Şimdi Ara

Tampon dahil her yeri orjinal olan aracıma eksperde sok tak var denildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçen hafta Honda civic aracımı satışa çıkardım ve bir arkadaş geldi ekspere soktuk ve araç kaputu sok tak çıktı. Nedenini sorduğumda sebebini bilmediklerini sadece vidalara bakıp o karara vardıklarını söylediler. Komple orjinal araca neden böyle bir şey olsun ki dedim ve cevap veremediler. Aracın ikinci sahibiyim ilk sahibini de tanıyorum ve araca daha önce hiç dokunulmadi ve full servis bakımlı. Daha önce başına gelen var mıdır acaba ? Alırken yaptırdığım expertiz raporunda bir şey çıkmadı. Tek kafamı kurcalayan servisin habersiz bir işlem yapması ama bunu da gerektirecek ne olabilir ki diye düşünüyorum ve işin içinden çıkamadım :) Tampon dahil her yeri orjinal olan aracıma eksperde sok tak var denildi Tampon dahil her yeri orjinal olan aracıma eksperde sok tak var denildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiavalNando -- 26 Ağustos 2023; 9:13:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Boya işi bitti şimdi de sök-tak başladı…millet kafayı tam sıyırdı…
    Zamanında 0 aldığım passatı satarken eksper sol ön kapı sök-tak dedi. Ya dedim bu arabayı benden başka kimse kullanmadı kaza vs de yok nasıl olur detince aynı sizin durum gibi vidalar oynanmış dedi. Alıcı dert etmeyince de sattım arabayı. Şahsen ben de sök-tak, boya değişen vs çok önemsemem yeter ki aracın güvenliğinde bir sıkıntı olmasın…
    1- kaputunuzun arka vidaları fotoğraflardan gözükmüyor ama sizin çektiğiniz kadarı ile vidaları ile oynanmış.

2- vidaları ile oynanan kaput, ayar yapılmış olabilir, tamamen sökülmüş olabilir, çıkma parça ile değişmiş olabilir. 4 vida ile oynanmışsa, kaputun sökülmesi mümkün olduğu için ayar değil, seri numaraları tutuyorsa sök-tak, tutmuyorsa değişen yazarlar.

3- eksperin görevi bunu söylemek ve görevini yapmış.

4- Araçta kaza olmasa bile aynı paraya kaputta sök-tak olanı mı, yoksa hiçbir işlem olmayanı mı alırsınız? Bu sebeple alıcının sizden indirim talep etmesi normal.

5- Diyelimki evinizdeki 10 yıllık çamaşır makinesi bozuldu. Çoğu kişinin ilk düşündüğü şey onarmak değil, yenisini almak. Çünkü ucu açık ve belirsiz bir para vereceksin. Arıza tuzlu çıksa ve yaptırmamaya karar verseniz 500 lira 1000 lira servis ücreti vereceksiniz ve havaya gidecek. Yaptırsanız 3 gün sonra tekrar arıza yaşayabilirsiniz. Bunun yerine 10 bin verip, yenisini almak çoğu kişi için çok daha mantıklı.

