Şimdi Ara

DYO Cila Perfect Polish Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
17.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk önce merhaba arkadaşlar.
    Bu gün babam 'DYO Cila Perfect Polish' ürünü almış . Bu ürün'ün kullanım amacı nedir?
    Kullananlar varsa yorumlarını alabilir miyim.
    Ve bunu araca nasıl uygulamalıyım?

• Aldıgınız ürün cila.İyice temizlediginiz araca polisaj makinası ile yada el ile uyguladıktan sonra temiz bir mikrofiber bez ile silin.El ile uygularken yuvarlak uygulama süngerleri var yada en basitinden bulaşık süngeri bile kullanabilirsiniz(yumuşak kısmı).Uygulamadan önce süngeri hafif nemlendirirseniz ürün sarfiyatı biraz daha azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Aldıgınız ürün cila.İyice temizlediginiz araca polisaj makinası ile yada el ile uyguladıktan sonra temiz bir mikrofiber bez ile silin.El ile uygularken yuvarlak uygulama süngerleri var yada en basitinden bulaşık süngeri bile kullanabilirsiniz(yumuşak kısmı).Uygulamadan önce süngeri hafif nemlendirirseniz ürün sarfiyatı biraz daha azalır.
    Benim de merak ettiğim bir ürün. Aşındırıcı özelliği yok sanırım, acaba autoglym srp tarzı dolgu özellikli bir ürün mü. WAX dan önce uygulansa üstüne wax atıldığında ömrünü kısaltır mı kullananlardan bilgi almak isterim bende. DYO nun ürünlerini kullanan bir kaç kişi gördüm baya memnunlar bu yeni seriden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Benim de merak ettiğim bir ürün. Aşındırıcı özelliği yok sanırım, acaba autoglym srp tarzı dolgu özellikli bir ürün mü. WAX dan önce uygulansa üstüne wax atıldığında ömrünü kısaltır mı kullananlardan bilgi almak isterim bende. DYO nun ürünlerini kullanan bir kaç kişi gördüm baya memnunlar bu yeni seriden.

Alıntıları Göster
    Bu tür ürünler silikon içerir, zaten kutuda silicon-free yazmıyorsa doğrudur. 2-3 yıkamada gider. Yazın kısmen daha uzun süre dayanır ama kış aylarında yağmurdan maksimum 2 hafta dayanır. 3 ay tarzı açıklamalar genelde yalan. Solvent bazlı tüm içerikler çözer. İsterseniz İzopropil alkol ile ürün kullanımından sonra test yapabilirsiniz. Soyulma olacaktır.

Ürün ortalama bir ürün kullanma şansım oldu test amaçlı. Bende de G3 Wax(cila) vardır. Daha kaliteli olmasına rağmen o da maksimum 1-1.5 ay dayanıyor yazın. Kışın yarı yarıya iniyor. (En baba wax yani diğer adıyla cila bile maksimum 2 ay dayanıyor. 3 ay 5 ay hikayeleri pek reel değil.

Cila konusunda alınacaksa Menzerna ya da Schol ürünleri alınmalı bildiğim kadarıyla bu iki firmada silikonsuz ürünler pazarlamakta.

Pasta olayı ise bambaşka onunla karıştırmayın derim.

Bu ürün non-abrasive yani istediğiniz kadar sürebilirsiniz. Makine ile atmaya gerek yok. Hafif nemli bir sünger ile yayın ve 2 dk kurumaya bırakın. Sonrasında mikrofiber ile temizleyin.

Uyarı: Asla tüm araca birden uygulamayın. Bir bölgeyi bitirdikten sonra diğer bölgeleri yaptığınızda geçen süre uzun olduğu için iyice kuruyacaktır. Bu suretle, Mikrofiber bezle silmek katbe kat zorlaşır. Çok fazla kurumadan silmek daha mantıklı 2 dk yeterli.

Elinizdeki ürün zaten carnauba falan içermiyor bildiğim, bu bildiğimiz sealant (sentetik polimer içeren wax) Waxlar kısmen daha iyidir.

BUnlar kişisel tecrübelerimdir. Bu işlerle prof ilgilenmiyorum. Yanlışım varsa düzeltilir.

Canınız sıkıldıkça uygulayın parlatın :) Keyfini çıkartın.

Bu arada ben bazı bölgelerine aracın daha fazla göze batan çizik olan kısımlarına yani wax atmak yerine direk vaseline sürüyorum onu uyguluyorum. Çok daha etkili ve kalıcıdır. Tabi pahalıya geliyor. Waxlar çok daha ucuz kalıyor. Kaliteli bir vaselin 100gr 12-13 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Eylül 2016; 23:46:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Bu tür ürünler silikon içerir, zaten kutuda silicon-free yazmıyorsa doğrudur. 2-3 yıkamada gider. Yazın kısmen daha uzun süre dayanır ama kış aylarında yağmurdan maksimum 2 hafta dayanır. 3 ay tarzı açıklamalar genelde yalan. Solvent bazlı tüm içerikler çözer. İsterseniz İzopropil alkol ile ürün kullanımından sonra test yapabilirsiniz. Soyulma olacaktır.

Ürün ortalama bir ürün kullanma şansım oldu test amaçlı. Bende de G3 Wax(cila) vardır. Daha kaliteli olmasına rağmen o da maksimum 1-1.5 ay dayanıyor yazın. Kışın yarı yarıya iniyor. (En baba wax yani diğer adıyla cila bile maksimum 2 ay dayanıyor. 3 ay 5 ay hikayeleri pek reel değil.

Cila konusunda alınacaksa Menzerna ya da Schol ürünleri alınmalı bildiğim kadarıyla bu iki firmada silikonsuz ürünler pazarlamakta.

