. Ama elimden geldiğince doğruluğundan emin olduğum şeyleri paylaşmaya çalışıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.