Şimdi Ara

Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
11.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesajımı toyotaclub'taki mesajımdam alıntı yaparak paylaşıyorum, alakasız yerler olabilir.

Yaklaşık 1,5 ay kadar önce MEGUIAR'S şampuan, pasta, wax ve yüzey temizleyici almıştım ve ürünleri geldiği gibi uygulamıştım.

İlk etapta uygulama gözüme gayet iyi gelmişti. Aslında bir çırak için iyiydi de.
    Fakat kaporta yüzeyindeki pütürlükler ve hareler gitmeyince, tekrar "adam gibi" bir uygulama yapmaya karar verdim ve bu kararla birlikte uygulama ürünlerime kili de ekledim.
    Killerim, kil kiti halinde bu sabah elime ulaştı. Paket içeriği 160 GR MEGUIAR'S kil, 475 ML MEGUIAR'S QUIK DETAILER, 1 adet mikrofiber bez.

Killerim, eve sabah 8.30 gibi ulaşmış fakat sanayide stop lambasını silikonla yapıştırdığım için hemen teslim alamadım. 10.30 gibi killeri alıp, aracı yıkadım. 10.45 gibi uygulamaya başladım, saat 16.30 gibi bitirdim.
    Uygulama yerim BANDIRMA KAPALI PAZAR YERİ idi.
    Maalesef meraklı kalabalığa maruz kaldım. "TOYOTA bu kardeşim, niye temizliyon ki ? Ölüsü yeter" diyen mi ararsınız, yaklaşık 30 DK başımda durup bana GOLF'ünü anlatan abiyi mi ararsınız hepsi vardı. :rofl:

1- Kil kitimi yine otocity.com'dan aldım. İlgi alaka güzel olduğu gibi, yine en hesaplısı oradaydı.

2- O da ne ? "Hah, yanlış mal gönderilmiş, uğraşacak iş çıktı" derkeeen.

3-

4- Bu sefer eşantiyon da yollanmış. Eh bir zahmet. :P

5-

6- İlk durulamadan sonra MEGUIAR'S cilalı şampuanımı kovaya hazırlayarak, sünger yardımıyla aracı detaylı bir şekilde yıkadım.

7- İsterseniz yıkama sonrası aracın durumuna bakalım ? Dediğim gibi, yaklaşık 1.5 ay önce BANDIRMA/ERDEK buluşmasına yetişmek için hızlı bir şekilde, bugün yaptığımdan çok daha üstünkörü bir çalışma yapmıştım. Ona ve maksimum 3 günde bir aracı yıkamama rağmen, su iticiliği halen kabul edilebilir düzeyde. Fotoğrafı basınçlı su tabancasını yerine koyduktan hemen sonra çekmiştim, fotoğraftan da belli olacağı gibi halen daha sular akıyordu.

8- Tavanın durumu.

9- Bagaj kapağının durumu

10- Sol arkanın durumu

11- Sol arka çamurluğun durumu

12- Şimdi de aracı kuruladıktan sonraki durumuna göz gezdirelim. Arkadaşlar, o üstünkörü uygulamama rağmen, su iticiliği azalsa da aracın parlaklığı halen can alıcı bir şekilde devam ediyordu. En azından bana göre can alıcı.

13-

14- Tavanda, ağaç altına parketmekten dolayı oluşan bir kaç can sıkıcı çizik var. Maalesef ULTIMATE çizik giderici pasta yeterli gelmedi. Çok da göze batmıyor.

15-

16-

17- Uygulama yerimize geldik ve takım taklavatı fotoğraflarını çekmek için ortaya yaydım.

18- Mekanın gölge olması, toz sirkülasyonunun fazla olmaması işime geldi.

19-

20- Evet arkadaşlar, kaputa ilk darbeyi attık. Tertemiz araçtan çıkan kirleri görebiliyorsunuz değil mi ? Şu Quik Detailer gerek kokusuyla gerek etkisiyle beni mest ediyor. Parfüm niyetine elbiseye sıkılabilir, çoğu parfümü de bozar.

21- Kirler 2

22- Kirler 3

23- Ve kil uygulamamız bitti. Bana göre, araca görüntü anlamında çok bir şey katmıyor fakat kaportada tam anlamıyla mükemmel ötesi bir pürüzsüzlük sağlıyor.
    Hatır hatır olan kaporta, bir anda yumuşacık oldu.
    Kili uygularken bir video çektim, mesajımın en altına koyuyorum. O videoyu izlerseniz, kilin etkisini orada görebilirsiniz. Aracın tavanını silerken kaportaya dayadım kendimi, o sırada beni bile kaydırıyordu.

24- İşlem bittikten sonra 40 gramlık kilimin son durumu. Bu durumda bile camda, jantta, plastik aksamlarda kullanılabilir.
    Pakette 80x2=160 GR kil vardı. Ben 80 GR'lık kili, ikiye bölerek 40 GR'lık kil ile tüm aracı yaptım.