Pasta olayı ise bambaşka onunla karıştırmayın derim.

Bu ürün non-abrasive yani istediğiniz kadar sürebilirsiniz. Makine ile atmaya gerek yok. Hafif nemli bir sünger ile yayın ve 2 dk kurumaya bırakın. Sonrasında mikrofiber ile temizleyin.

Uyarı: Asla tüm araca birden uygulamayın. Bir bölgeyi bitirdikten sonra diğer bölgeleri yaptığınızda geçen süre uzun olduğu için iyice kuruyacaktır. Bu suretle, Mikrofiber bezle silmek katbe kat zorlaşır. Çok fazla kurumadan silmek daha mantıklı 2 dk yeterli.

Elinizdeki ürün zaten carnauba falan içermiyor bildiğim, bu bildiğimiz sealant (sentetik polimer içeren wax) Waxlar kısmen daha iyidir.

BUnlar kişisel tecrübelerimdir. Bu işlerle prof ilgilenmiyorum. Yanlışım varsa düzeltilir.

Canınız sıkıldıkça uygulayın parlatın :) Keyfini çıkartın.

Bu arada ben bazı bölgelerine aracın daha fazla göze batan çizik olan kısımlarına yani wax atmak yerine direk vaseline sürüyorum onu uyguluyorum. Çok daha etkili ve kalıcıdır. Tabi pahalıya geliyor. Waxlar çok daha ucuz kalıyor. Kaliteli bir vaselin 100gr 12-13 tl.

Alıntıları Göster
    Birde bu TR'de Polish/wax pasta gibi kavramların hepsini iç içe kullanıyorlar ne kadar anladıkları meçhul. Polish bambaşka bir şey amacı bile farklıdır. Son dokunuşları temsil ediyor genelde. Ancak anlamı pasta demektir. Son aşama ürünleri için kullanılır hatt-ı zatında. Wax yani Cila bambaşka bir şey. Kutuda hem polish hem cila yazıyor. Tam bir cehalet kısacası.

Perfect Polish demek, kusursuz pastalama demektir. Üstüne cila yazılıyorsa anlatılan malzeme işkembe olur, kullanıcı adına.

Genel sıralama, basitçe, şöyle tabir edilir.

Heavy Cut ya da Compound ya da Heavy Polish>Ultimate Polish ya da Medium Cut gibi terimler kullanılır > Glaze (Koyu ve derin renkler içeren araçlar için) > EN son WAX ya da Sealant atılır.

Sealant atıldıktan sonra wax atmakta anlamsız. Bu ürünlerde zaten aynı amacı güder. Katman tabaka oluşturur. Wax doğal içerikler taşır en meşhuru balmumu olan carnauba sealant ise sentetik bazlıdır, polikarbon temelli. Kısacası bu ürünlerin içeriği farklı, amacı aynıdır.

Not: Glaze dâhi koyu renkli araçlar haricinde gereksiz. Derinlik kazandırır ıslaklık verir ve glaze işlemi, nano-seramik korumalar var ise asla uygulanmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2016; 0:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Birde bu TR'de Polish/wax pasta gibi kavramların hepsini iç içe kullanıyorlar ne kadar anladıkları meçhul. Polish bambaşka bir şey amacı bile farklıdır. Son dokunuşları temsil ediyor genelde. Ancak anlamı pasta demektir. Son aşama ürünleri için kullanılır hatt-ı zatında. Wax yani Cila bambaşka bir şey. Kutuda hem polish hem cila yazıyor. Tam bir cehalet kısacası.

Perfect Polish demek, kusursuz pastalama demektir. Üstüne cila yazılıyorsa anlatılan malzeme işkembe olur, kullanıcı adına.

Genel sıralama, basitçe, şöyle tabir edilir.

Heavy Cut ya da Compound ya da Heavy Polish>Ultimate Polish ya da Medium Cut gibi terimler kullanılır > Glaze (Koyu ve derin renkler içeren araçlar için) > EN son WAX ya da Sealant atılır.

Sealant atıldıktan sonra wax atmakta anlamsız. Bu ürünlerde zaten aynı amacı güder. Katman tabaka oluşturur. Wax doğal içerikler taşır en meşhuru balmumu olan carnauba sealant ise sentetik bazlıdır, polikarbon temelli. Kısacası bu ürünlerin içeriği farklı, amacı aynıdır.

Not: Glaze dâhi koyu renkli araçlar haricinde gereksiz. Derinlik kazandırır ıslaklık verir ve glaze işlemi, nano-seramik korumalar var ise asla uygulanmamalıdır.

Alıntıları Göster
    Bu tarz ürünler acemi arkadaşlar abiler için , yada işi bilen ve ucuza getirmek için kaportacı yıkamacı kısmının kullandığı ürünlerdir .
    Yani çokta kaliteli ürünler değil anlayacağınız .Bu ürün ikisi bir arada pasta cila tarzı bir ürün ( Bir ismi vardı şimdi hatırlamıyorum) fakat etkisi kalıcı değildir.

Farecla nın ürünleri öneririm kullanmanız için.(g3 ince g6 kalın pastasıdır , cilası da bulunmaktadır birkaç çeşit.).Türk malı Sintaş ta olabilir.
    Uygulamaya gelecek olursak ya pasta cila makinesi alıp kullanın.Zımpara makineside aynı işi görür diye kullananlar var.Acemi değilseniz kullanıp işinizi halledebilirsiniz.Yoksa yüksek devirli olduğu için verniği yada boyayı yakabilirsiniz.

Bunların yerine kullanılabilecek yöntem ise üstübü alıp kullanmaktır.
    Ayrıca hızlı parlatma kullanımı için showroom cilası adı altında satılan ürünlerde var tavsiye ederim.

