Şimdi Ara

Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
6
Favori
11.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler.Anladığım kadarıyla kili boyanın üstüne koyup çekerek uyguluyoruz. Siyah araca uygulama sırasında küçükte olsa çizik oluşma ihtimali olabilir gibi geldi.Kilin üzerinde kalan kalıntılar uygulama sırasında boyaya zarar verirse bu seferde kaş yaparken göz çıkarma ihtimali var sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin çizmezsiniz. Kil öncesi aracı iyice yıkayın. 40gr kil bir araç için yeterli. Ayrıca kili kaydırmak için ekstra bir ürün almaya gerek yok. Bir şişeye 3-4 damla sıvı sabun damlaymanız yeterli. Ben bu şekilde uyguluyorum. Kil sonrası İPA(iza propil alkol) ile aracı temizleyip öyle wax uygularsanız uzun süre aracınız parlak görünür.

• ellerinize saglık çok güzel olmuş
  • Kil+autoglym srp+FinishKare wax ile deli dehşet bir sonuç alırsınız. Arabam siyah olduğu için ve henüz 6 aylık olduğu için ben cesaret edemedim ama arabanın kapotasındaki çıkmayan kirleri gördükçe kaşıntı başlıyor. Alacağım yakında elime kili. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeteroSapien -- 22 Temmuz 2014; 12:44:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de reçineleri cikarmak icin kil uygulamayi dusunuyorum.Ancak kilden sonra baska bir sey yapmak zorunda miyiz. Cila vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

ellerinize saglık çok güzel olmuş

Çok teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet59

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.Anladığım kadarıyla kili boyanın üstüne koyup çekerek uyguluyoruz. Siyah araca uygulama sırasında küçükte olsa çizik oluşma ihtimali olabilir gibi geldi.Kilin üzerinde kalan kalıntılar uygulama sırasında boyaya zarar verirse bu seferde kaş yaparken göz çıkarma ihtimali var sanki.

Yapabileceğiniz en zararsız uygulama bu.
    Sadece kilin kayması için Quik Detailer veya sabunlu ılık su (arkadaşlar öneriyorlar ama ben sabunlu suya sıcak bakmıyorum) kullanın, gerisini kil zarar vermeden halleder.

quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Ben de reçineleri cikarmak icin kil uygulamayi dusunuyorum.Ancak kilden sonra baska bir sey yapmak zorunda miyiz. Cila vs..

Eğer aracınıza pasta, cila vs. uyguladıysanız kil bu ürünleri söker.
    Söktüğü için tekrar cila uygulamanız gerekir.

Tabii isteğe bağlı bir şey.

quote:

Orijinalden alıntı: HeteroSapien

Kil+autoglym srp+FinishKare wax ile deli dehşet bir sonuç alırsınız. Arabam siyah olduğu için ve henüz 6 aylık olduğu için ben cesaret edemedim ama arabanın kapotasındaki çıkmayan kirleri gördükçe kaşıntı başlıyor. Alacağım yakında elime kili. :)

Autoglym ürünlerini tavsiye ettiler, deneme fırsatım olmadı.
    Elimdeki ürünler bitsin, araştırma yapıp tekrar ürün satın alacağım.

Kil gerçekten muhteşem bir ürün. Uygularken bir zorluğu da yok.

quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.TAVANDA GÖRÜNEN ÇİZİKLER TIRNAK GİRECEK KADAR İNCEYSE EĞER YAPMANIZ GEREKEN 2000 VE 3000 LİK SU ZIMPARASINI ÖNCE 2000 SONRA 3000 ŞEKLİNDE ÇİZİK OLAN BÖLGEYE UYGULADIKTAN SONRA MEGUİARS ULTİMATE COMPOUND İLE PASTA YAPMANIZIR.FAKAT BU İŞLEMİ MAKİNA İLE EN DÜŞÜK DEVİRDE YAPINIZ.FAZLA BASTIRMAYIN.EĞER İLK UYGULAMDN SONRA ÇİZİKLER HEMEN KAYBOLMAZSA 2 KEZ COMPOUND UYGULAYIN.MULAKA ÇIKACAKTIR.FAKAT ŞUNU UNUTMAYIN YAPILAN ZIMPARA İŞLEMİ İLGİLİ BÖLGENİN VERNİĞİNİ MİKRON BAZINDA İNCELTECEKTİR.EN SON TEKRAR CİLA ATMAYI UNUTMAYIN ÇÜNKÜ PASTA, CİLAYI ÇIKARIR TEKRAR CİLA ATILMALIDIR.

