Ppf ve seramik kaplama
-
-
Tartışmalı konu . Bazıları kaplamayı çıkarmak isterseniz boyayı söküyor diyor . Bazıları çok memnun , cizilmelerden , taş sekmesinden falan koruyor diyor , bazıları zamanla kaplama sararıyor kötü bir görüntü oluşuyor diyor . Yani anlayacagin karışık işler -
Seramik bence boş da film kaplama hafif çiziklerden korur en azından.
Biraz derin çizecek kadar sert darbeye dayanmaz hiçbiri.
Kaplama film ppf 2-3 yıl ömrü oluyor. Sonra sökmek gerekiyor ki boyaya zarar vermesin. Tekrar yenisini yapıp yapmamak size kalmış olur.
Seramik zaten o kadar da dayanmaz. Birkaç aylık koruyuculuğu var diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Mart 2024; 17:35:40 > -
seramiğin parlaklık dışında pek bir artısı yok. Kaplama yaptıracaksanız ucuz bir şey yaptırmayın derim, kaliteli bir marka tercih edin (stek vb.)
-
Seramik sıfır arabaya gerek yok ppf kaplama taş vs den ciddi koruyor benim aracın ön 4 parçada ppf kaplama mevcut kaput tertemiz taş izi yok en azından -
kesinlikle ppf kaplama derimm ama onunda fiyatı 15 20 bini geçmiş o fiyatlara yaptırmak mantıklımı bilmiyorum kaliteli felan olsun denırse 30uda bulur geçer
-
Kaliteliler komple kaplama 40binden başlıyor. Stek olursa 70k-80k -
çok yüksek değil mi ya o fiyata değmez gibi yaptırmaya
-
Araç siyahsa seramik cazibesini artıyor. Siyahsa kesinlikle ppf şart. Diğer renklere göre bariz belli ediyor gözüne çok sık çarpacaktır. Bu işler de ucuza kaçmamak lazım. Tas izinden kafayım derken boyalı kaput avucunuza gelir -
Alayı yalan dolan para tuzağı. -
Gereksiz… -
Alır almaz mı yapılmalı, 6 ay sonra yapılsa seramik veya ppf dezavantajı olur mu, o zamana kadar bir şey olmadıysa. -
seramik para tuzağı . ppf çizilmeye korur da sökerken boyayı da alıyor.
-
Kaput icin kesin yaptirin diyorlar hocam tas izine cizilmelere karsi vs ama banada pek sicak gelmiyor cok para istiyorlar ama sifir araba alincada insan cizilsin vs istemiyor
-
Ben arabami alir almaz kaput, on iki camurluk, on tampon, farlar ve yan aynalari ppf kaplattim. Tas izlerine cok takintili biriyim o yuzden fiyati biraz tuzlu olsa da yaptirdim. Arabanin on tarafina yaptirmak bence sart. -
Konunun profesyoneli olarak yorum yapmak isterim. Alayı yalan dolan diyen, kaba etinden konuşan arkadaşlara bakmayın. Kurumsal bir firmada Araç Estetik Departmanı Ustabaşıyım. Ppf kaplamayı yaptırmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum fakat kaliteli olanı yaptırmanızı öneririm. 5 sene garantili 180 micron kalınlığı olan Tpu model Ppf kaplamayı 50 Bin TL'ye yapıyoruz. Bütçenize göre, En kötü ön 4 parçayı yaptırmanızı öneririm, geri kalan kısımlara seramik kaplama yaptırarak 2 sene koruma altına alabilirsiniz. Daha fazla detay ve bilgi için özelden bana ulaşabilirsiniz. İyi günler.
Edit: Bu işler ehliyet isteyen işlerdir. Aracınız üzerinde maket bıçağı ve bilumum kesici alet kullanımı içeren detaylı uygulamalardır. Ppf kaplamayı yapacak ustanın tecrübesi ve bilgi birikimi çok önemlidir. Maalesef aracınızın kaportasını ve muhtelif yerlerini çizebilir- kesebilir, günün sonunda bakmaya kıyamadığınız aracınız özelinde, bu işi yapıp yapacağınıza pişman olabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XY_SCORPION -- 5 Mart 2024; 22:38:27 >
-
Kaplamayı çıkarmaya çalışınca boyayı sokuyor , kaplama zamanla sarariyor vs diyenlere bir cevabınız var mı acaba
-
Bahse konu sararma kalitesiz ürün kullanımından kaynaklanır. Yani siz Tph model kaplama yaptırarak, aracınızı 5 sene koruma altına alamazsınız. Tph model ppf kaplamalar maksimum 2 sene parlaklığını korur, Tpu model olan, yani poliüretan bazlı ürünler marka ve kalitesine göre 12 yıla kadar garanti altına alır aracınızı. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi, bu konu tamamen sizin bütçeniz ile alakalı.
İkinci sorunuz da; Tph (görece kalitesiz olan model) yapılan araçlardan çok söktüm Ppf'i, herhangi bir boya kalkması ile karşılaşmadım. Tpu da böyle bir sorun - problem yok. (Sonradan boyama işlemi yapılmış araçlara Ppf kaplamayı, kaliteli yada kalitesiz hiçbir ürünü önermiyorum.)