25- Kilin son durumu 2

26- Wax işleminde çok fazla fotoğraf çekemedim. Üstteki kil fotoğrafları ile bu fotoğrafın arasında yaklaşık 2 saat var ve tavanı en sona bıraktım.
    Tavana iki sefer kil, 2 kat wax atmayı tercih ettim. Zira güneş yanıkları olması ihtimalinden çok korkuyorum. Güneş karşısında faydası olacağını düşünüyorum.

27- Tavan 2

28- Ve paşayı gün yüzüne çıkarttım. Sağ arka sinyal lambasının turuncu kaplaması soyulmaya başlamış. Ona istinaden sanayiye gitmiştim. Araca bakmaktan doğru düzgün fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi. :-[

29- Tavana 2 sefer kil, 2 sefer wax uygulamasının faydasını gördüğüme inanıyorum.

30-

31- Evin önüne geldikten sonra bir kaç kare daha aldım.

32-

33-

34- Kaput da oldukça tatmin etti.

35-

36-

37-

38- Motora da el attım.

_____
    Bahsettiğim video budur arkadaşlar. Ben kilden oldukça memnun kaldım. Keşke daha önce yapsaydım. Tahmin edemeyeceğiz kadar faydalı bir ürün. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Meguiar's kil uygulaması

• Eline sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık. burada detailing konusu görünce bir garip oldum.
  • Kardesim boyle konular acip adami masrafa sokmayin

Saka biyana guzel olmus. Eline saglik usta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidip kendi aracımı yakıcam
  • Elinize sağlık, güzel olmuş.

Açık otoparkta yağmur yağdıktan sonra tüm araçlar kuruyacak, sizinki hava güneşli değilse üç saat sonra bile yeni yağmur yemiş gibi diğer araçların yanında sırılsıklam kalacak. Hele iş bilmez bir yıkamacı cilayı tüm camlara bulaştırmışsa yağmurlu havada arka görüş sıkıntıya giriyor, daha da önemlisi yan aynalar ve yan camlar kurumadığından yan görüş iptal oluyor.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@Umut T. Hocam, sıkılmadık mı hep marka yarıştırmaktan ? Şu forumda bu tarz paylaşımları özlediğim için bir şeyler paylaşıyorum, belki birileri şevke gelir de eski günlere döneriz.

@ymetu Yakmak yerine aracınızla 5 saat yakın temas kursanız daha sağlıklı olur.

@eren15935

@optiarc Teşekkür ederim hocam da, böyle olsa daha mı iyi olacak ? Ben razıyım onu ellerimle kurulamaya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maşallah demeden geçemedim :) elinize emeğinize sağlık
  • Kil uygulaması benimde aklımdaydı , tam üstüne konuyu gördüm.İki araca yaptırtmayı düşünüyorum acaba ne kadarlık sipariş yeterli olur, bol kullanımda?Bulunduğum şehirde ne yazık ki malum markadan yok,kendim sipariş vermem gerekicek.

Kil araca nasıl uygulanıyor o konuda da biraz daha ayrıntı verme imkanınız olursa sevinirim.

Ayrıca daha önce bir konunuza daha denk gelmiştim.Bu tarz bilgilendirici konular forumda umduğum ama pek rastlayamadım konular.Forumun marka-model takıntılı konu ve cevaplarından gına geldi artık.

• artık malum siteye bir ilan açarsınız, ''sahibinden temiz toyota'' diye
  • Elinize sağlık. Bu kil işlemi nasıl oluyor hiç bilgim yok? Benim aracım siyah. Bu renkte farklı bir etki yapar mı?
    Bu arada benim önceki aracım seninkinin aynısıydı hocam. 300.000 km.deydi en son güzel araçtı.

• Hocam bu otocity güvenli mi ?
  • malzemeler toplam kac para tuttu ? arac toyotanin hangi versiyonu ? arabanin koltuklari dis tasarima nazaran hic olmamis,uyumlu durmuyor tam emekli isi olmus

• maşallah nazar değmesin harika olmuş
  • Kil olayını ve quick detailer olaylarını bende merak ediyorum. Ne işe yarıyor, nasıl uygulanıyor, maliyeti ne kadar? Biraz daha detay verir misiniz?
    Bu arada araç harika olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

maşallah demeden geçemedim :) elinize emeğinize sağlık

Çok teşekkürler hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet59

Kil uygulaması benimde aklımdaydı , tam üstüne konuyu gördüm.İki araca yaptırtmayı düşünüyorum acaba ne kadarlık sipariş yeterli olur, bol kullanımda?Bulunduğum şehirde ne yazık ki malum markadan yok,kendim sipariş vermem gerekicek.

Kil araca nasıl uygulanıyor o konuda da biraz daha ayrıntı verme imkanınız olursa sevinirim.

Ayrıca daha önce bir konunuza daha denk gelmiştim.Bu tarz bilgilendirici konular forumda umduğum ama pek rastlayamadım konular.Forumun marka-model takıntılı konu ve cevaplarından gına geldi artık.

Merhabalar.

