Şimdi Ara

SERAMİK KAPLAMA (ücret , dayanıklılık, koruma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar... sıfır camlı van araç aldım , komple bakım yaptırmayı dusunyordum ancak bildiginiz gibi birşeye yaramıyor.. seramik kaplama nasıl oluyor biraz araştırdım ancak bir fiyat bilgisine ulaşamadım forumlarda... aracına seramik yaptıran yada yaptırmayı düşünenler var ise fiyat ve bilgi paylaşımı yapabilirmi???

• Seramik kaplama uzun ömürlü ancak yapmasıda fiyatıda biraz fazla. 1000 liradan başlıyo diye biliyorum.
  • aracı aldım bayiden fiyat istedim , ne kadara mal olacak tam bılmıyorum ama kaplamadan sonra sertifika verilme olayı çok iyi...
  • Daha önce başka bi konuyada yazmıştım. Biz yurtdışında boya koruma-parlatma işiyle uğraşıyoruz(car detailing). Son 6 aydır kendi araçlarımız dahil bir çok araçta piyasanın belli başlı kaplamalarını denedik ve en kalitelisi (40ml şişe 93euro) dahi geçen hafta vernik atması gibi soyulmaya başladı. Tamir serumları mevcut ama 4-5 ayda bir uygulamak gerek.

İşin içinde olan biri olarak, şeffaf folyo kaplatmanız yada araçla aynı renk sıvı kauçuk kaplama yaptırmanız daha sorunsuz olacaktır.

Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Deniz hocam peki tam olarak tavsıyen nedir ??? boya koruma (boya , koltuk , motor vb) ya da seramik koruma ne kadar sıklıkla yaptırılmalı... bu arada maddiyat olarak düşünmek zorundayım zar zor 0 kredi olması nedenıyle arac aldım , koruma da soylenen gıbı olmayacaksa yaptırmayayım... senın onerın tavsıyen nedır bu konuda???
  • Faydalı konu, takipteyim.

Yalnız folyo da mesela kaputun ortasına kadar geliyor, o da hoş durmuyor
  • ghost_xxl kullanıcısına yanıt
    Bayi ücretsiz olarak verecekse iç döşeme koruma güzel olur. Onun dışında tüm kaput şeffaf kaplama, seramikten daha uzun ömürlü ve akıllıca olacaktır.

Sonax yada ziebart'ın ömür boyu garantili ürünlerini kontrol etmenizi de tavsiye ederim.

İyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    satıcı bayiden hediye birşey yok... komple motor , boya , koltuk bakım bide bakteri mikrop karsı koruma varmıs falan filan neyse 675 tl.. seramik kaplama için bugün fiyat istedim yakın zamanda dönüş yapacaklar...
  • Burda bir arkadaşım f10 mavi renk aracına seramik kaplama yaptırdı yaklaşık 4 ay oldu zamanla atmaya ve iğrenç bir görüntü oluşmaya başladı motor koruma pasta cila boya koruma seramik kaplama cam filmi hepsine toplam 1750 tl para verdim diyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seramik kaplama yaptirqcagiza seffaf folyo yaptirin kesinlikle tavsiye etmiyorum seramiği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    seramik kaplamayı neden tavsiye etmiyorsunuz ??? seffaf folyo kaplama uygulaması dayanıklılığı ne kadar ??? bilmediğim için soruyorum yanlıs anlasılmasın.
  • Yahu hic ugrasmayin. Neden dert aliuorsunuz kendinize. Aracin boyasi solarda eder de satacaginiz kisi dusunsun siz niye dert ediyorsunuz anlamadim. Arabayi bu kadar koruma gudusu mantikli degil. Pamuklara sarip gaeajda yatirin olmadim bu nedir ya. Araba bu eskir de boyasi da solar bozulur da. Metal teneke iste.