-
2 adet sıfır km siyah araç aldım 2023 aralıkta, ilk iş ppf kaplama yaptırmak oldu. Fiyatlar evet yüksek, ancak renk siyah olunca yaptırmasam daha çok masraf yapardım. Koruma kesinlikle üst düzey. Sadece koruma olarak değil, su iticiliği (hidrofobik yüzey muazzam) olsun, parlaklığı olsun, renk derinliği olsun mükemmel. Full kaplama için 3 er gün bıraktım araçları. Ppf kaplama ile aynı zamanda, asit yağmurlarımdan, bağırsaklarını boşaltan koca koca pisleyen kuşlardan, ağaç reçinelerinden, taş izlerinden, yollardan sıçrayan boyaya zarar veren balata tozu, küçük çakıllardan, yüksel süratlerde aracı adeta kaplayan sinek, böcek vd kalıntılardan çok ciddi anlamda korunuyorsunuz. Allah göstermesin sürtmelerde, anahtar çiziklerine de ciddi koruma sağlıyorsunuz.
Tpu dediğimiz malzeme ve yapıştırıcı maddesi kaliteli olan ürünler boyanıza kesinlikle zarar vermez. Bilmeyenler için;
Ppf dediğimiz koruma filmi esasen ABD ordusunun Vietnam savaşında kullandığı taktik malzemedir. Bu malzeme özellikle helikopterlerin pervanelerinde kullanılmıştır. Sarp arazi üzerinde iniş kalkış esnasında pervanelere yoğun taş çarpmaları nedeniyle teçhizatlar hızla deforme olmuştur. Buna çözüm üretmek amaçlı ABD ordusu hava araçlarında pervanelerde ve buna benzer yerlerde kullanmıştır. Sonrasında ürün ticarileşip ppf (paint protec film) ismiyle farklı kalınlık micronlarında satılmaya başlanmıştır.
-
Ufak tefek taş izlerini kafaya takacaksak işimiz var. Şimdiye kadar hiçbir arabamda yaptırmadim. Bir sürü de iz oldu kaputta vs alış satışta lafı bile geçmedi. Ben gereksiz görenlerdenim. Bence bu konuda takıntılı insanları avlıyorlar hepsi bu. Piyasaya bir şey sürüp ihtiyaçmış gibi hissettiriyorlar. Metal parçası çizilir de taş da gelir kuş da pisler. 50bin 60bin tl nedir iki kaplama için ya. Reklamlarında da nasıl da ballandırarak gerekli olduğunu anlatıyorlar şundan korur bundan korur diye :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 6 Mart 2024; 1:45:2 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2 adet sıfır km siyah araç aldım 2023 aralıkta, ilk iş ppf kaplama yaptırmak oldu. Fiyatlar evet yüksek, ancak renk siyah olunca yaptırmasam daha çok masraf yapardım. Koruma kesinlikle üst düzey. Sadece koruma olarak değil, su iticiliği (hidrofobik yüzey muazzam) olsun, parlaklığı olsun, renk derinliği olsun mükemmel. Full kaplama için 3 er gün bıraktım araçları. Ppf kaplama ile aynı zamanda, asit yağmurlarımdan, bağırsaklarını boşaltan koca koca pisleyen kuşlardan, ağaç reçinelerinden, taş izlerinden, yollardan sıçrayan boyaya zarar veren balata tozu, küçük çakıllardan, yüksel süratlerde aracı adeta kaplayan sinek, böcek vd kalıntılardan çok ciddi anlamda korunuyorsunuz. Allah göstermesin sürtmelerde, anahtar çiziklerine de ciddi koruma sağlıyorsunuz.
Tpu dediğimiz malzeme ve yapıştırıcı maddesi kaliteli olan ürünler boyanıza kesinlikle zarar vermez. Bilmeyenler için; Ppf dediğimiz koruma filmi esasen ABD ordusunun Vietnam savaşında kullandığı taktik malzemedir. Bu malzeme özellikle helikopterlerin pervanelerinde kullanılmıştır. Sarp arazi üzerinde iniş kalkış esnasında pervanelere yoğun taş çarpmaları nedeniyle teçhizatlar hızla deforme olmuştur. Buna çözüm üretmek amaçlı ABD ordusu hava araçlarında pervanelerde ve buna benzer yerlerde kullanmıştır. Sonrasında ürün ticarileşip ppf (paint protec film) ismiyle farklı kalınlık micronlarında satılmaya başlanmıştır. |
Tam fakir ruhlu, aracına tapan, gereksiz değer yükleyen, yatırım olarak gören Türk milletine göre uygulamalar.
Elin adamı aşmış. Çizilmiş vs umursamıyor. 3-5 maaşıyla aldığı için tabii biraz da. Ama bizim millet kuş sıçacak diye bile kaplama yaptırıyor. Siyah sıfır aracıma hiç bir şey yaptırmadım. Cizilirse cizilsin, altı üstü bir araç. |
Benzer içerikler
- toyota auris 1.6 otomatik vites yorumları
- yağ çubuğu min-max arası
- yokuş kalkış desteği taktırma fiyatları
- muayene tekrarında sadece ağır kusuramı bakılır
- volvo s60 1.5 t3 kronik sorunlar
- elektron motors
- 2024 clio özellikleri
- hyundai staria yakıt tüketimi
- l200 mitsubishi 2024
- akü markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X