Şimdi Ara

No-Poo ile 1 ayda görüğüm değişiklikler. (Şampuansız Saç Yıkama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
14.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

No-Poo Akımı;

1 ay önce No-Poo denilen akımı araştırdım ve kafama yattı. Saçımı 3 numara kestirip zehirli saçtan (şampuan görmüş saçtan) kurtularak No-Poo'ya 1 ay önce başladım.

1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat ile kullandım, sirkeli uygulamayı yapmadım.

1 ay içinde gördüğüm etkileri;

Kaşıntı sorunları bitti.
    Yağlı kepek sorunu bitti.
    Aşırı ve düzensiz yağlanma bitti.
    Saçlar ufak bir miktar güçlendi.
    Kafa derisinde sivilce olayı bitti.

Dökülmede azalma olmadı ama onun içinde zamanla dökülmeyi azaltacağını düşünüyorum.

Şu an 2 günde bir sadece tazyikli ve ılık su ile yıkıyorum. Gerçekten en iyi şampuandan daha iyi bir çözüm oldu benim için. Saçlarıma deterjan (şampuan) sürmediğim için doğal yağlanmasını tamamlayabiliyor ve fazla yağ üretmiyor. Yağ üretmediği için bir sürü saç-deri hastalığından korunmuş oluyorum.

"SAÇLARIMIZIN TEMİZLENMEK DETERJANLARA İHTİYACI YOK."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 20 Mayıs 2015; 12:26:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

No-Poo ile 1 Ayda Gözlemlenen Değişiklikler

Saçı şampuansız yıkamak, yani No-Poo yöntemi, son yıllarda popülerlik kazanan alternatif bir saç yıkama şeklidir. Bu yöntemde saçlar geleneksel şampuanlar yerine doğal yağlarla, sirke ve karbonatla yıkanır.

Bir ay boyunca No-Poo yöntemini uyguladıktan sonra gözlemlenen bazı değişiklikler şunlardır:

• Azalan kafa derisi yağlanması: Şampuanlar saç derisini doğal yağlarından arındırarak aşırı yağlanmaya neden olabilir. No-Poo yöntemi ise saç derisinin kendi doğal yağlarını korumasına izin vererek yağlanmayı azaltır.

• Daha sağlıklı saçlar: Şampuanlarda bulunan sert deterjanlar saçları kurutabilir ve zarar verebilir. No-Poo yöntemi saçların daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur.

• Azalan kepek: Bazı kişilerde şampuan kullanımı kepeğe neden olabilir. No-Poo yöntemi, saç derisinin pH dengesini koruyarak kepeği azaltmaya yardımcı olur.

• Daha az saç dökülmesi: Şampuanlar saçı zayıflatarak saç dökülmesine neden olabilir. No-Poo yöntemi saçları güçlendirerek dökülmeyi azaltır.

• Çevre dostu: Geleneksel şampuanlar, çevreye zarar veren kimyasallar içerebilir. No-Poo yöntemi doğal malzemeler kullanarak çevre dostudur.

No-Poo yöntemine geçiş yaptığınız ilk birkaç hafta saçlarınız alışma sürecine girebilir. Bu süre zarfında saçlarınız yağlı veya mat görünebilir. Ancak birkaç hafta sonra saçlarınız doğal dengesine kavuşacak ve gözle görülür değişiklikler fark edeceksiniz.

Saçı şampuansız saç yıkama yöntemiyle yıkamak, saç sağlığı için birçok fayda sağlayabilir. Ancak bu yöntem herkes için uygun olmayabilir. Saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını belirlemek için bir dermatoloğa danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Binlerce dermatolojik zarf zıttan geçen uzun yıllık araştırmalara dayanan ürünlere deterjan diyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam mı hala
  • Ben yaklaşık 2 yıldır saçlarımı karbonat ve elma sirkesi ile yıkıyorum. Cok memnunum. Bazen spor salonunda veya Başka yerlerde zeytinyağlı sabun kullanmak gerekiyor ama karbonatı ne Zaman bıraksam saçım hemen yağlanıyor ve kepekleniyor. Vücudu da aynı şekilde karbonat ile yağlardan arındırıp kese yaptığım Zaman duş jeli ile çıkmayan kirler bile çıkıyor. Öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: MakeeKako

Devam mı hala

Bir ara sıkılıp 170 liraya sülfatsız şampuan alsım ama yine nopoo dönücem, o fresh hissi özledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rogerfederer1

Ben yaklaşık 2 yıldır saçlarımı karbonat ve elma sirkesi ile yıkıyorum. Cok memnunum. Bazen spor salonunda veya Başka yerlerde zeytinyağlı sabun kullanmak gerekiyor ama karbonatı ne Zaman bıraksam saçım hemen yağlanıyor ve kepekleniyor. Vücudu da aynı şekilde karbonat ile yağlardan arındırıp kese yaptığım Zaman duş jeli ile çıkmayan kirler bile çıkıyor. Öneririm

Spor salonlarında neden karbonat kullanmıyorsun? Birde sirke kullanmak sanırım asit baz dengesi olayı yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

Devam mı hala

Bir ara sıkılıp 170 liraya sülfatsız şampuan alsım ama yine nopoo dönücem, o fresh hissi özledim.