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Aşındırma numarası olması lazım benim bildiğim ama TR de hiç bir ürüne yazmıyorlar. Hep deneme yanılma ile bulunuyor çoğu işe yarar ürün hatta yabancı marka olup türkçe etiket yazıldığında alayına pasta cila deyip geçiyorlar.

Ya da hepsinde çizik giderici, çizik alıcı yazıyor. Yahu çiziği ayakkabı parlattığımız yağ da giderir optik yansıma sağlayıp amaç ne burdaki çizik gidermekteki onu yazmıyorlar.

DYO nun bu yeni serisinde silikonsuz ve silikonlu pastalar mevcut bu da en son boya koruma niyetine ugulanan bir ürün(müş) DYO nun dükkanında sohbet etmiştik. Pek reklamı yapılmadığı için bilinmiyor ama baya memnun kalanlar var.

Aslında şöyle güzel arge ile iyi bir cila seti çıkartan Türk markamız olsa ne güzel olurdu. Ayrıntılı şekilde ne işe yaradığını yazsa üstüne. Yabancı ve fahiş fiyatlı ürünleri almak zorunda kalmasak CARPEX in ürünleri pek sevilmese de silikonsuz yoğun çizik giderici cilası var mesela tavsiye ederim ama güzel bir pad lazım yoksa düzensiz aşındırma yapabiliyor. Bu yüzden ben makine yerine local olarak elle uygulama yapıyorum. Zaten bıraktım çizik gidermeyi artık daha doğrusu bıktım 1 kere pasta cila yaptım geçen sene çok fazla aşındırmadan bir daha çizik giderme üzerine pek uygulama yapmadım. Derin çizikler duruyor, aslında sağlam bir cutting pad ve silikonsuz iyi bir pasta ile üstünden geçilse gidecek tarzda vernik çizikleri ama boşuna uğraşmak istemiyorum.

Ben hep orta kalite takılıyorum yeterli oluyor şimdilik. Ama tabi hastalık bu en iyisini istiyor hep insan. Şu anda en son yaptığım Astonish Quick Detail sıkarak kil uyguladım, ardından da formula 1 premium katı wax kullandım siyah kutu. 1 Haftadır deli gibi yağmur yağıyor 2 kerede arabayı yıkadım hala su itici özelliği çok iyi. Ama kilin çok faydası varmış. Öncededn hiç kullanmazdım, en sonunda geçen ay aldım ve kullanmak bayramda nasip oldu. Şu anda cilanın kalıcılığı kil yapılmamış yüzeye göre çok daha iyi.

Ama hangi wax olursa olsun süngerle falan yıkadınız mı aracı yavaş yavaş gidiyor. Şu soft 99 12 aylık waxı merak ediyorum da çok pahalı yav :D

Şu glaze denilen ürünü çok merak ediyorum. İçerik olarak nedir, hangi markanın iyidir Türk markası olarak muadili var mıdır ? Metalik koyu lacivert benim aracım ve derinlik falan deyince dikkaitmi çekti. Nette de sadece glaze deyip geçiyorlar pek ayrıntılı bilgiye ulaşamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Yerli ürünlerde aşındırıcılık seviyesinden pek bahsedilmiyor, hatta hiç bahsedilmiyor. Bu da zaten lakayıt bir tavır takınıldığının göstergesi. Zira yabancı menşeili ürünlere birkaç belli başlı firma haricinde etiketlendirme olmuyor detaylı.

Özellikle süpermarketlerde satılan saçma sapan pasta cila karışımı ürünler tam fiyasko. Doldurucu özellikteler zaten. Aşındırıcı olanlarda 3-5 mikron alacağına 10 mikron rahat sıyırıyordur. Autokit, plenty, carpex vs. kaçınmak lazım.

Turtle wax ın yeşilli olan pastası ve PTFE olan sıvı cilası uygun bütçeli olanlara gayetde önerilebilecek ürünler. Bende kullandım, bir dönem. Pastası yumuşaktır.

Keşke çıkartılsa yerel adam gibi pasta ve cila serisi ancak insanlar doğrudan marka ve gösterişe meraklı bir toplum havasında olduğu için 20 tl ye satılsa vardır bi halt denip gene, 3M e bir dünya para bayılırlar :)

DYO'nun silikonsuz ürünlerini merak ettim, olması sevindirici. Artık gelecek bahara bakarız.

Carpex'in cilasını bilmiyorum ancak bilimum pasta adı altındaki ürünleri ağır aşındırıcı içermekte, neredeyse zımpara etkisi yaratıyor. Rubbing Compound vb. Cilası fena olmayabilir. Az da olsa aşındırıcı içermesi tabi uygulama açısından sıkıntı yaratabilir çok sık yapmamakta fayda var.

Kil uygulaması zaten şart oluyor yoksa temizlenmiş olarak gözüken yüzeyde özellikle rotary makineler yüksek devirde mahvediyor katmanı. AStonish'in ürünlerini kullandım bence gayet iyi TR'de pek bilinmiyor ama fiyatına göre kesinlikle parasını hak ediyor. Benim şimdi Kil yerine deneyeceğim bu faber castelin hamur (resim) silgileri var. Ucuza mal etme konusunda ve kullan atma anlamında çok daha mantıklı olabilir. Henüz test etmedim ama mantıklı geldi. Sonuçta kil denilen şeyde bizim bildiğimiz topraktan kil değil :) hepsi polimerden imal.

Formula 1 ürünleride gayet kaliteli. Zaten gramaja göre paketleme yapıldığı için fiyatları düşük gramajda ucuz gibi ancak Meguiars'ın sattığı ölçeğe vurulduğunda hiçde ucuz olmadığı ortaya çıkıyor. Özellikle pasta konusunda iyiler ancak aşındırıcılık konusunda onda da bir bilgilendirme yok. boya ölçüm cihazları ve kullanıcı deneyimleri ile bir bilgi edinilebiliyor.

