Şimdi Ara

SERAMİK KAPLAMA (ücret , dayanıklılık, koruma) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yahu allah askina
    Bir araba alirsiniz seramik kaplarsiniz ustune boya koruma uzerine film cektirirsin uzerine 6 ayda bir pasta cila yaptirirsin uzerine plasti dip bilmem ne 5000 tl masraf edersin satarken 35000 tl ye satarsin.

bir de soyle dusun araba aldin umursamadin cizildiyse cizildi tas geldiyse geldi dert etmezsin satarken de 34 bin 500 tl ye birakirsin gider. Araba dedigin teneke iste solarda cizilir de yani. Dert etmeye kasmaya gerek yok. Araba aldin ama 3 sene sonra ama 20 sene sonra satacaksin eninde sonunda yani.

Araba alin, binin keyif alin. Dert almayin kendinize de paraniza da yazik etmeyin

işte bu düşünce yüzünden temiz araç bulamayıp kredi çekip sıfır araç aldık. Satarken alan düşünsün mantığı nedir ya. Kullanmıyo musun nasıl biniyosun araca. Aracı seviyorum bakımını sçda yapıyorum. Otopark a para verme falan dersin anlarım da bakım yapma çizilsin dökülsün bence yanlış. Evinizi de boyatmayın ne de olsa taş yığını. Hay Allam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Emin ol birkaç ay sonra hevesin kaçacak.

Ben alalı 2 buçuk sene oldu. Geçmez arkadaşım geçmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

benimde bayadır aklımda plastidip vardı yeni konu açmayayım,

şimdi benim mavi arabamı mat siyah plastidiple kaplasam poliste çok sıkıntı çıkar mı ? yani çevirmeye girdiğimizde sprey boya olduğunu söylesem sökülebildiğini göstersem ?

ya da aynı ton mavinin mat rengiyle kaplasam ?

renk değişimine girer ruhsata işletmen lazım. Kendi rengindeyse sorun olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

quote:

Yahu allah askina
    Bir araba alirsiniz seramik kaplarsiniz ustune boya koruma uzerine film cektirirsin uzerine 6 ayda bir pasta cila yaptirirsin uzerine plasti dip bilmem ne 5000 tl masraf edersin satarken 35000 tl ye satarsin.

bir de soyle dusun araba aldin umursamadin cizildiyse cizildi tas geldiyse geldi dert etmezsin satarken de 34 bin 500 tl ye birakirsin gider. Araba dedigin teneke iste solarda cizilir de yani. Dert etmeye kasmaya gerek yok. Araba aldin ama 3 sene sonra ama 20 sene sonra satacaksin eninde sonunda yani.

Araba alin, binin keyif alin. Dert almayin kendinize de paraniza da yazik etmeyin

işte bu düşünce yüzünden temiz araç bulamayıp kredi çekip sıfır araç aldık. Satarken alan düşünsün mantığı nedir ya. Kullanmıyo musun nasıl biniyosun araca. Aracı seviyorum bakımını sçda yapıyorum. Otopark a para verme falan dersin anlarım da bakım yapma çizilsin dökülsün bence yanlış. Evinizi de boyatmayın ne de olsa taş yığını. Hay Allam..

E hocam piyasa boyle. Bunu ben yapmadim. Gozun gibi baktigin arabayi en fazla 500 fazlasina satarsin piyasasa. Aman cizilirse aman tas gelirse diye endiselenmek yersiz. Cizilirse boyatirsin boyanirsa degeri duser. Boyatmazsan degeri dusmer orjinal vs muhabbetini ben yapmiyorum. Piyasa yapiyor. Herkesin kendi tercihi. Isterseniz aracinizi baloncuklu posetlerle kaplayin. Herkesin kendi arabasi kendi tercihi. Sizin tercihiniz o benimkisi de bu.

Arabaya yersiz derecede baglaniyor insanimiz. Evet pahali evet almak zor. Bakmak yurutmek zor. Ama bunlar esyadir. Ev de esyadir. Esyalarin esiri olmayin. Onlarin esya oldugunu bilin. Esyalar sizin icin var. Siz esyalar icin varolmaya basladiginizda burda ciddi bir problem var demektir.