Ben teşekkür ederim.

Bilgiler faydalı oldu hocam. Bir dahaki bakım işleminde bunu deneyeceğim.

• maşallah elinize sağlık güzel olmuş detailing ruhu budur işte
  • selcukakman S kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş, bende aynı uygulamayı düşünüyordum. Sanırım sarı kutudaki Ultimate Liquid Wax boya koruma yapan yerlerin kulandığı malzemenin aynısı. onlar da kilden sonra doğrudan onu uyguluyor.
  • Hocam reçine ve yapışkan çevresel maddeleri kil iyi çıkarıyor mu? Bir de lokal uygulama hakkımız var mı yoksa parçanın tamamına mı?

• Aracınıza talibim,eğer dizelse

• Hocam kil uygulaması sonrası "cila" atmak gerekiyor mu? Turtle Wax'ın 100 gramlık (50 lira) kilini gördüm, aşındırıcı içermez diyor. Yani bir pasta gibi değil ama yine de cila öneriliyor sanırım. Bende polisaj makinesi ve bu konuda ciddi bir yetenek yok. Cilasız kil uygulaması kötü kalıntı veya iz bırakır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam kil uygulaması sonrası "cila" atmak gerekiyor mu? Turtle Wax'ın 100 gramlık (50 lira) kilini gördüm, aşındırıcı içermez diyor. Yani bir pasta gibi değil ama yine de cila öneriliyor sanırım. Bende polisaj makinesi ve bu konuda ciddi bir yetenek yok. Cilasız kil uygulaması kötü kalıntı veya iz bırakır mı?

Ben aracımı sarmadan önce elle uyguladım. Ve sonuç gözle gorulur şekilde farkediyor. Ben 3m kil ve farecla waxtop ile yaptım. Ancak scenic gibi bir araç ciddi yoruyor insani. 4 saate yakin sürmüştü.

• Hocam Ultimate Wax'ı uygularken aracın her yerine sürüyorsunuz değil mi ? Camlara, Tekerlere ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

quote:

Hocam kil uygulaması sonrası "cila" atmak gerekiyor mu? Turtle Wax'ın 100 gramlık (50 lira) kilini gördüm, aşındırıcı içermez diyor. Yani bir pasta gibi değil ama yine de cila öneriliyor sanırım. Bende polisaj makinesi ve bu konuda ciddi bir yetenek yok. Cilasız kil uygulaması kötü kalıntı veya iz bırakır mı?

Ben aracımı sarmadan önce elle uyguladım. Ve sonuç gözle gorulur şekilde farkediyor. Ben 3m kil ve farecla waxtop ile yaptım. Ancak scenic gibi bir araç ciddi yoruyor insani. 4 saate yakin sürmüştü.

Hocam size bu konuda yine birşey sormak istiyorum, en son soralı 8 ay olmuş :)

Şimdi benim aracın özellikle tavan ve kaput bölgesinde yıkama ile çıkmayan, bir kısmı vernik yüzündeki zarar gören pürüzlü kısım, esas değinmek istediğim vernik üzerindeki yıkama ile çıkmayan pütürlü/pürüzlü yabancı maddeler var. Gerçekten bol miktarda pürüz var. Kil uygulamak niyetindeyim ama 2 konuda şüphem var.