No poo yüzyılın sazan avıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MakeeKako kullanıcısına yanıt
    Hocam ben her seferinde kendim hazırlıyorum sıcak suyla karıştırıyorum karbonatı. Çözelti daha yoğun oluyor daha güzel daha hızlı yıkanıyorsun. Spor salonlarında duş alacağım Zaman yanımda malzemeleri götürmüyorum o yüzden :)

Bu arada sazan avı ile alakası yok. no poo şampuan ve sabunlardaki kimyasal kanserojen maddelere karşı çıkan birşeydir. Şampuan içindeki maddelere bakın internetten isterseniz. Cok eskiden Sabun şampuan yokken Kil ile yıkanma var benim okuduğum ama hiç detayına girmedim.

Elma sirkesi dediğiniz gibi nötrliyor karbonatın asitlik etkisini.

• quote:

Hocam ben her seferinde kendim hazırlıyorum sıcak suyla karıştırıyorum karbonatı. Çözelti daha yoğun oluyor daha güzel daha hızlı yıkanıyorsun. Spor salonlarında duş alacağım Zaman yanımda malzemeleri götürmüyorum o yüzden :)

Bu arada sazan avı ile alakası yok. no poo şampuan ve sabunlardaki kimyasal kanserojen maddelere karşı çıkan birşeydir. Şampuan içindeki maddelere bakın internetten isterseniz. Cok eskiden Sabun şampuan yokken Kil ile yıkanma var benim okuduğum ama hiç detayına girmedim.

Elma sirkesi dediğiniz gibi nötrliyor karbonatın asitlik etkisini.

Doğada kimyasal olmayan bir şey var mı? Karbonatın pH derecesi kaç? Hiçbir dermatoloji uzmanı kafada hızla üreyen mantar ve bakterilere karşı no poo denen akımı önermiyor.Suda bir kimyasaldır ve 2 oksijen bir hidrojenden oluşur su kullanmayalım mı? Günümüzde bilimin ilerlemesi ile ortaya çıkan insan sağlığına faydalı kimyasalları neden kullanmıyoruz? Kaldı ki zararlı olsa bile her gün o kadar zararlı şey yapıyoruz ki şampuanın zararının esamesi okunmaz.Kendi adıma konuşayım sigarayı bıraksamda yıllarca sigara içtim.En kötü her ay mutlaka alkol alırım.Bunların yanında şampuanın bir önemi kalmıyor benim için.Ayrıca bunlarla uğraşmak için girilen stres daha sonrasında doğal ürün kullanacağım diye kafada oluşan kaşıntı,kepek,temizlenmeme sorunlarından dolayı oluşan stres insanı daha kötü etkiler.En iyi stressiz hayat.Ben yıllarca doğal diye yada no poo strese girdim kaşıntıdan öldüm.Yüzyılın sazan avıdır bana göre.

• MakeeKako kullanıcısına yanıt
    Doğadaki herşeyin kimyasal olması konusunda haklısınız. O cümlemi kimyasal kelimesini çıkararak okuyun.

Dermatoloji uzmanlarının önerdiği sabun şampuan vb. Birçok Ürün cok fazla kanserojen madde içeriyor. O yüzden onların açıklamasını pek dinlemiyorum. Kafamda da 2 yıldır çok şükür karbonat sirke kullandığım sürece kepek kaşıntı mantar olmadı. Sabunda kepek oldu sadece o kadar. Buna ne diyor uzmanlar ?

Yararlı kimyasalları veya az zararlı kimyasalları kesinlikle kullanmak cok daha mantıklı diğerlerine göre.

Ayrıca stres ne alaka??? Ben bu tarz şeyleri araştırırken kullanırken zevk alıyorum cok Mutlu oluyorum.

Stres bir çok hastalığa zemin hazırlar haklısınız. Kasmamak Lazım o kadar. Şahsen ben bu konuda bir kere stres olduğumu hatırlamam. Misafirliğe giderim kalmaya karbonat kullanmam mesela duşta ama karbonat kullanmadım diye strese girmem. Eğer siz zaten doğal bir hayat yaşayacağım diyorsanız bundan zevk alarak yapmanız lazım. Eğer siZi strese sokuyorsa bence de kullanmayın. Burda amaç bence yararlı bilgileri paylaşmak olmalı karşılıklı atışmaktan ziyade.

• quote:

Doğadaki herşeyin kimyasal olması konusunda haklısınız. O cümlemi kimyasal kelimesini çıkararak okuyun.

Dermatoloji uzmanlarının önerdiği sabun şampuan vb. Birçok Ürün cok fazla kanserojen madde içeriyor. O yüzden onların açıklamasını pek dinlemiyorum. Kafamda da 2 yıldır çok şükür karbonat sirke kullandığım sürece kepek kaşıntı mantar olmadı. Sabunda kepek oldu sadece o kadar. Buna ne diyor uzmanlar ?