• quote:

Yahu allah askina

işte bu mesaj eksileniyor

durumun ne kadar vahim olduğunun göstergesi bu, toplumda giderek bir zeka gerilemesi var bakalım sonu nereye varacak
  • Adam yillarca para biriktirip araba aliyor heralde onu onemseyecek ustune titreyecek. Herkes helalinden kazanarak aldigi malin ilk gun ki gibi saglam kalmasini ister burada sorun nedir yada ne kabul ettirilmek isteniyor anlamadim.

Boylesi kullanicilar olmadigi icin insanlar kirik dokuk mal almak istemeyip sifira yoneliyor. Herkes malinin kiymetini bilip, kendinden sonra ki sahibinide dusunse ortam boyle olmaz.

Arabamin bakim kagitlarini bile poset dosya ile sakliyorum benden sonra alacak adam bakimli mi bakimsiz mi diye dusunup mutsuz olmasin diye. Simdi bunun sakincali yani ne?

Mali baskalarindan kiskanmak, sorun cikartmak ayri sey malinin degerini bilip korumak ayri sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 7 Kasım 2015; 11:56:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Adam yillarca para biriktirip araba aliyor heralde onu onemseyecek ustune titreyecek. Herkes helalinden kazanarak aldigi malin ilk gun ki gibi saglam kalmasini ister burada sorun nedir yada ne kabul ettirilmek isteniyor anlamadim.

Boylesi kullanicilar olmadigi icin insanlar kirik dokuk mal almak istemeyip sifira yoneliyor. Herkes malinin kiymetini bilip, kendinden sonra ki sahibinide dusunse ortam boyle olmaz.

Arabamin bakim kagitlarini bile poset dosya ile sakliyorum benden sonra alacak adam bakimli mi bakimsiz mi diye dusunup mutsuz olmasin diye. Simdi bunun sakincali yani ne?

Mali baskalarindan kiskanmak, sorun cikartmak ayri sey malinin degerini bilip korumak ayri sey.

mal ki araba da buna dahil ilk günkü gibi saklanmak için alınmaz, kullanıp faydalanmak için alınır, bu sadece araba değil cep telefonu, mobilya, beyaz eşya hatta evdir

ev alıp eşya koymadan önce duvarları korumayla kaplayan, parkenin üzerini komple kaplayana rastladın mı? cep telefonunu naylonun çıkarmayıp kullanana, mobilya üzerinde naylon sarılı olana, buzdolabının dış yüzeyi kaplı olana rastladın mı?

malın kıymetini bilmek demek mala tapmak değildir, araba sattığım adama güzel gitsin ya da satarken daha iyi fiyata satayım diye kullanılmaz, araba da her mal gibi kendine fayda sağlamak ve yeterli faydayı sağlamadığını düşündüğünden satmak için kullanılır, arabayı titiz kullanan insan da kendi titiz olduğundan temiz ve düzenli sevdiğinden öyle kullanır, aracından ses gelmesini istemez, aracının düzgün görünmesini ister vs, seneler sonra satacağı adam mutlu olsun diye değil

bunun aksini düşünmek ve davranmak da hastalıklı bir durumdur, hala bunu savunmak da hastalıklı bir durumdur

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost_xxl

seramik kaplamayı neden tavsiye etmiyorsunuz ??? seffaf folyo kaplama uygulaması dayanıklılığı ne kadar ??? bilmediğim için soruyorum yanlıs anlasılmasın.

Okumuyor musun atıyor bozuluyor zamanla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

quote:

Yahu allah askina

E hocam piyasa boyle. Bunu ben yapmadim. Gozun gibi baktigin arabayi en fazla 500 fazlasina satarsin piyasasa. Aman cizilirse aman tas gelirse diye endiselenmek yersiz. Cizilirse boyatirsin boyanirsa degeri duser. Boyatmazsan degeri dusmer orjinal vs muhabbetini ben yapmiyorum. Piyasa yapiyor. Herkesin kendi tercihi. Isterseniz aracinizi baloncuklu posetlerle kaplayin. Herkesin kendi arabasi kendi tercihi. Sizin tercihiniz o benimkisi de bu.

