Şimdi Ara

Ppf ve seramik kaplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
4
Favori
9.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hangi markayi oneriyorsunuz hocam endura marka nasildir nelere dikkat etmeliyiz yaptirirken?
  • Jon doe J kullanıcısına yanıt

Tam söylediğiniz gibi, tamamiyle pazarlama taktiği.

Aşırı pahalı olmasa insanlar koşa koşa gidip kaplatır, ama kalitelisi dedikleri 50-60 dan başlıyor geçenlerde birisi 100.000TL vermiş komple aracı kaplatmak için aklım almıyor :)

• Tam fakir ruhlu, aracına tapan, gereksiz değer yükleyen, yatırım olarak gören Türk milletine göre uygulamalar.

Elin adamı aşmış. Çizilmiş vs umursamıyor. 3-5 maaşıyla aldığı için tabii biraz da. Ama bizim millet kuş sıçacak diye bile kaplama yaptırıyor.

Siyah sıfır aracıma hiç bir şey yaptırmadım. Cizilirse cizilsin, altı üstü bir araç.
  • ByTMY kullanıcısına yanıt

Güzel marka. 150-180 micron aralığında tpu model ürünlerinden birini yaptırabilirsiniz hocam. Burada detaylardan bahsettim, göz atabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/ustasindan-ppf-seffaf-kaplama-seramik-kaplama-cam-filmi-hakkinda-detayli-bilgi--158201127

• Moueson kullanıcısına yanıt

lokal boya olmadığı sürece kaliteli mal kullanılırsa hiçbir şekilde boya sökülmez. Sıfır alınırken ben İzmir'de Akmanlar yapmıştı otokoçla anlaşmalı olduğu için. Bakalım daha 2 sene sonra kendi özel yerimde yaptıracağım.

• Yüzyılın dolandırıcılığı, malına tapanları yolma yöntemi olarak görüyorum.

• Çok enteresan bir konu.. seneler önce aldığım aracıma periyodik olarak yenilediğim nano koruma yaptırmıştım , satarken araç diri duruyor vs dedik sattık.

Şimdi yeni bir C-SUV araç alacağım. STC Seramik mi PPF TPU mu bişeyler yapmak lazım , evet.. Ama kardeşim yani fiyat sordum 1-2 yere..

STC Seramik için 30.000₺ , TPU PPF için 75.000₺ fiyat verdiler.

Tamam aracımızı seviyoruz, tamam malımızın değeri ölmesin diye koruyalım, ama kardeş bu fiyatlar nedir böyle..

Pazarlama tool'ları hazır;"ufak sürtmeler, çarpmalar sonrası araç boyanmadan kurtarırız"..

Doktor muyuz hasta mıyız anlamadım, iyi bişey edinmek için bu paralar çok değil mi arkadaş..

• XY_SCORPION X kullanıcısına yanıt
    Oneriyorsunuz yani hocam o markayi öyle mi onunda cesitleri varmis hangisini onerirsiniz?
  • labidu kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum,

Hatta aracı satarken söktürmeniz gerekebilir. Şahsen ben komple kaplama yapılmış bir araç istemem,

çünkü nasıl malzeme kullanıldı, hangi şartlarda bekledi (Antalya, Adana veya Trabzon Rize veya kapalı garaj veya koyu renk, açık renk), kaportada öncesinde boya v.s mevcut mu bilemezsin.

Kuş pislikleri çok kalmışsa, yıkarken dikkat edilmemişse hem sararma hem de matlaşmalar yapabilir.

Alırken de satarken de risk.

Hele ki malzeme hatalı yapılmışsa , vernik, boya polisaj işlemleri...

Çevrede çok duyabilirsiniz 5 senedir var 10 senedir var flan diye.

tamamiyle yukardaki şartlara bağlı.

Araştırırken çok pahalı ürünlerde bulabilirsiniz, çok ucuzda,

80-90 bin tl komple kaplattırmak akıl karı değil. ucuza yapıp boyaya zarar vermek hiç değil.

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

Ne kadara ve nerede yaptırdınız hocam?

• İstanbul- Anadolu yakasında yaptırıp memnun kalan var mı? Yer önerisi alabilir miyim?

• PPF kaplama metalik boyada taş çatlasın 3, kapalı otoparkta 5 sene, düz boyada 7-8 sene dayanabilir.

Güneşin altında yanar ve bakımsız kalır, araç siyah renk vs. olur ise 2 sene anca dayanır.

En idealı beyaz araç alınır, en az 250-300 mikron PPF yaptırılır.

Seramik kaplama ise esasen ilave vernik tabakası gibi düşünülebilir, uzun vadede güneş yanığını önler, zamanla da aşınarak yok olur. Eğer 5-10-15 senelik orjinal boyalı metalik veya opak bir aracınız varsa, sert polisaj sonrası seramik yaptırmanız şarttır. Metalikse hemen yaptırın.

PPF kasıtlı çizikleri dahi savuşturabilir, üstü çizilmiş gibi görünsede PPF'i sökünce polisajla vs. kurtarılacak kadar tolerans gösterebilir.

PPF sıfır arabaya şart.
  • Arkadaşlar merhaba,

İstanbul Anadolu yakası için güvenilir belli bir yorum adetine ulaşmış ve kullandığı ürünlerin güvenirliğine inandığım uygun fiyatlı aynı zamanda kaliteli denebilecek işletmelerin uzun bir araştırma sonrasında yaptığım görüşmelerle bir tablosunu çıkardım.

Benim gibi ppf konusunda aklı karışan ve İstanbulda güvenilir yerler bakan kişiler önce bu mekanlardan araştırmaya başlayabilir bu tablo sayesinde.

Reklam vs değildir.Baştan yazayım. Hiç birine kefil de olamam, garanti de veremem ama üstten başlayarak listedeki alternatiflerin güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Daha önce bu mekanları deneyimleyenler de varsa lütfen yorum yazarlarsa daha net bilgi sağlamış oluruz.

Ppf ve seramik kaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 5 Haziran 2024; 14:17:15 >

• Merhaba,

Yakın zamanda Ppf kaplama yaptıran var mı? Memnun musunuz? Yaptırırken dikkat etmemiz gereken bir detay var mı? (Mesela ne kadar kalınsa o kadar iyidir, şu markalar iyidir gibi v.s.)

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.