Soft99 deneme şansım olmadı. Benimde merak ettiğim bir ürün ama 12 ay gideceği muamma. hangi koşulları içeriyor. Sürekli yağmur ve kar müdahil olursa ne olur ? Bilmiyoruz :)

Hocam, glaze denilen ürünler aynı wax ya da sealant mantığında uygulanır ama amacı farklıdır ve glaze ürünleri waxların %90 ı aşındırıcılık içermez iken işte carpex gibi aşındırıcı olanları saymıyorum daha prof serilerde waxlardaki aşındırıcı ürünlerin sayısı az olmasına rağmen glaze adı altında çok daha fazla hem aşındırıcı hem parlatıcı işlev gören birçok ürün var.

Her glaze kesinlikle aynı değil. Bazıları wax gibi defalarca uygulanabilir bazılarına temkinli yaklaşmak lazım.

Örneğin, meguiars newcar ya da show car glaze gibi ürünler hiç aşındırıcı içermeyen glaze modelleri. 3-4 numara aşındırıclık içeren bir polish ile düzeltme yapıldıktan (Genelde Prewax yazar) sonra glaze ile koyu renkli boyaya aynı şekilde düşük devirde ve finishing pad ile uygulama yapılır.

Ama bazı glazeler aşındırıcılık içeriyor. Mesela Meguiar's Mirror glaze yani 82 nolu ürün 3 numaraydı yanılmıyorsam. Bildiğimiz hem polishing hem waxing görevini birlikte gören karma bir üründür. Aynı şekilde 3M de de hem imperial hand glaze aşındırıcısız glaze varken hemde 2-3 numara aşındırıcı içeren glaze ürünleride var. Perfect-It idi yanılmıyorsa o seriside.

Ben Menzerna finishing glaze kullanıyorum. En temiz silikonsuz ürün bence o araştırmalarım neticesinde. Hem aşındırıcılık 0 hemde dolgu özelliği yok sadece boyaya derinlik veriyor tabi ki öncesinde 2-3 numara iyi bir polish yapılması şartıyla yoksa glaze uygulamakta saçma olur.

Üstüne sealant ya da wax atmak mantıklı. Ben hepsini finishing pad ile düşük devirde yayıyorum elle mikrofiber ile temizliyorum.

Boya ve nano koruma olayları bana gereksiz geliyor. Tampona sürtünmelere zaten pek faydası yok. Tavana ve kaputa gelen taşlarada faydası olmuyor. Zaten anlamı büyük oranda azaldı. Kapı, çamurluk ve direklerde oluşan çizikleri sübvanse ettiği yadırganamaz. Ancak ona o parayı veren adam zaten 10 sene araç kullanan adam değil ki, her sene pasta cila yapsa daha ucuza mal olacaktır. Ağır aşındırıcı içeren bir pasta 0 bir araca en az 7-8 kez atılabilmekte vernik tabakasına bağlı olarak. Ağır pastalar genelde 7-9 mikron götürüyor. Hafiflerde 2-3 mikron alıyor. Aracın mikronuna göre ayarlama yapılabilir küçük hesapla.

Ama bende senin gibi çok fazla detaya takılmamak gerektiğine inanıyorum ne de olsa çizen çok, illa ki gidiyor. Bu işi yapıyorsam ve ilgileniyorsam zaten aracın çiziğini gidermekten öte tamamen bir hobi bâbında uğraşıyorum. Yoksa sokakta yatan demir için bu kadar kozmetik ve makyajlama çok gereksiz.

Avrupa'da araçlara neredeyse hiç bakım yapmıyorlar, insanlar kullan at kafasında ama kullanıp atma kısmıda tamamen bilinçli tabi adam aracın suyunu çıkartmadan atmıyor bizdeki gibi 2-3 yılda bir telefon değiştirir gibi gösteriş amaçlı almıyorlar. ne doğru düzgün araç yıkıyorlar ne de pasta uygulanıyor araçlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2016; 11:59:49 >

Vallahi güzel bilgiler hocam sağolasın. Şu glaze 'i ben SRP gibi bir şey sanıyorudm demek dolgu özelliği yokmuş. Elimdeki ürünler bitince denerim artık ama para dayanmıyor ürünlere, hele son dönemde hobi amaçlı insanlar uğraşmaya başlayınca fiyatları da iyice arttı ürünlerin. Erdem Boya çok uygundu eskiden ama böle böle satıyor ve çok pahalıya geliyor ürünler. Hatta DYO nun bu yeni serisi çok uygundu litreliği 40-60 arası değişiyordu şimdi 80 - 90 'a satıyorlar

Dyo silikonsuz ürün bu hocamhttp://www.arkboya.com.tr/dyo-silikonsuz-cila-1-litre-urun103877.html

detailing turkey 'dendi sanırım bu seti alan :D
     DYO Cila Perfect  Polish Nedir?