Arabaya yersiz derecede baglaniyor insanimiz. Evet pahali evet almak zor. Bakmak yurutmek zor. Ama bunlar esyadir. Ev de esyadir. Esyalarin esiri olmayin. Onlarin esya oldugunu bilin. Esyalar sizin icin var. Siz esyalar icin varolmaya basladiginizda burda ciddi bir problem var demektir.

Bu sadece Türkiye de böyle. Siz bir kişi ben bir kişi yaparak çoğalsak dediğiniz gibi boyadan çizikten değeri düşmese.. Babam ingilterede yaşıyor. Kredi çekerek para biriktirerek aldığım aracın sağını boydan boya çizdiler. Babam boyat ne olacak dedi. Değeri düşmesin diye boyatmıyorum. Her gördüğümde rahatsız oluyorum. Titiz düzenli bir insanım. Araca eve tapmam ama düzgün dursun temiz durdun isterim. Siz etrafta dökülen 3 4 ay yıkanmamış araçların olduğu bir mahallede mi oturmak istersiniz yoksa temiz araçların olduğu mahallede mi. Saygılar..

• Bakin arabada bir sorun olabilir tas gelir cizilir biri cizer cizilir. Cizilirse herkes gibi ben de uzulurum. Sinirlenirim. Ama arabadir bu derim boyatir gecerim.

Ama burada kaygi aman arabam cizilmesin aman tas gelmesin vs kaygisi. Ben kasko yaptiriyorum. Cizilirse kaza yaparsam kasko yaptirir diye. Kafam rahat olsun diye. Evim de kaskolu aman bisey olur diye. Boyle kafam rahat. Ama aman arabam bisey olursa aman evim bisey olursa diye endiselenmiyorum. Bisey olursa sigorta kasko oder zaten.

Anladigim kadariyla sikinti butcelerin cok zorlanarak araba alinmasindan kaynaklaniyor. 30 bin tl para ile 50 bin tl lik araba alip sonra kaygilanmak normal. Halbuki 30 bin tl ile 15 bin tl lik araba alinsa kafa rahat binilir. Araba alicam diye de bakicam diye de kendinizi zorlamayin. Keyfini cikarin

• Aracın benim için önemli olan kısmı öncelikle motor ve yürüyen aksamdir. Kaporta ise sadece kabuk. Macunlu ve çekiç ile düzeltilmiş bir kapıdan ziyade değişmiş bir kapı - kaput tercihimdir. Şase sorunsuz olsun gerisi önemli değil... Diyorum ama piyasada bu algı varken aynı fiyata olan değişenli aracı tercih etmem...

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Adam yillarca para biriktirip araba aliyor heralde onu onemseyecek ustune titreyecek. Herkes helalinden kazanarak aldigi malin ilk gun ki gibi saglam kalmasini ister burada sorun nedir yada ne kabul ettirilmek isteniyor anlamadim.

mal ki araba da buna dahil ilk günkü gibi saklanmak için alınmaz, kullanıp faydalanmak için alınır, bu sadece araba değil cep telefonu, mobilya, beyaz eşya hatta evdir

ev alıp eşya koymadan önce duvarları korumayla kaplayan, parkenin üzerini komple kaplayana rastladın mı? cep telefonunu naylonun çıkarmayıp kullanana, mobilya üzerinde naylon sarılı olana, buzdolabının dış yüzeyi kaplı olana rastladın mı?

malın kıymetini bilmek demek mala tapmak değildir, araba sattığım adama güzel gitsin ya da satarken daha iyi fiyata satayım diye kullanılmaz, araba da her mal gibi kendine fayda sağlamak ve yeterli faydayı sağlamadığını düşündüğünden satmak için kullanılır, arabayı titiz kullanan insan da kendi titiz olduğundan temiz ve düzenli sevdiğinden öyle kullanır, aracından ses gelmesini istemez, aracının düzgün görünmesini ister vs, seneler sonra satacağı adam mutlu olsun diye değil

bunun aksini düşünmek ve davranmak da hastalıklı bir durumdur, hala bunu savunmak da hastalıklı bir durumdur