Yararlı kimyasalları veya az zararlı kimyasalları kesinlikle kullanmak cok daha mantıklı diğerlerine göre.

Ayrıca stres ne alaka??? Ben bu tarz şeyleri araştırırken kullanırken zevk alıyorum cok Mutlu oluyorum.

Stres bir çok hastalığa zemin hazırlar haklısınız. Kasmamak Lazım o kadar. Şahsen ben bu konuda bir kere stres olduğumu hatırlamam. Misafirliğe giderim kalmaya karbonat kullanmam mesela duşta ama karbonat kullanmadım diye strese girmem. Eğer siz zaten doğal bir hayat yaşayacağım diyorsanız bundan zevk alarak yapmanız lazım. Eğer siZi strese sokuyorsa bence de kullanmayın. Burda amaç bence yararlı bilgileri paylaşmak olmalı karşılıklı atışmaktan ziyade.

Karbonatta en az diğer temizleyiciler kadar agresif bir temizleyici yanılgıya düşme noktanız burası hocam.Ayrıca karbonat ve sirke yeterli kadar temizlemıyor diye insanlar no poo akımını bırakıyor zira temizliğinden kimse memnun değil.

• quote:

quote:

Karbonatta en az diğer temizleyiciler kadar agresif bir temizleyici yanılgıya düşme noktanız burası hocam.Ayrıca karbonat ve sirke yeterli kadar temizlemıyor diye insanlar no poo akımını bırakıyor zira temizliğinden kimse memnun değil.

Hocam şöyle söyleyim size, ben normal şampuan iki duş alıp duş jeli ile vücudumu ilifiyle temizledikten sonra kese kullanmıştım no poo ya başlamadan önce. Sanki vücuduma hiçbirşey sürmemiş gibi kese kir çıkartmıştı. İnsanlar köpürdükçe daha cok temizlendiğini düşünüyorlar ama sadece psikolojik.

Karbonatı ilk Zamanlar soğuk suyla yapıyordum çözelti yeterince yoğun olmuyordu. Bu da insanı zorluyor ve bir süre sonra üşeniyorsunuz. Ama Karbonatlı sıcak su ile karıştırırsanız daha yoğun bir çözelti elde edersiniz ve çok daha hızlı ve güzel bir şekilde temizler. Benim arkadaşlarımdan bana özenip başlayan çok oldu ama bir çoğu daha sonra üşenip bıraktı. Alışkanlık meselesi aslında. Bu yüzden temizlik konusunda söylediğinize katılıyorum hocam.

• quote:

quote:

quote:

Hocam şöyle söyleyim size, ben normal şampuan iki duş alıp duş jeli ile vücudumu ilifiyle temizledikten sonra kese kullanmıştım no poo ya başlamadan önce. Sanki vücuduma hiçbirşey sürmemiş gibi kese kir çıkartmıştı. İnsanlar köpürdükçe daha cok temizlendiğini düşünüyorlar ama sadece psikolojik.

Karbonatı ilk Zamanlar soğuk suyla yapıyordum çözelti yeterince yoğun olmuyordu. Bu da insanı zorluyor ve bir süre sonra üşeniyorsunuz. Ama Karbonatlı sıcak su ile karıştırırsanız daha yoğun bir çözelti elde edersiniz ve çok daha hızlı ve güzel bir şekilde temizler. Benim arkadaşlarımdan bana özenip başlayan çok oldu ama bir çoğu daha sonra üşenip bıraktı. Alışkanlık meselesi aslında. Bu yüzden temizlik konusunda söylediğinize katılıyorum hocam.

Orası doğru köpük ve kir meselesini bende çok yaşadım kir başka bir olay.Benim cildim yağlı kaşıntı ve kepeğe inanılmaz müsait bir cildim var.Ondan clear bile kullanmak istemiyor değilim en azından ferah ve kepeği götürüyor.Doğal şampuan bile kullansam kaşıntı yapıyor herkese uymuyor bence bu no poo.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orası doğru köpük ve kir meselesini bende çok yaşadım kir başka bir olay.Benim cildim yağlı kaşıntı ve kepeğe inanılmaz müsait bir cildim var.Ondan clear bile kullanmak istemiyor değilim en azından ferah ve kepeği götürüyor.Doğal şampuan bile kullansam kaşıntı yapıyor herkese uymuyor bence bu no poo.

Haklısınız hocam herkesin vücudu farklı tepkiler verebiliyor. Ama kepek ve kulak kirinin nedeni vücudun bünyesindeki sindirim ile atamadığı şeyleri vücuttan dışarı atma şekli aslında. Konu cok değişiyor belki bana inanmayacaksanız ama gerçekten olayın temeli beslenme ile ilgili:)

Mesela temel olarak kan grubunuza uygun olmayan gıdaları tükettiğiniz Zaman vücudunuz o gıdaları sindirmekte zorlanıyor. Hepsini sindirimle atamadığı için kepek kulak kiri sivilce gibi dışarı tepkilerle uzaklaştırıyor kendinden. Kan grubuna göre beslenme konusuna internette biraz bakınmanızı öneririm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.