Avrupalı için bu durum araba içinde geçerli. Bizde 1 milyon eden ikinci el araç onlarda 5-10 bin Euro. Bir arızası yada kazası olduğu zaman, o araçla uğraşmak yerine, yenisini almaları çok daha mantıklı onlar için. Dolayısıyla onlar için otomobil önemli bir konu değil. Tıpkı bizdeki çamaşır makinesi gibi. Bu yüzden bu iki farklı dünyanın otomobil alma zihniyetini kıyaslayamayız.
  • Boya işi bitti şimdi de sök-tak başladı…millet kafayı tam sıyırdı…
    Zamanında 0 aldığım passatı satarken eksper sol ön kapı sök-tak dedi. Ya dedim bu arabayı benden başka kimse kullanmadı kaza vs de yok nasıl olur detince aynı sizin durum gibi vidalar oynanmış dedi. Alıcı dert etmeyince de sattım arabayı. Şahsen ben de sök-tak, boya değişen vs çok önemsemem yeter ki aracın güvenliğinde bir sıkıntı olmasın…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Zaten ben de şok oldum, alıcıya da buyur istersen servise gidelim çok yakın orada da baksınlar bir şey yok araçta zaten komple orjinal ve boyasız araç yani kim neden kaputu durduk yere soksun dedim. Yok içime sinmedi dedi fiyatı ikram edersen biraz daha alırım dedi ben de edemem dedim. Kaç gündür merak oldu bende ve çok sinirliyim bu sebepten. Burada paylaşmak istedim belki habersiz bir işlem vs yapılmıştır serviste benim bilgim yoktur fotoğraflari da attım belli olsun diye. Sizin de başınıza gelmiş demek ki eksperlerle işimiz var. Zaten dedim ki tamam yani bu sok tak peki bana sebebini soyle komple orjinal araca niye yapılsın diye bilmiyorum diyor, vidaya bakıp öyle kanaat getirmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiavalNando -- 26 Ağustos 2023; 12:27:44 >
  • Hem ikinci el araba alıyor ve heryeri orjinal aracın kaput vidasında oynama var diye içine sinmiyor ise gidip fabrikasından alacak satmayın kesinlikle o tiplere

Expertizler tam hoşaf zaten bildiği 2 iş var boya makinesi ile ölçme ve vidaya bakıp sök tak değişen var demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umursayan varsa satma söküldüyse ne olmuş.

• Elin amerikalisi avrupalisi bunlari okusa güler
    Bunlar hep fakirlikten
    Yazik ne hallere düştük
    Vida sökülür takılır tampon kirilir boyanir Şase saglamsa direkler saglamsa airbag saglamsa tamam iste
    Gitsin sifir alsin bakalim istedigi gibi çıkacak mi ...

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Zaten bende ilanı kaldırdım hocam, satmıyorum kalsın dedim, uğraşamam bu tiplerle. Zaten satılırsa belki ev alırım diye koymuştum vazgeçtim arabamla mutluyum 😅

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı servisler egzantrik zincir değişirken kaputu sök tak yapabiliyor aklınızda bulunsun

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Doğrudur fakat servis raporunda zincir değişimi yok ayrıca zaten araba henüz 40 bin km'de zamanı da gelmedi değişim için

• Vw lerde ayar için vidalar sökülüyordu, öyle bir şey olmuş olabilir ya da araç bayiye geldiğinde başına bir şey gelmiş olabilir. Bayilerde "çok iyi niyetli oldukları için" araçta hiçbir işlem olmamış sıfır gibi satabilir. Youtube de buna benzer çok video var.

• alt vidalar tam net değil ama anahtar izi yok gibi. ön tarafın boşluğunu ayarlamak için ön civatalar gevşetilebiliyor. arka civataları da çekerseniz sök tak olmadığı anlaşılır.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt
    Zaten Honda civiclerde kronik kaput dalgalanması var tek aklıma gelen bu onun için ayar çekmişlerdir sadece. Yine de bu sok tak değil tabii ki 😅

• 1- kaputunuzun arka vidaları fotoğraflardan gözükmüyor ama sizin çektiğiniz kadarı ile vidaları ile oynanmış.

2- vidaları ile oynanan kaput, ayar yapılmış olabilir, tamamen sökülmüş olabilir, çıkma parça ile değişmiş olabilir. 4 vida ile oynanmışsa, kaputun sökülmesi mümkün olduğu için ayar değil, seri numaraları tutuyorsa sök-tak, tutmuyorsa değişen yazarlar.

3- eksperin görevi bunu söylemek ve görevini yapmış.

4- Araçta kaza olmasa bile aynı paraya kaputta sök-tak olanı mı, yoksa hiçbir işlem olmayanı mı alırsınız? Bu sebeple alıcının sizden indirim talep etmesi normal.