Arabaya seramik kaplama yaptırmakla teknolojik cihazları jelatiniyle kullanmak aynı şey değil. Gider ona da kılıf alırsın karşılaştırmanı bu şekilde yaparsın. Kimse aldığı arabayı fabrika çıkışı koltuk jelatini ile kullanmıyor. Verdiğin örnek buna benzemiş.

Arabaya titizlenmek ve ona özen gösterip ilk gün ki güzel görüntüsünü sürdürmesi için işlem uygulamak kadar normal bir durum yok. Zaten bunu kendin için yapıyorsun. Daha detaylı düşündüğünde de senden sonra alacak adam temiz bakılmış bir araca binecek olması, satarken içinde ki rahatlığın dışına vurduğunu görmekten güzel birşey yok.

Bana görede hala bunları anlayamamak bir hastalık unsurudur.

Konuyu gereksiz saptırıyorsun " eşya kullanılmak için alınır " diye. Zaten herkes kullanmak için alıyor, tapmak için değil.

Amaç kendinden sonrakini düşünerek birşeyler yaptırmak olsa söylediklerinde haklısın. Ama kastettiğim kendine güzel gözükmesini sağlamak, kendin için yaptırmak! sonrasında da satacağın zaman alacak adama ne kadar titiz baktığını izah ettiğinde alacak olan adamın içinin rahat olmasını sağlamış olmak güzel bir his. Buna katılıp katılmaman çokta umrumda değil. Dediğim gibi piyasa neden bu hale geldi diye çok düşünmemek lazım.

• Şu ana kadar 100'den fazla araca Seramik kaplama yapmışımdır, henüz şurası soyuldu, burası döküldü diye gelen kimse olmadı. Hatta 1 seneyi geçtikten sonra geldiğinde aracında hala hiç çizilme olmayan araç sahibi bana teşekkür ederek memleketine döndü.

Araçlar da bir yatırımdır. Ciddi bir sermaye ile alınıyorlar ve onları uzun süre ilk günki halleri ile kullanmayı kim istemez ki? Tamam mekaniği önemli lakini, 2-3 sene sonra solmuş matlaşmış ve çizikler içerisinde olmuş bir araca sahip olmayı da kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.

Seramik kaplamalar şu an ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyorlar ve başıboş piyasadaki kurnaz işletmecilerde ne olduğu bile belirsiz ürünlerle ve uygun olmayan tekniklerle uygulama yaparak bu işe gölge düşürüyorlar. Buna yetkili servislerde dahil.

Bir araç boyanırken yüzeyde kesinlikle silikon,yağ, wax vb. kalıntılar olmamalıdır, aynı şekilde Seramik kaplama yapılırken de boya/vernik yüzeyi aynı şekilde tüm kalıntılardan arındırılmış olmalıdır. Bu husus en büyük etmendir ürün dayanımında. Seramik kaplama yapılmadan önce kullanılacak aşındırıcıların bileşimindeki maddeler bile koruma ömrünü direkt olarak etkiler. Silikon veya dolgu maddesi içeren aşındırıcılar kesinlikle kullanılmamalıdır. Buna dikkat edilmediğinde yukarıda bahsi geçen sıkıntılı durumlar yaşanabilir.

Ürünün markası modeli oldukça önemli ancak bu işte en önemli şey işçilik.