Ben formula 1 'in sarı kutuda sıvı cilasını kullanmıştım (yuvarlak kutuda olmayanı) geçen sene ve çok memnun kalmıştım. Tavanda matlaşma vardı, yıkıyorum yıkıyorum gitmiyordu, güneş yanığı gibi geldi bana ama meğer kirmiş, yıllarca ilgilenmedim boyayı bozarım diye. Corolla varken metalik gri 'de herşeyi yapıyordumda bu lacivert olunca korktum :D Megiuars 700 lira isteyince boyakorumaya. Makinede var hazırda dedim giriştim geçen yaz. Hatta bimin planty miydi ne onu kullandım aşındırcılığı az diye. Tavan tertemiz oldu , çizikler azaldı falan sabah bir kalktım boya hare içinde mat mat. Bir de ipa ile silince bütün kapatıcı özelliği gitti tabi. Moralim bozulmuştu sonra formula 1'i uyguladım süngerle. Makineye bile ihtiyaç duymadım, mikrofiber ile bir sildim bütün hareleri aldı Ayda 1 her yıkamadan sonra yeniledim sonra uğraşması zor geldi, biraz daha sulandırıp sprey şişesine koydum yıkamadan sonra sıkıp mikrofiber bezle hızlı cila niyetine sildim öyle de güzel oldu

carpex'ın silikonsuzu ise ciddi derecede aşındırıcı hocam. Bunu ben çok derin çizikler için kullanmmak için almıştım, komple arabaya yapmak cesaret ister fena aşındırır vallahi, portakal kabuğu efektini falan giderir ama :D Haftasonu kuzenin tamponundaki çiziği giderdik. Bir yere sürtmüş, pasta ile çıkmadı hem boyası geçmiş tampona hemde çizilmiş. 2000 ve 3000 zımpara yapıp üstüne de elle pösteki ped ile bu carpex'i geçtim 3000 liğin matlığını aldı, ardından da bimin kıytırık plenty'sini sürdüm (daha düşük aşındırıcı) biraz daha parladı, ardından F1 in sıvı cilasını sürdüm mis gibi oldu :D

astonish gerçekten güzelmiş, özdilekte indirime girdiğinde almıştım 8 liraya, güzel parlaklık sağlıyor ve su iticiliği de wax yapmış gibi iyi. F1 premium'un üzerine koruyucu amaçlı uyguluyorum, bir de crystal shine mı ne var ne işe yarar onu deneyeceğim bir ara. Ama kilde kaydırıcı sıvı olarak bunu kullanıp üzerine de F1 premium wax atınca araba ıslak gibi duruyordu çok hoşuma gitti parlaklığı

Faber castell in dediğin silgisini geçen gördüm. Eski oyun hamuru gbi silgilerden değilde farklı bir yapıdaydı, grafikerler için falan yazıyordu sanki üzerinde. İnan aklıma geldi benim de ama olmaz yahu dedim geçtim Ben şeyi denedim, faber castell in yapıştırıcıları var ya da uhu patafix onlar da kilin yapısında hem yapışkanımsı bir yapısı var hem de hamur tarzında. Plexi glass da kirli tarafında denedim pürüzleri falan söktü. Ama kil gibi gramaja vurunca bu daha pahalıya geliyor :D

Bu soft 99 un bir kaç ürünü varmış hocam. Beyaz kutu olan 12 ay diyor videosu falan var 15 20 kere sünger sürüyor kaportaya dayanıyor wax. Tabi ayda 1 yıkamayı baz alarak hesaplamışlar. Bizim gibi deliler haftada 1 yıkıyor ki zaten normali bana göre 2 hafta bir yıkamak :D

Bir diğeri ise dayanıklılıktan çok parlaklık içinmiş 6 ay dayanıyormuş. Yaz kış için farklı ürün kullanıyorlar genelde. Ben bu kadar kafaya takmaya gerek yok düşüncesindeyim. F1 premium baya hoşuma gitti. Gölgede ya da güneşte uygulanabiliyor, kokusu da güzel :D Silmesi 'de rahat :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vallahi güzel bilgiler hocam sağolasın. Şu glaze 'i ben SRP gibi bir şey sanıyorudm demek dolgu özelliği yokmuş. Elimdeki ürünler bitince denerim artık ama para dayanmıyor ürünlere, hele son dönemde hobi amaçlı insanlar uğraşmaya başlayınca fiyatları da iyice arttı ürünlerin. Erdem Boya çok uygundu eskiden ama böle böle satıyor ve çok pahalıya geliyor ürünler. Hatta DYO nun bu yeni serisi çok uygundu litreliği 40-60 arası değişiyordu şimdi 80 - 90 'a satıyorlar

Dyo silikonsuz ürün bu hocamhttp://www.arkboya.com.tr/dyo-silikonsuz-cila-1-litre-urun103877.html

detailing turkey 'dendi sanırım bu seti alan :D
     DYO Cila Perfect  Polish Nedir?

Ben formula 1 'in sarı kutuda sıvı cilasını kullanmıştım (yuvarlak kutuda olmayanı) geçen sene ve çok memnun kalmıştım. Tavanda matlaşma vardı, yıkıyorum yıkıyorum gitmiyordu, güneş yanığı gibi geldi bana ama meğer kirmiş, yıllarca ilgilenmedim boyayı bozarım diye. Corolla varken metalik gri 'de herşeyi yapıyordumda bu lacivert olunca korktum :D Megiuars 700 lira isteyince boyakorumaya. Makinede var hazırda dedim giriştim geçen yaz. Hatta bimin planty miydi ne onu kullandım aşındırcılığı az diye. Tavan tertemiz oldu , çizikler azaldı falan sabah bir kalktım boya hare içinde mat mat. Bir de ipa ile silince bütün kapatıcı özelliği gitti tabi. Moralim bozulmuştu sonra formula 1'i uyguladım süngerle. Makineye bile ihtiyaç duymadım, mikrofiber ile bir sildim bütün hareleri aldı Ayda 1 her yıkamadan sonra yeniledim sonra uğraşması zor geldi, biraz daha sulandırıp sprey şişesine koydum yıkamadan sonra sıkıp mikrofiber bezle hızlı cila niyetine sildim öyle de güzel oldu

