Şimdi Ara

Kendim Pasta Cila ve Seramik Kaplama Yapıcam, Düşüncelerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni araç aldım, araca seramik kaplama yaptıracaktım ancak 1100 TL para istediler ve açıkçası çok geldi. Evet belki işçiliği filan zor ama nolursa olsun yine de fazla diye düşünüyorum.

Bu işi kendim yapmaya karar verdim, hem kullandığım malzemeyi en kalitelisini alırım hem de kendi malıma benim kadar iyi yapacaklarını düşünmüyorum. Tabi ki biliyorum yapmak kolay değil ve toz olmayan ortam vs istiyor bu nedenle zaten sizlerin ya da deneyenlerin düşüncelerini almak istedim.

Alacağım malzemeler:

Einhell BT-PO 1100 E 180mm 1100W Polisaj ve Zımpara Makinesi 179 TL
    Meguiars Pasta Cila Yün Keçe Ped 20 Cm 71 TL
    Nanolex Sİ3D 30ml Seramik Kaplama 219 TL

Aracı sitemizin otoparkında güzelce yıkadıktan ve kuruladıktan sonra dediğim malzemelerle kendim uygulayabilir miyim? Böylece hem istediğim zaman kendim tekrarlarım hem de ne olursa olsun kendim yapmış olurum.

Yapan arkadaşlar ya da deneyenler bilgi verebilir mi ? Araca zarar verir miyim giriştiğim iş mantıklı olur mu ?

• Seramik kaplama için tozsuz bir ortam ve zaman gerekli sun değmemesi lazım pasta için yün ped o makinaya fazla büyük daha küçük çaptaki disk ve yün ped alın, seramik düzgün yapılmazsa iz kalır ve zınpara ile çıkarmanız gerekir ve çok daha zahmetli bir iş haline gelir, kapalı ortam şart bu iş için, ve araç bir gün kullanılmadan beklemeli, 1 hafta su gelmemeli aracın yüzeyine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,
    hobi olarak uğraşırım sana elimden geldiğince yardımcı olayım
    öncelikle aracını 2 kova yardımı ile güzelce yıka
    daha sonra yüzey temizleme kili ile araç ıslakken bütün pütürleri topla,
    durula ve kurula
    daha sonra ise - White (Beyaz) Polishing Pad veya çok çizik yok ise finishing ped ile pastaya başlıyacaksın sana önerebileceğim malzemeler,
    Scholl Concepts S30+ Nano Compound ile polisaj a başlıyabilirsin çok fazla aşındırmaz örümcek ağı görüntüsü varsa alır ve güzel parlaklık verir,makinayı aynı yerde çok fazla tutma boyayı yakabilirsin
    güzelce aracı bitirdikten sonra tekrar aracı yıka ve durula
    en son da seramik kaplamaya başlarsın 2 kişi birden çalışın biriniz sürsün birinizde kurulasın...
    kolay gelsin
    inaşallah yardımım dokunmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem742 -- 26 Nisan 2016; 17:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Seramik kaplama için tozsuz bir ortam ve zaman gerekli sun değmemesi lazım pasta için yün ped o makinaya fazla büyük daha küçük çaptaki disk ve yün ped alın, seramik düzgün yapılmazsa iz kalır ve zınpara ile çıkarmanız gerekir ve çok daha zahmetli bir iş haline gelir, kapalı ortam şart bu iş için, ve araç bir gün kullanılmadan beklemeli, 1 hafta su gelmemeli aracın yüzeyine.

selamlar uygulama yapıldıktan sonra su değerse ne zararı olur? Geçen hafta seramik kaplama yaptırdım 3 gün sonra yağmur yağdı bugün yine yağdı 1 hafta olmadan :)
  • Seramik kaplama + koltuk nano koruma+ klima dezenfektan işini 1000 tlye sonax da yaptırdım
    Kurumsal firma 5 yıl garantili

Sıfır araçda denemek büyük risk
    2.el başka bi araçda acemiliğini at istersen

Ben yapılırken izledim 3 kişi uğraştı
    Çok da basit değil işçilik ve emek dikkat istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Seramik kaplama + koltuk nano koruma+ klima dezenfektan işini 1000 tlye sonax da yaptırdım
    Kurumsal firma 5 yıl garantili

Sıfır araçda denemek büyük risk
    2.el başka bi araçda acemiliğini at istersen

Ben yapılırken izledim 3 kişi uğraştı
    Çok da basit değil işçilik ve emek dikkat istiyor

Hocam sende b8 passat vardı dimi ? Bende de b8 passat var seramik kaplama yaptırmayı bende düşünüyorum. Koltuk korumayı ilk kez duydum ? memnun musunuz ?

Benim aracın içi tropez bej olduğundan yaptırabilirim.

Uygulamadan memnun musunuz ?
  • Koltuk korumayı 6 ayda bir yapman gerek
    Onu kendinde yapabiliyorsun sonax yada başka bi firmadan ilacını alıp

Seramik için bi sıkıntı yok
    Aracınız metalik renkse kesin yaptır kılcak çizik vs olmuyor
    Bide parlaklığını koruyor
    Malum kuş pisliği vs sıkıntı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ugur851 kullanıcısına yanıt
    İlk günlerde su lekesi kalabiliyor ve çıkmayabiliyor bu nedenle sudan uzak tutup iyice kurumasını sağlamak gerekli olabilir. Hatta sentetik olmayan cilalar atılması tavsiye edilir ilk günler için, belkide yaptırdığınız yer yapmıştır.

• seramiği yapabileceğinizi sanmıyorum
  • Deli çok burda 0 araca nasıl pasta yapılır anlatıyolar :)
    Dertsiz başa nasıl dert alınır görücrz
    0 km aracınız var ellemeyin kalsın yemişim seramiği bilmemneyi
    Seneye bi pasta cila atarsınız ayna gibi parlar

• Bir tane zımpara makinası ile seramik kaplama yapmak mı ??

Hemde sıfır araca ...

Aferin, devam edin. Arabayı berbat edip, o haliyle kullanırsınız. Satarken 7-10 bin TL. düşük değer verdiklerinde anlarsınız bazı şeyleri.
  • Gtechniq in risksiz bir nano korumasi var. seramik yerine oondan alın. Modelini yazıcam. 100ml 40-50 tl. 8 ay falan koruma sağlıyor. Ondan yapın.

• Ayrıca polisaj yapılmayacağı için makine almaniza gerek yok. Zaten listenizde polish ürün yok. Makine gereksiz.

• Bence ilk denemeniz kendi aracınız olmasın. Seramik kaplama düşünüldüğü kadar basit bir uygulama değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.