Merhabalar. Şu an bulunan aracımdan sonra 2000-2004 modellerde bir 3.30i almayı planlıyorum. Kişisel fikrim e46 tipindeki 3 kasaları kullanmanın en büyük amacının performans olduğunu düşünüyorum ve performansı en iyi 3.30i ile alabiliriz gibi. Sormak istediğim bazı konular var bu aracı kullanan veya kullanmış olanlara? 1-Yakıt tüketimi fabrika verilerine baktığımda çok abartılı olmadığını gördüm. Gerçekten de lpg de 30 krş civarı tüketimlere kadar düşebiliyormu? 2-Performansı gerçekten hissettiriyormu sürücüsüne, yani benzinde 230 hp nin hakkını veriyormu? 3-Aracın kronik problemleri varmı, mesela şu yıla kadar üretilenlerde şu sorunlar çıktı şu modelden sonrası alınır diye bir durum varmı? 4-Bu aracın dolusu boşu varmı ve farklılıkları nedir nasıl anlayacağız? 5-Bu arabalara ortalama ne kadar fiyat verilebilir? Ayrıca bu soruların haricinde söyleyecekleriniz uyarılarınız varsa da yazarsanız sevinirim.
carpocalypseC
kullanıcısına yanıt
Çok güzel sorular.. Bende kendi çapımda yaptığım değerlendirmeler sonucu 330D için yoğunlaştım dizel olması sebebi ile.. Aynı soruları 330D,330xd,330i ve 330xi için cvplandırabilen birileri olursa çok memnun olurum.. 330D lerde 2004 de motorun değişmiş olduğunu farkettim teknik verilerden.. Yakıt tüketimide artmış bir miktar..
quote:
Orijinalden alıntı: carpocalypse
Merhabalar. Şu an bulunan aracımdan sonra 2000-2004 modellerde bir 3.30i almayı planlıyorum. Kişisel fikrim e46 tipindeki 3 kasaları kullanmanın en büyük amacının performans olduğunu düşünüyorum ve performansı en iyi 3.30i ile alabiliriz gibi. Sormak istediğim bazı konular var bu aracı kullanan veya kullanmış olanlara? 1-Yakıt tüketimi fabrika verilerine baktığımda çok abartılı olmadığını gördüm. Gerçekten de lpg de 30 krş civarı tüketimlere kadar düşebiliyormu? 2-Performansı gerçekten hissettiriyormu sürücüsüne, yani benzinde 230 hp nin hakkını veriyormu? 3-Aracın kronik problemleri varmı, mesela şu yıla kadar üretilenlerde şu sorunlar çıktı şu modelden sonrası alınır diye bir durum varmı? 4-Bu aracın dolusu boşu varmı ve farklılıkları nedir nasıl anlayacağız? 5-Bu arabalara ortalama ne kadar fiyat verilebilir? Ayrıca bu soruların haricinde söyleyecekleriniz uyarılarınız varsa da yazarsanız sevinirim.
1-Fabrika verilerini çok rahatlıkla tutturabilirsiniz, hatta altına bile inebilirsiniz ben 530i kullanıyorum uzun yolda 30 kuruşun altına iniyorum lpg ile 3 serisi ağırlık avantajı ile dahada düşecektir. 2-330i hiç kullanmadım ama 530i den daha performanslı olacağı aşikar daha hafif olması sebebi ile. 3-Ufak tefek şeyler dışında büyük kronik sorunları yok. 4-Bmw de full kavramı biraz karışık 5 tane arabayı yan yana koysanız aynı donanımlısını zor bulursunuz, donanımlı almanız daha iyi olur tabiki genelde dolu olanlarda elektrikli ısıtmalı koltuklar, sunroof, orjinal ekran ama ekranlısını bulmak zor. 5-Temiz orjinal düşük km li donanımlı 55 bin tl ye kadar gider.
Bende zamanında çok aradım ama bulamadım, temiz 330ci ler buldum ama aile olunca tek kapı sıkıntı o yüzden 530i tercih ettim gayette memnunum.