carpex'ın silikonsuzu ise ciddi derecede aşındırıcı hocam. Bunu ben çok derin çizikler için kullanmmak için almıştım, komple arabaya yapmak cesaret ister fena aşındırır vallahi, portakal kabuğu efektini falan giderir ama :D Haftasonu kuzenin tamponundaki çiziği giderdik. Bir yere sürtmüş, pasta ile çıkmadı hem boyası geçmiş tampona hemde çizilmiş. 2000 ve 3000 zımpara yapıp üstüne de elle pösteki ped ile bu carpex'i geçtim 3000 liğin matlığını aldı, ardından da bimin kıytırık plenty'sini sürdüm (daha düşük aşındırıcı) biraz daha parladı, ardından F1 in sıvı cilasını sürdüm mis gibi oldu :D

astonish gerçekten güzelmiş, özdilekte indirime girdiğinde almıştım 8 liraya, güzel parlaklık sağlıyor ve su iticiliği de wax yapmış gibi iyi. F1 premium'un üzerine koruyucu amaçlı uyguluyorum, bir de crystal shine mı ne var ne işe yarar onu deneyeceğim bir ara. Ama kilde kaydırıcı sıvı olarak bunu kullanıp üzerine de F1 premium wax atınca araba ıslak gibi duruyordu çok hoşuma gitti parlaklığı

Faber castell in dediğin silgisini geçen gördüm. Eski oyun hamuru gbi silgilerden değilde farklı bir yapıdaydı, grafikerler için falan yazıyordu sanki üzerinde. İnan aklıma geldi benim de ama olmaz yahu dedim geçtim Ben şeyi denedim, faber castell in yapıştırıcıları var ya da uhu patafix onlar da kilin yapısında hem yapışkanımsı bir yapısı var hem de hamur tarzında. Plexi glass da kirli tarafında denedim pürüzleri falan söktü. Ama kil gibi gramaja vurunca bu daha pahalıya geliyor :D

Bu soft 99 un bir kaç ürünü varmış hocam. Beyaz kutu olan 12 ay diyor videosu falan var 15 20 kere sünger sürüyor kaportaya dayanıyor wax. Tabi ayda 1 yıkamayı baz alarak hesaplamışlar. Bizim gibi deliler haftada 1 yıkıyor ki zaten normali bana göre 2 hafta bir yıkamak :D

Bir diğeri ise dayanıklılıktan çok parlaklık içinmiş 6 ay dayanıyormuş. Yaz kış için farklı ürün kullanıyorlar genelde. Ben bu kadar kafaya takmaya gerek yok düşüncesindeyim. F1 premium baya hoşuma gitti. Gölgede ya da güneşte uygulanabiliyor, kokusu da güzel :D Silmesi 'de rahat :D
    piyasadaki cilalardan biri .Hevesliyseniz uygulayın 2 3 yıkamadan sonra kalmayacaktır sanırsam dolgu özelliği yok varsa yine 2 3 yıkama kadar fırça bez izlerini hareleri geçiçi kapatacaktır.DYO bu pazara yeni giriyor pastaları da övülüyor denemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

piyasadaki cilalardan biri .Hevesliyseniz uygulayın 2 3 yıkamadan sonra kalmayacaktır sanırsam dolgu özelliği yok varsa yine 2 3 yıkama kadar fırça bez izlerini hareleri geçiçi kapatacaktır.DYO bu pazara yeni giriyor pastaları da övülüyor denemek lazım.

Alıntıları Göster
    Ürün cila pasta degil.Aşındırıcı özelligi yok.İzopropil alkolü hangi waxa sürerseniz sürün waxı yüzeyden alır zaten.Amacı yüzeyi temizlemek.Wax üzerine izopropil alkol sürmek nedir?

Silikonlu silikonsuz muhabbeti pastada olur.Bahsettiginiz izopropil alkolle sil çizik çıkarsa muhabbeti burdan çıkar.Boşuna yazmışsınız o kadar yazıyı

Farecla önermenizden belli zaten.Kötü bir marka degildir fakat bahsi geçen Farecla g3 bir pastadır.G3 aşındırıcılık derecesidir.Mesela farecla g6 var.

En baba wax 2 ay dayanıyor yazmışlarMarkette bulabileceginiz bir markayı kullanıyorum.Kullanılan şampuana dikkat etmeksizin 3/4 ay gidiyor ki daha kalitelileri var ayrıca şampuana dikkat etsem 5/6 ayı bulacak çok rakat.Her yıkamadan sonra hızlı cila ile desteklesem düşün artık.

Formula 1 ürünleri kaliteli felan degil.Glaze aşındırıcı felan içermez.Yüksek parlaklık istenilen durumlarda kullanlırı.Zaten yagmur yada yıkama görünce akar gider etkisi kalmaz.

Bilende yazmış bilmeyende.Cilada menzerna ve scholl önermelerinden belli.Bu markalar pastalarıyla öne çıkar.Ciladan onlardan çok daha önde firmalar var.Piyasada çok rahat bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 27 Eylül 2016; 17:54:44 >

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel kaliteli bi wax önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senged

Hocam güzel kaliteli bi wax önerir misiniz?

Aracınızın rengi nedir?
    Çöl grisi. En azından 3 ay kış sezonu koruma sağlaması açısından istiyorum. Gelip kuşu sineği pisleyip gidiyo. Derdi bana düşüyo sorasında..
  • senged kullanıcısına yanıt
    http://www.detailingdukkani.com/urun/gtechniq-c2v3-liquid-crystal-nano-koruma---120ml-bolunmus_1394.aspx Rahat 3 ay götürür.Şampuana dikkat ederseniz 5/6 ayı bulur.120 ml oratalama 2 araç çıkarır.İsterseniz aracınıza uygulayın kalanını sulandırıp yıkamadan sonra hızlı cila niyetine kullanabilirsiniz.