• Bende araç alma arifesindeyim , seramik kaplamayı servis öneriyor ve kendisi yapıyor . Ama bu forumda , malum video sitesinde izleyeceğiniz anahtarla çiziyorlar bişe olmuyor falan öyle bişe yokmuş . Servisin söylediği , sadece parlaklığının ilk günkü gibi kalmasına 5 sene garanti veriyoruz . Matlaşmaya başlarsa gelirsin garantiden tekrar yaparız 5 sene içinde . Onun dışında taş gelir çizilir , biri anahtarla çizer . Seramik kaplamanın hiç bir etkisi yoktur bunlara yapacağımız bişe yok diyorlar .

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Otomobil, aşkdır, tutkudur. Bunun için insan, aşkını korur, kollar.Sizin için teneke parçası ise, otomobil forumunda ne yapıyorsunuz? Bir teneke alıp bozulunca atarsınız, olur biter. Nasılsa binlerce liraya alınmış bir teneke, ne değeri olabilir ki?

• Yahu allah askina
    Bir araba alirsiniz seramik kaplarsiniz ustune boya koruma uzerine film cektirirsin uzerine 6 ayda bir pasta cila yaptirirsin uzerine plasti dip bilmem ne 5000 tl masraf edersin satarken 35000 tl ye satarsin.

bir de soyle dusun araba aldin umursamadin cizildiyse cizildi tas geldiyse geldi dert etmezsin satarken de 34 bin 500 tl ye birakirsin gider. Araba dedigin teneke iste solarda cizilir de yani. Dert etmeye kasmaya gerek yok. Araba aldin ama 3 sene sonra ama 20 sene sonra satacaksin eninde sonunda yani.

Araba alin, binin keyif alin. Dert almayin kendinize de paraniza da yazik etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 7 Kasım 2015; 0:08:09 >
  • Emin ol birkaç ay sonra hevesin kaçacak.

• benimde bayadır aklımda plastidip vardı yeni konu açmayayım,

şimdi benim mavi arabamı mat siyah plastidiple kaplasam poliste çok sıkıntı çıkar mı ? yani çevirmeye girdiğimizde sprey boya olduğunu söylesem sökülebildiğini göstersem ?

ya da aynı ton mavinin mat rengiyle kaplasam ?
  • Fiyat konusunda net ve kesin bir şey söylenemez. Kullanılan üründen ürüne ve uygulayıcıdan uygulayıcıya fiyat değişir. Her markanın belli şartlar alyında koruma etkisi içij taahhüt ettiği süreler vardır. Bu 1 yıl da olabilir, 2 ya da 3 yıl da. Seramik kaplamayı doğru uygulamak fazlasıyla emek ve zaman gerektirir. Hatta uygulamanın yapılması gereken sıcaklık değerleri vardır vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yahu allah askina
    Bir araba alirsiniz seramik kaplarsiniz ustune boya koruma uzerine film cektirirsin uzerine 6 ayda bir pasta cila yaptirirsin uzerine plasti dip bilmem ne 5000 tl masraf edersin satarken 35000 tl ye satarsin.

bir de soyle dusun araba aldin umursamadin cizildiyse cizildi tas geldiyse geldi dert etmezsin satarken de 34 bin 500 tl ye birakirsin gider. Araba dedigin teneke iste solarda cizilir de yani. Dert etmeye kasmaya gerek yok. Araba aldin ama 3 sene sonra ama 20 sene sonra satacaksin eninde sonunda yani.

Araba alin, binin keyif alin. Dert almayin kendinize de paraniza da yazik etmeyin

Çok doğru demişsiniz aynı benim kafa

• Seramik ben de düşünüyordum ama tamamen vazgeçtim. Geçen boya koruma yapan bir yerin sahibi kendi aracını gösterdi, o da seramik yaptırmış ve araç gene çizik içinde.o kadar para tek seferde vermektense 1-2 senede bir boya koruma yapmak daha mantıklı geldi bana. Bir de sonax hızlı cila aldım, her yıkamadan sonra uyguluyorum hem boyanın ömrü uzuyor hem de güzel görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.