Şu an 1.5 senesini dolduran uygulamamız. Araç sıfırken yapmıştık tüm uygulamaları, şu an aracı showroom'a koyup üzerine sıfır yazsanız hiç kimse tereddüt etmez.

https://www.instagram.com/p/4yuMrPsdFU/

Uygulamanın linki:http://www.dbydetailing.com/sifir-km-bmw-4-20d-grancoupe-gyeon-mohs-seramik-kaplama/

• En kesin çözüm
     SERAMİK KAPLAMA (ücret , dayanıklılık, koruma)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen bilmeyen herkes ahkam kesmiş. Neymiş efendim ne gerek varmış

Kardeşim sen kendine bakmıyor musun?, çizik ve çamur içinde bir araca binmek mi istersin yoksa tertemiz ışıl ışıl bir araca mı? Boya koruma hakkında araştırma yapmak lazım. Cila ile parlatılmış bir aracın üzerine yapılan boya koruma sonrası 3 ayda bir 1 saatlik uygulama ve 50 TL'lik wax denilen boya korumada son katman olan ürünü kullanıyorum. Kırmızı araç üzerinde hiçbir kılcal çizik yok ve yeni gibi.

Seramik kaplama profesyonel biri tarafından yapılırsa çok faydalı bir uygulama. Yukarıda arkadaş örnek aracı göstermiş. Bu işlere meraklıysanız detailing türkiye forumunu mutlaka inceleyin.
  • Bu islerle ugrasan biri olara tek kelime ile ozetleyeyin... Para tuzagi....yapacagin tek birsey var araca. Enfazla bir 100 tl bayilip meguars wax alirsin uygulamasi cok kolay amatorce ve uzunsureli dayaniyor ayrica bir kutusu sana 2 sene gider... Birde yikama olayini talimatlara uyarak kendin yaptinmiydi 3 senede olsa ilk gunku parlalikran hicbirsey kaybetmeden binersin

• öndeki araç taşı fırlatsın görürüm ben o 1000tl ye yapılan seramik kaplamayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

öndeki araç taşı fırlatsın görürüm ben o 1000tl ye yapılan seramik kaplamayı.

Taş çarpmasına karşı koruduğunu iddia eden oldu mu hiç? Ben şu ana kadar hiç bir markanın böyle bir vaadde bulunabildiğini görmedim.

Ben müşterilerime bu durumu detaylı şekilde anlatıyorum ve seramik kaplama yaptırsalar bile araçlarının kaputlarına boya koruyucu film yaptırmalarını öneriyorum.

Seramik kaplamaların en büyük özellikleri, uygulama yapıldıktan uzun bir süre sonra da ilk güne yakın koruma performansı sunması. Ayrıca anti-graffiti özellikleri sayesinde yüzey kirlenmesi normalden çok daha az olur. Yıkama çizikleri ve yıkama kimyasallarından kaynaklı matlaşmaya dayanımlıdır. Bunları size hiç bir wax sunamaz. Wax uyguladıktan sonra tek bir kötü yıkamada bile hiç bir koruma kalmayabilir yüzeyde.

Bu uygulamaların pahalı olmalarının sebebi, asıl koruma ürünlerinin pahalı olmasının yanında çok fazla farklı malzeme kullanılması. Ayrıca düzgün yapılan işçiliği standart bir uygulamanın 10-20 katı kadar uzun süre alması. Aracın boyası düzeltilip hazırlandıktan sonra wax uygulamak en fazla 30dk alır. Ancak seramik kaplama için en az 1 tam gününüzü ayırmalısınız. Ayrıca uygulama bittikten sonra da aracı en az 12 saat dışarı çıkartmamalısınız. Bu gibi durumları düşündüğünüzde maliyetinin neden yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.

Tabi bu verdiğim örnekler işçiliği düzgün yapılmış uygulamalar için, yoksa piyasa da boya hazırlığına gerekli önemi vermeyen ve baştan savma iş yaparak bir kaç saat içinde uygulamayı bitirip aracı teslim edenlerde var ki buna çoğu yetkili servis de dahil. Bunlar sizden alabildikleri paraya bakarlar. Uygulamanın kalitesi her zaman ikinci plandadır. Bu sebeple uygulama yaptırmadan önce mutlaka çok iyi araştırın. Bu işi butik tarzda yapan işletmeler her zaman çok daha faydalıdır.

• Sıfır araçlarda boya garantisi yok mu zaten?
  • çözüm
     SERAMİK KAPLAMA (ücret , dayanıklılık, koruma)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.