Şimdi Ara

A'dan Z'ye BOYA, KAPORTA TEMIZLIK ve WAX ILE SONLANDIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımla ilgili yapmak istediğim şeyler var fakat konuyu genelleştirirsek herkesin de işine yarayacağını düşünüyorum. Ben de işime yarayan kadarını alırım konu içinden.
    Hemen belirteyim yeterince araştırma yaptım ve benzer konu bulamadım. Bu yüzden yeni bir başlık açmak gerektiğini düşündüm.

Önce aracımın durumunu belirteceğim sonra yapmak istediklerimi.

Aracımın boyası yıpranmamış ama tavanındaki reçine lekeleri canımı sıkıyor. Onları ortadan kaldırma fikriyle yola çıktım ama araştırdıkça fikir orada kalmadı ve basınçlı oto yıkama makinesinden polisaj makinesine kadar birçok şey aldım. Bu arada reçine lekelerinden işe başlamam gerek gibi düşünüyorum ama varsa öncesinde yapmam gerekenler onları da bildirin lütfen.

Yapmak istediğim ise şu:

Aracımdaki reçine lekelerini gidermek, bunun haricinde boyadaki diğer kirlilikleri de ortadan kaldırmak sonrasında hare ve çizik denen sorunları halletmek. Boyayı beslemek, koruma altına almak, parlatmak ve bunu biliyorum en son wax işlemiyle bütün işlerimi bitirmek. Kısaca en geniş kapsamlı bir bakım yapmak istiyorum.

Elimdeki malzemeler:

* Boya koruma katı wax.
    * Teflon cilalı boya koruma
    * Kil Clay Bar
    * Resinol sprey
    * Bol cilalı oto şampuanı
    * Mikrofiber bez 60X50cm (1 adet)
    * Mikrofiber cila wax elle uygulama pedi (2 adet)
    * Basınçlı oto yıkama makinesi
    * Polisaj makinesi

Bütün uygulamaları makineler ile yapmak istiyorum. Buna göre eksik ve fazlalarım nelerdir. Sizden isteğim bu işi bilen arkadaşlar bir sıralamaya koyar ise herkes aracının durumuna göre bir noktasından başlayıp sonuna kadar devam edecektir.

Aşağıda sıralama ve istediklerim ile ilgili bir örnek veriyorum o kalıp üzerinden gidersek herkes faydalanabilir.

1. İşlem. X işlemi. XX ve Y malzemeleri ile yapılıyor. / Y malzemen/makinen/aparatın eksik
    2. İşlem. Z işlemi. BB malzemesi ile yapılıyor. / Malzemelerin/makinelerin/aparatların tam.
    3. İşlem. K işlemi. CC ve VV malzemeleri ile yapılıyor. / CC ve VV malzemelerin/makinelerin/aparatların eksik.
    4. İşlem. ..............
    5. İşlem. ..............
    ....
    .... İşlem.
    Bitiş

Yeterli bilgi toplandıktan sonra ben konuyu toparlayıp başlığın cevabını tek bir postta anlatacağım ve konu kapamış olacak. Böylece arayıp bakanlar cevabı almış olacaklar.

Benzerleri olsa da bölük pörçük olması sebebiyle burada toparlanacağını ve güzel bir konu olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smucuk -- 11 Temmuz 2014; 19:55:58 >

• sakın polisaj makinasıyla işe girme kullanmadıysan boyayı rezil edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

sakın polisaj makinasıyla işe girme kullanmadıysan boyayı rezil edersin.

Elim yatkındır üstad. Kendime güveniyorum. İlk babamın arabada denerim sonra kendiminkine yaparım yinede
  • Kendi cevabımı kendim vereyim. Başka arkadaşların işine yarar.

Konuyu açtıktan sonra burada pek ilgilenen çıkmayınca araştırmaya devam ettim farkettiğim eksik malzemelerimi tamamladım. Hatta elimde fazla malzeme bile oldu diyebilirim. Malzemelerimi sırlayım önce.