Uygulayacagınız gün yagmur yagmamasına dikkat edin.Wax dahi uygulasanız 12/24 saat sonra max performansa ulaşacagını göz önünde bulundurun.

Katı wax olarakta;
    http://www.erdemboya.net/SOFT99-FUSSO-COAT-12-WAX-BOYA-KORUMA-ACIK-RENK-BOLUNMUS-40-GR,PR-226.html
    http://www.erdemboya.net/FINISH-KARE-WAX-FK-1000p-BOYA-KORUMA-BOLUNMUS-40-GR,PR-328.html

Dayanım süreleri kullandıgınız şampuana göre degişir.Ağır kimyasal içeren çözücü özelligi yüksek şampuanla yıkanırsa ömrü düşer.Cilalaı yada ph nötr şampuanla yıkarsa vadedilen ömre yaklaşır.
    Her yıkamadan sonra yada 2 yıkamadan sonra hızlı cila ile desteklerseniz hem parlaklık olarak memnun kalırsınız hemde ömrü artar.

Bahsettigim ürünleri mecbur internetten alacaksınız yapı marketlerde bulamazsınız.Bu ürünlerin ilki nano koruma digerleri katı waxtır.Herhangi bir aşındırıcılıgı yoktur.

Cevabı bana vermişsin belli de yazmaya değecek bir şey göremedim.

Glazelerin aşındırıcı özelliği yoktur dediğin yerde zaten kendi filmini kopardın. Klasik bir detailingturkey üyesisin.

http://www.autogeek.net/3mperswirmar.html

http://www.meguiars.com/en/professional/products/m0364-machine-glaze-64oz/

Bak bakalım var mı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2016; 22:17:48 >

http://www.detailingdukkani.com/urun/adam-s-brilliant-glaze-derin-parlaklik-veren-cila---473ml_8442.aspx Hangi glaze aşındırıcılık varmış merak ettim.Gidipte all in one ürünü glaze diye yazmada.

Bildiklerinizi bir dogrulayın araştırın.İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

http://www.detailingdukkani.com/urun/adam-s-brilliant-glaze-derin-parlaklik-veren-cila---473ml_8442.aspx Hangi glaze aşındırıcılık varmış merak ettim.Gidipte all in one ürünü glaze diye yazmada.

Bildiklerinizi bir dogrulayın araştırın.İyi forumlar.
    http://www.autogeek.net/mg80.html

http://www.autogeek.net/wolfgang-finishing-glaze.html

Bak, bilmemek hiçbir zaman yanlış olan değildir. Benim sizden öğreneceğim çok şey olabilir. Ancak sadece ben bilirim edası ile takınan kişilerden olmamanızı öneririm.

Wolfgang hariç flitop tüplerde yukarıdakilerin 2 sini denedim. Perpadaki erdem boyadan zamanında temin ettim. Denediğim için biliyorum.

Daha fazlasınıda bulayım istersen?

İPA testinin asıl olayı silikonun varlığını ispatlamaktır. IPA vaselini bile kolay kolay çözemiyor, istersen sür kaportana vazelin sil bezle gör. Menzerna PO115C uygulayın bakalım, IPA ile dediğin wax sıktığın gibi akıyor mu? Bastırıp, kastırmadan siliniyor mu? Denemediğin ürün hakkında yorum yapma o zaman. Daha kaliteli ürün olabilir. Ancak kaliteden kasıt, ıslaklık ve cam gibi görünüm ise bunu zaten sağlıyor. Kaportanın alev çıkarmasını mı bekleyecez?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/farecla-g3-wax-koruyucu-cila-1-lt-238738025?gclid=CPqK9d-lsM8CFaoW0wodmJwMIA&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*pla**pla-79002696447&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0

Bak bakalım G3 sadece pasta olarak mı satılıyor? G6 M6 diyerek birde alaya alıyorsun kendini komik duruma düşürüyorsun. G3 aşındırıcılık falan değil aç bakalım sitesini G3 mü daha kalın, G10 mu G4 mü? kaçtane ürünü ve hangi amaçlarla kullanıldığını ingilizcen varsa gör.

'' Fareccla kötü bir marka değilmiş.'' Farecla kullansaydın araştırırken waxınında olduğunu bilirdin. Waxının dahi varlığını bilmediğin firmanın ürününü nasıl değerlendirebiliyorsun?

Benim DYO hakkında fikrim yoktu açtım biraz göz gezdirirken bile 5 -10 tane ürününe denk gelip, göz gezdirdim.

Ben buraya bir şey yazan insanların deneyimlerini istiyorum, forum köşelerinde başkalarının yazdığı cümlelerin sahiplenilmesini değil.

FOrmula 1 Turtle wax gibi ürünler amatör kullanıcılar için gayet iyi iş görür. Al eline bir tane çıkmacıdan kaporta parçası deneme olarak giriş. Bakalım nasıl sonuç verecek. 5 liralık plenty vb. saçma sapan ürünlere göre kalitelidir. Kaliteden kasıt, Mothers, Chemical Guys ya da Scholl ile yarışması değil. Bunu söylemediğim zaten belli neyin alayını, ezmesini yapıyorsunuz.

Collinite'nin waxınıda kullandım, gitmiyor işte kalıcılık yok, kaliteli bir firmadır. meguiarsda, 3m de poorboys, farecla, colliniteden hepsinden deneme amaçlı kullandım. Birçoğunu değiş tokuş ile test ettim, akraba ile. Gitmiyor işte sen 4-5 ay diyorsan o senin waxtan ne beklediğine bağlı benim beklentim ilk gün ki performansı bu performansı bekliyorum. Bu da maksimum 1-1.5 ay sürüyor. Niye yalan atayım. Market waxı denemiyoruz ya şu anda üstteki fareclanın waxını kullanıyorum. Ortalama bir süre vadediyor.