5- Diyelimki evinizdeki 10 yıllık çamaşır makinesi bozuldu. Çoğu kişinin ilk düşündüğü şey onarmak değil, yenisini almak. Çünkü ucu açık ve belirsiz bir para vereceksin. Arıza tuzlu çıksa ve yaptırmamaya karar verseniz 500 lira 1000 lira servis ücreti vereceksiniz ve havaya gidecek. Yaptırsanız 3 gün sonra tekrar arıza yaşayabilirsiniz. Bunun yerine 10 bin verip, yenisini almak çoğu kişi için çok daha mantıklı.

Avrupalı için bu durum araba içinde geçerli. Bizde 1 milyon eden ikinci el araç onlarda 5-10 bin Euro. Bir arızası yada kazası olduğu zaman, o araçla uğraşmak yerine, yenisini almaları çok daha mantıklı onlar için. Dolayısıyla onlar için otomobil önemli bir konu değil. Tıpkı bizdeki çamaşır makinesi gibi. Bu yüzden bu iki farklı dünyanın otomobil alma zihniyetini kıyaslayamayız.

• Zamanında 2017 model leon 1.0 eşi aracını satarken 4 kapı sök tak çıktı,expertiz yapan usta alıcıya vw kapılara ayar çekmiş dedi,kapılar orijinal en son kapı ayarları yapılmış dedi.bu normal olağan bir durum dedikten sonra alıcı ile anlaştığımız fiyattan satıldı.

• Fabrikada son kontrollerde ret almış olan parçalar geri montaja gönderilip ayıklanırlar. Sağlam parçalar yani kullanilabilecek olanlar yeni üretimlerde tekrar değerlendirilir. Hondayı bilmem ama çoğu yer bu şekilde bir anlayış vardır. Yani parça işe yarıyorsa kimse hurdaya ayırmaz. Başka bir araca takar gonderirler. Gerek menteşe olsun gerekse sökülmüs bir civata.

• DiavalNando D kullanıcısına yanıt
    Eksper al-satcidir arabayi beğenmiştir satisi oldurmek icin yapmistir. Benzeri bana oldu, eksper araba kmsi dusurulmus dedi, alici vazgeçti. Fiat bayisine goturdum baktirdim kmde oynama yok dendi. Eksperden ciktigim gibi zaten telefon 3 kere caldi sordular arabayi. Boyle cakalliklar yapan oluyor maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam zaten ben kesinlikle bir sorun yoktur modunda değilim zaten belki vardır bir şey ben anlamıyorum diye burada paylaşmak istedim. Sorun şu ki sok tak olsa bile buna en azından bir sebep gösterilmeli ya da tahminde bulunulmalı. Bende diyorum ki herhangi bir mantıklı sebep görünmüyor yine de olabilir tabii ki herhangi bir şey. Bunu bu şekilde açıklamalı direk sökülüp takılmış demek ne kadar doğru? Üstteki yazan arkadaş gibi çıkma vida kullanılmış olabilir, ayar çekilmiş olabilir bunu açıklaması lazım direkt alıcıya bu sökülüp takılmış ama ben sebebini bilmiyorum demesi benim zoruma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiavalNando -- 26 Ağustos 2023; 14:51:45 >
  • DiavalNando D kullanıcısına yanıt

çok takmayın hocam benim aracın arka kapıları da pimden alınma kapı ayarlı. eksper yine sök tak yazıyor. araba bu, belgeleri bu beğenirsen alırsın beğenmezsen almazsın de geç. ülkede buldularda bunuyorlar osu şöyle busu şöyle diye. şahsi düşüncem ağır aksamında motorunda sıkıntı yoksa, airbagler ve kemerler "tamirli" değilse ve ikinci el parça kullanılmadıysa, panel parçaları ikinci kalite değilse değişip değişmemesini umursamam. sonuçta alınan araba ikinci el. ki ülkede sıfırlar bile kusurlu satılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.