* Basınçlı oto yıkama makinesi
    * Polisaj makinesi
    * VİRTUS 427*AĞIR ÇİZİK GİDERİCİ PASTA *250 ML*.İTALYAN*
    * VİRTUS 473 İnce Çizik ve Hare Giderici*SİYAH*250 ML*
    * VİRTUS 474 SERT BOYA İÇİN HARE GİDERİCİ CİLA*250 ML*
    * VİRTUS*453 TEFLON CİLALI UZUN SÜRELİ BOYA KORUMA*250 ML
    * FK 1000p*HI-TEMP*BOYA KORUMA*Katı Wax*BÖLÜNMÜŞ*80 GRAM*
    * Poorboys Black Hole Glaze (SİYAH-CİLA) *100 ML.*
    * 190 MM ATAS CUTTING PED/PASTA İÇİN PED____MAVİ RENK
    * 190 MM ATAS POLISHING PED/PASTA-CİLA İÇİN PED-____TURUNCU RENK
    * 190 MM ATAS FINISHING PED/CİLA -WAX İÇİN PED-____SİYAH RENK
    * ATAS AUTOBELLA BOL CİLALI KONSANTRE ŞAMPUAN*1KG*
    * MİKROFİBER WAX VE CİLA PARLATMA VE SİLME BEZİ *60x50 CM
    * MEGUİARS MİKROFİBER CİLA-WAX UYGULAMA PEDİ*2 ADET*
    * ATAS*RESINOL REÇİNE,ZİFT FOLYO YAPIŞKANI SÖKÜCÜ
    * KİL*CLAY BAR*OTO BOYASI TEMİZLİK HAMURU*SOFT*100 GR*

Malzemeler bu şekilde. Sanırım eksik birşey kalmadı. Hatta fazlam bile var gibi geliyor. Şimdi madde madde yapacağım işlemleri yazıyorum.

01. Basınçlı yıkama mak ile dış yüzey temizliği.
    02. Şampuan ile yıkama.
    03. Durulama.
    04. Resinol ile reçine temizliği.
    05. Basınçlı yıkama mak ile dış yüzey temizliği.
    06. Şampuan ile yıkama.
    07. Durulama.
    08. Kil ile kaportayı temizleme (Kil kaydırıcı olarak camsil şişesine şampuan ve su karışımı düşünüyorum. Bir çay kaşığı şampuan yetecektir.)
    09. Basınçlı yıkama mak ile dış yüzey temizliği.
    10. Şampuan ile yıkama.
    11. Durulama.
    12. Kurulama (Çok özenle). Ve polisaj makinemizi elimize alabiliriz artık...
    13. Mavi renk Cutting ped ve Virtus 427 ile cila aşındırarak varsa önemli sayılabilecek çizikleri giderme.
    14. Mavi renk Cutting ped ve Virtus 473 ile ince çizik ve hare gidermek.
    15. Turuncu renk Polishin ped ve Virtus 474 ile sert boya için hare giderme ve cila.
    16. Siyah renk Finishing ped ve Virtus 453 teflon cilalı boya koruma ile cila yapma.
    17. Siyah renk Finishing ped ve Katı Wax&Boya Koruma ile işlemi sonlandırma.

Polisaj makinesinde 600 devir yayma, 1.000-1.500 devir yedirme, 1.800-2500 devir uygulama sistemiyle çalışmayı düşünüyorum. 50cmX50cm'lik alana 3 noktaya nohut büyüklüğünde malzeme uygulamam gerektiğini öğrendim. Yanlış ise müdahale edin lütfen.

Uygulamayı bu şekilde düşünüyorum. 27 Temmuz Arefe günü yapacağım. Bolca fotoğraf çekerim inşallah ilk hali işlem zamanları ve bitirişte.

Eksikleri ve hataları düzeltirseniz sevinirim. Mesela Glaze denen işlem ne zaman yapılıyor, Wax uygulaması makine ile mi daha sağlıklı olacak yoksa el ile mi? Herikisi içinde malzeme var. Bahsettiklerimin dışında eksikler varsa onları da yazın lütfen.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.