Ne güzel tesadüf olmuş.
    Hocam, benim aldığım ürünün linki aşağıda. İlk önce ürüne göz atın.
    http://www.otocity.com/G1016EU-Meguiar-s-Smooth-Surface-Clay-Kit-Yuzey-Temizleme-Ve-Bakim-Kiti-473-Ml-_UD4657

Biraz hesap yapınca mantıklısı bu geldi.

Niye derseniz ? Ebay'la falan uğraşıp, günlerce kil yolunu bekleyemeyeceğim için, Erdem Boya'dan almaya karar verdim.

Erdem Boya'nın sitesine girdim, 180 GR'lık kil 32,00 TL. Kargosu hemen hemen 5,00 TL.
    Uygulamanın sağlıklı olabilmesi için Meguiar's Quik Detailer almam gerekliydi. Onun da fiyatı yaklaşık 30,00 TL. Hadi Quik Detailer'ı otocity'den aldığımı farzediyorum, kargo ücretsiz.

Ne etti ? 32,00 + 5,00 + 30,00 = 67,00 TL.
    Elde ne var ? ÇİN malı 3M 180 GR mavi kil. :)

Böyle havale ile 80,00 TL'ye geldi ve kargo ücretsiz.
    Meguiar's 160 GR kil, 1 Quik Detailer, 1 adet kaliteli mikrofiber bez. En azından kafa rahat.

Quik Detailer tarzı yüzey temizleyici, aynı zamanda kil kayganlaştırıcı spreyi uygulayacağınız kaporta yüzeyine sıkıyorsunuz ve ardından kili o yüzeyde gezdiriyorsunuz.
    Çok zahmetli bir iş değil, herkes yapabilir.

Ben bir aracı 40 GR'lık kil ile yaptığımı yazmıştım. Paketten 160 GR kil çıkıyor.

Uygulama linkini koyayım, kafanızda birşeyler oluşsun.

http://www.youtube.com/watch?v=7wzIAtA1TMY

_______

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Biraz da olsa bir şeylere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.

• Ayna gibi parlamış maşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

malzemeler toplam kac para tuttu ? arac toyotanin hangi versiyonu ? arabanin koltuklari dis tasarima nazaran hic olmamis,uyumlu durmuyor tam emekli isi olmus

corolla 2004 1.6 otomatik terra
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

artık malum siteye bir ilan açarsınız, ''sahibinden temiz toyota'' diye

Kaç gündür yolunu yapıyorum, farketmiyor musunuz yoksa ?
    Aman hocam, Allah oradaki çakalların eline düşürmesin.

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Elinize sağlık. Bu kil işlemi nasıl oluyor hiç bilgim yok? Benim aracım siyah. Bu renkte farklı bir etki yapar mı?
    Bu arada benim önceki aracım seninkinin aynısıydı hocam. 300.000 km.deydi en son güzel araçtı.

Hocam, üst tarafta Adalet59'a yazdım. İnternette bu konu hakkında çeşitli videolar ve yazılar da var.
    Detailing sitelerinde konuyu daha derinlemesine işliyorlar.

Benimki de 298.000 KM'de, 300.000'e yaklaştı, saat maşallah.

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Hocam bu otocity güvenli mi ?

Hocam, 2 sefer alışveriş yaptım hiç bir sıkıntı çıkmadı. Arkadaş tavsiyesiyle alışveriş yapmaya başladım, iyiki tavsiye etmiş. En azından kargo ücretsiz. 80,00 TL'lik ürünü başka yerde 90,00 TL'den satıyorlar, 10,00 TL de kargosu tutuyor.
    Anında kargo

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

malzemeler toplam kac para tuttu ? arac toyotanin hangi versiyonu ? arabanin koltuklari dis tasarima nazaran hic olmamis,uyumlu durmuyor tam emekli isi olmus

Malzemelerin hepsi şu ana kadar 189,00 + 80,00 TL = 269,00 TL
    1.6 VVT-I 2004 AT.

Marka TOYOTA olunca bu tarz konularda çok fazla beklentiye girmemek lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

maşallah nazar değmesin harika olmuş

Çok teşekkürler hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

Kil olayını ve quick detailer olaylarını bende merak ediyorum. Ne işe yarıyor, nasıl uygulanıyor, maliyeti ne kadar? Biraz daha detay verir misiniz?
    Bu arada araç harika olmuş

Hocam kaportadaki görünmeyen kiri, ele gelen boya tozlarını, yılların birikimlerini bir kaç el hareketiyle alıp götürüyor.

ÇİN'den vs. alırsanız 180 GR'lığı 30 TL'ye falan tekabül ediyor.
    TR'den alırsanız benim set 80,00 TL'ye geldi içerisinde kil kayganlaştırıcısı var.

quote:

Orijinalden alıntı: Nulla Poena Sine Lege

Ayna gibi parlamış maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 22 Temmuz 2014; 2:18:37 >

• Bende uygulamayı düşünüyorumda becerebilir miyim bilmiyorum.İstanbul anadolu yakasından yardım edebilecek arkadaş aranıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.