Ben bir şeyi bilmeyebilriim bu her beşerin doğalıdır ancak bir şeyi adam gibi bilmek var araştırırak birde işkembeden sallamak var burada işkemden sallamış muameleside yaptırtmam araştır gör o zaman. Cilada sanki hayatında Scholl kullandın da birde önermemden belliymiş. Bugüne kadar ufak tüplerde bölünmüşte olsa kellesi belli birçok ithal markayı denedim. Hobi olarak uğraşıyorum. İngilizcem olduğu içinde detalingturkey gibi bazı kişilerin sadece fanatizm uyguladığı forum topiklerindende araştırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2016; 22:56:09 >

Farecla g3 deyince hazçok bilen herkesin aklına pastası gelir.Cilasını ilk defa görüyorum.Sanayi dışında kimse bu ürünleri kullanmaz.Sanayide kullanma sebebide ucuz olmalarıdır.Kagıt üzerinde 3 ay dayanan cila uygulamaya gelince 1 ayda perte çıkar.Bu yüzden bu cilayı kimse almaz.Uyguladıgına degmez.

Glaze konusuna gelince kesinlikle aşındırıcı içermezler.http://www.autogeek.net/wolfgang-finishing-glaze.html Verdiginiz linke dikkatli bakın.2 ürün var orda.1. kısımda Wolfgang Total Swirl Remover 3.0. bahsetmiş.Kendileri hare gidericidir.2500 grit zımpara çizikleri kaldırır.Resme bakarsanız 2. ürün ise Wolfgang Finishing Glaze.

Sizin aldıgınız ürün hangisi.1. ürünü alırsanız aşındırır tabi kendisi zaten hare gidericidir.2. ürün ise glaze olabilir.Glaze aşındırıcı içermezler.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Faber castellin silgisini denedim açıkçası düşündüğüm gibi oldu ama hava bozuntuya verdiği için mevsimden pek detaylı inceleyemdim. Birkaç lekeyi çıkarttı kuş pisliği, ve sinekleri rahat alıyor. Sabunlu suyla uyguladım kilden daha az topaklanma yapıyor bu sebeple daha az kayganlığı var sabunlu suyu daha sık sıkmak gerekti ilk fark ettiğim haricinde reçineyi çıkarttı ancak lekesi kaldı ki reçine esasında o türden bir izde kolay kolay bırakmazdı muhtemelen güneş pişirince fark etmeden uzun süre bekletmişim. Farklı bir işlem uygularım oraya artık.

Kesinlikle yorumlarına katılıyorum. Astonish gibi orta segmentte yer alan firmalar birkaç senedir pazara tutunmak için uygun fiyattan gidiyor. Formula 1 in ürünleride fiyatına göre gerçekten iyidir. Kullananlar zaten görüyor. İnternettede uygulamalarını görüyoruz vidyo olarak. Benim yeni ürünler için 50 ye 40 lık bir kaporta parçam var araçta deneme yapmadan hurdacı ve araç mezarından böyle parçalar alıp üstünde deneme yapıyorum, ürünün kalitesini. En güzel zaten pasta bu şekilde öğreniliyor ben kendime yetecek kadar bu şekilde kaptım. Kafa rahat olunca elde gidiyor. Ancak genede uygun pad ve pastayı iyi seçmek gerek. Pasta eğer padden daha aşındırıcı ise pasta işlev görmüyor çok. Yine aynı şekilde padin aşındırıcılığı daha fazla ise bu seferde kaportada güneşte hologram yapıyor yedirmek zor oluyor. Patlamış bir parçada boş bir zaman bulursan almanı ürünleri denemeni tavsiye ederim :) Hem gönlünde rahat olur. lacivert çok sıkıntılı bir boya, direkt siyahla benzer etkiler oluşuyor. İnsan hata yapınca çabuk tüh diyor :) Befarın yerli padleri fena değil şimdilik.

Bende halen F1 in pastaları var, inan aşındırıcılık değerlerinden fazlasıyla emin olabilsem. Onları rahat rahat kullanırım. Gerçekten işlevlerini fazlasıyla fiyatına göre yerine getiriyor. Plexi glass daki patafix olayı çok entresan geldi. Açıkçası hiç aklıma gelmedi. :) Bir bakayım bende. Saf asetonda boyanın olmadığı yerlerde çok işe yarıyor. Meşhur cyanoacrylatei zaten çözmesiyle ünlü.. Onu da boyasız yerlere tavsiye ederim. Yapışmış birşeyler varsa deneyebilirsin.

2000-3000 zımpara ile çizik almak zaten efsane :)) Nalbura 3000 zımpara diyince adam ne için olduğunuda sorunca verilen cevaptaki yüz ifadeleri süper oluyor :) Arabaya ne zımparası yav diyorlar.

İnan soft99u çok duydum ama hiç kısmet olmadı. Ben yaz kış aracı haftada 1 yıkarım. Kuzu postuyla yıkıyorum. çizik dostu. Post dediğim hani bu kuzu derisinden olan montların yakalarındaki postlar varya şekil olsun diye onlardan hocam. Gerçekten mikrofiber eldiven halt etmiş yanında bulabilirsen tavsiye ederim. Eminonunde satılıyor gerçi dericilerde var.

Parlaklık konusuda :) iyi soft 99 deneyecem bende ilk fırsatta. Tanıdığa sorayım deneme amaçlı onda vardır muhtemelen bulurum satın almadan :) Deneyip, kalıcığını test edeyim. F1 premiumda aklımda o bende yok. Ona da bakacağım, paraları bunlara yatırıyoruz. Bu yaz sıkıntıdan bi dünya masraf yaptık zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.