1) Kil uygularken püskürtülen sabunlu sprey veya o sıvı madde kil hamurunu yüzeyde o çıkmayan pürüzlü, tümsekli yüzeyde gezdirirken aracı çizmez mi?

ve birde:

2) Kil uygulaması kapalı ve güneş almayan bir garajda mı yapılmalı yoksa açık alanda veya güneş altında yapılması pasta işlemi gibi sıkıntılara gebe bir durum yaratır mı?

Teşekkür ederim.

• otomatik vitese tesbih takmis

• Meguiars ultimate quik detailer aylık olarak uygulanabilecek güzel bir ürün bence. Autoglym SRP ile FussoCoat uygulamayı düşünüyorum. Böyle konuları gördükçe gaza getiriyor güle güle kullanın.
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi benim aracın özellikle tavan ve kaput bölgesinde yıkama ile çıkmayan, bir kısmı vernik yüzündeki zarar gören pürüzlü kısım, esas değinmek istediğim vernik üzerindeki yıkama ile çıkmayan pütürlü/pürüzlü yabancı maddeler var. Gerçekten bol miktarda pürüz var. Kil uygulamak niyetindeyim ama 2 konuda şüphem var.

1) Kil uygularken püskürtülen sabunlu sprey veya o sıvı madde kil hamurunu yüzeyde o çıkmayan pürüzlü, tümsekli yüzeyde gezdirirken aracı çizmez mi?

ve birde:

2) Kil uygulaması kapalı ve güneş almayan bir garajda mı yapılmalı yoksa açık alanda veya güneş altında yapılması pasta işlemi gibi sıkıntılara gebe bir durum yaratır mı?

Teşekkür ederim.

Merhaba,

kilin arabınızı çizmesi için yere düşerek veya direk iyice yıkanmamış bir araca sürülerek bol taş toplaması gerek.. Yoksa çeşitli sertlik dereceleri olsa da kil boyı çizebilecek birşey değil. Ağızda çiğnennmiş bir sakızı bir kenara koyarsınız da birkaç saat sonra hafif katılaşır ya aynen o kıvamdadır.

Kil işlemini güneşte değil de gölgede yapsanız daha iyi olur çünkü uygularken sabunlu veya quick detaler sıkarak kayganlaşan yüzeye sürtüyorsunuz. Yüzey sıcaktan kuruduğunda kil takılıp elinizden kayabilir..

Kil gebelde yıkama ile çıkmayan ve boyaya işlemiş demir tozu, yol kiri gibi şeylerde işe yarar..tavandaki pürüzler vernik yüzeyinde ise kil bunaçare olmaz.. ama polisaj öncesi o yarıklara doluşan toz ve kiri alır..

Son olarak eski sorunuzun cevabı..

Cilasız kil uygulaması kötü kalıntı veya iz bırakır mı?

Kil ile temizlik aslında polisaj işlemi çin yüzeyi hazırlamak için yapılır.. kilden sonra araba tertemiz olur.. iyi bir cila atmayacaksanız veya makine ile polisaj yapılmayacaksa onca uğraş birkaç günde kirlenen bir araçla heba olur gider.. ama bu değildir ki kötü kalıntı falan bırakır..

• quote:

quote:

quote:

ve birde:

Teşekkür ederim.

Kil uygulamadan önce aracı yıkayıp kurulamanız lazım aksi takdirde kaporta üzerindeki tozlar çizbilir.
    Ben aracı yıkatıp kuruladıktan sonra kil uygulamasını yaptım. Çizmedi ve şimdiye kadarda aracı kil yüzünden çizlen tanıdığım olmadı. Ama piyasada kil hamuru diye çok garip kil ile alakası olmayan ürünler var. alırken dikkat etmek lazım.

Ben açık alanda yaptım. Evin önünde gölgeye çektim aracı uygulamayı o şekilde yaptım. Babamın aracına da aynı şekilde yaptım herhangi bir sorun yaşamadım.
    ,Kilden sonra hare izleri daha da belirgin oluyor. İlla cila uygulamak zorunda değilsiniz ama benim cila atma niyetim olduğu için kil uygulamıştım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.