Şimdi Ara

Kaput Koruma ve Boya Ölçümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese.İnşallah pazartesi günü 2011 Chevrolet Cruze Design Edition plus alıyorum.Bugün araca ekspertiz yaptırdım.Motorda,elektroniğinde bir şey çıkmadı.Boya ölçümünde tüm araç 150 mikron çıktı.Sadece kaputta 304 mikron çıktı.Zaten ekspertize sokmadan da satıcı kaputta koruma olduğundan bahsetmişti.Dışarıdan bakıldığında da koruma olup olmadığı tam anlaşılamıyor.Aracın diğer yerlerinde değişen veya boyalı parça yok.Sizce kaput koruması boya mikron ölçümünde bu kadar fark eder mi? Tramer kaydında da bir şey yok.Teşekkür ederim.

• Şeffaf Folyo ise eder.Folyo yoksa kaput kesin boyalıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaput koruma denilen şey şeffaf folyo degilmiydi? Boya koruma olabilir ama onun böyle bir etki yapıcagını sanmıyorum zamanla uçuyor diye duymuştum
  • Kaputta bal gibi macun var geçsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaputun en uç köşelerine bakın cam ile ayrıldığı bölgeye ve bitiş noktasına yani uç kısımlarına oralarda kaput folyosu biter tırnağınızı takın oralara o zaman anlarsınız koruma olup olmadığını
  • Sattığım aracın kaputunun yarısına kadar film vardı. Ekspertizde filmli kısım 190 çıkarken, diğer kısım 110 çıkmıştı. Kullanılan malzemenin kalitesine göre değer değişebilir. Sanki 304 çok gibi.
  • Film olup olmadığı kolayca anlaşılabilir aslında. Kenarlarda maket bıçağıyla kesim izi görürsünüz ya da içe kıvrılarak yapıldıysa kaputa içten bakınca kenarlarda görürsünüz.
    Aslen gözle de kolayca ayırt edilebilir filmli alan ve filmsiz alan. Kaliteli filmler 150-200 mikron aralığına kadar da çıkabilir.
    Hiçbir şekilde çözemiyorsanız satıcıya aracı filmsiz almak istediğinizi söyleyin, söktürüp getirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYA KORUMA SONRASI YAĞMUR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.Adama mesaj attım.Kafamda soru işareti var diye.Getirdi tekrar aracı.Kaputu açtık tırnağımla kontrol ettiğimde fark ettim şeffaf bir folyo çıktı.Folyonun biraz kalın olmasından dolayı bu kadar fazla çıktı sanırım degeri.

• Folyoyu bilerek de çektirmiş olabilir.Siz söktürüp tekrar ölçüm yaptırın.Bu zamanda kimseye güvenmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli film var arabada daha ne pimpiriklendiriyorsunuz adamı.

Bende corsa dye kaput koruma filmi çektirecektim 150 mikronluk ve 200mikronluk varmış elinde. 200mikronluğu 500e yaparım dedi. Sonax falan zaten fiyatı 2ye üçe katlamış.

Satıcı anlaşılan titiz, koca cruze kaputuna basmış parayı kaplatmış, ayrıca sadece kaput boyalı olsa ne olacak.

Yok söktürüp ölçtürecekmiş, sanki sticker söktüyor.

Araç içine sindiyse hayırlısı olsun, güle güle binin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 15 Temmuz 2015; 0:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Belli film var arabada daha ne pimpiriklendiriyorsunuz adamı.

Bende corsa dye kaput koruma filmi çektirecektim 150 mikronluk ve 200mikronluk varmış elinde. 200mikronluğu 500e yaparım dedi. Sonax falan zaten fiyatı 2ye üçe katlamış.

Satıcı anlaşılan titiz, koca cruze kaputuna basmış parayı kaplatmış, ayrıca sadece kaput boyalı olsa ne olacak.

Yok söktürüp ölçtürecekmiş, sanki sticker söktüyor.

Araç içine sindiyse hayırlısı olsun, güle güle binin.

Teşekkür ederim.Sağolun :)

• Az önce yeni bir ilan gördüm adam 950 bin lira istediği araca bir hafta önce kaput kaput koruma yaptığını söylemiş ben şüphelendim insan satacağı araca bunu niye yapar bence boya var onu saklıyor youtube da bir exper söylüyor zaten ince boya varsa Makine göremez bizim de gözümüzden kaçabilir diye ... kaput tavan önemli beyler 950 bin lira az değil kimseye akıl vermeyin burda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.