Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün eve geldiğimde kombinin üstündeki digital ekranın hafif silik olduğunu gördüm.kapatıp açtım düzeldi var mı bunu daha önce yaşayan neden olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasha10

Bugün eve geldiğimde kombinin üstündeki digital ekranın hafif silik olduğunu gördüm.kapatıp açtım düzeldi var mı bunu daha önce yaşayan neden olabilir?

Cok kez yasadim ayni seyi. Onemsemeyin arada reset istiyor sonra kapatip acinca kendine geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18Furkan18

quote:

Orijinalden alıntı: neceylan19

Teşekkürler.

Kombimi gece yatmadan önce 23.00 sularında kapattım ve öğle saatlerinde 14.45 civarında tekrar açtım. Bu gece de aynısını yapıp bu uygulamada kaç metreküp gaz tükkettiğimizi buraya bildireceğim. Bu sistemle evimdeki oda sıcaklığında herhangi bir değişiklik hissetmedim. İlginiz için teşekkürler yalıtımı olmayan evlerde yanliş kullanım'in zararını binlerce insan çekiyor belkide. Peteklerimizin arkalarına kısa vadede izopan düşünüyorum yaz aylarında ise yalıtım yaptırmaya karar verdim

Bende aynı senin gibi kapatıp,açma yöntemiyle kullanıyordum ancak kombinin sürekli açılıp,kapatıldığında daha çok gaz tükettiğini duydum ve artık devamlı çalışır halde kullanıyorum. Ama madem böyle kullanıyorsun bir dene bakalım gaz tüketimindeki artış veya azalış ne kadar olacak? Merakla bekliyoruz..

Bunu denemistim ilk kombi kullandigimda. Sabah evden cikarken kapatip aksam gelince aciyordum. Ayrintili olcum de yaptim. Hemen hemen hicbirsey farketmiyor. Aksam soguk evin isinmasini beklerken usumenin disinda tabi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ethan E kullanıcısına yanıt
    Gündüz evde olamayacağınız için proğram saati veya proğramlı oda termostatı kullanmak en azından iç sıcaklığın belli bir sınırın altına inmesini engellerdi...

Kombi akşamdan önce gerektiği zamanlarda ara ısıtma (proğramlı oda termostatı) veya 2-3 saat önceden düşük kazan sıcaklığıyla çalışmaya başlayarak (proğram saati) geldiğinizde üşümeyeceğiniz bir ortam hazırlayabilirdi...Sarfiyat akşam ful yakmanızdan daha fazla olmaz; gelince üşümemek kar kalırdı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Gündüz evde olamayacağınız için proğram saati veya proğramlı oda termostatı kullanmak en azından iç sıcaklığın belli bir sınırın altına inmesini engellerdi...

Kombi akşamdan önce gerektiği zamanlarda ara ısıtma (proğramlı oda termostatı) veya 2-3 saat önceden düşük kazan sıcaklığıyla çalışmaya başlayarak (proğram saati) geldiğinizde üşümeyeceğiniz bir ortam hazırlayabilirdi...Sarfiyat akşam ful yakmanızdan daha fazla olmaz; gelince üşümemek kar kalırdı :)

3 yil onceydi tabi bunlar. Simdi oda termostatiyla gayet rahatiz :)

• Peki arkadaşlar aşağıdaki linkteki oda termostatını alsam işimi görür mü ? Saatlik yada haftalık program yapmayı düşünmüyorum kısa aralıklarla evde olabiliyorum çünkü.Bunun yanına birde termometre alsam sizce yeterli olur mu kullanan var mı bunu ?

http://www.ecasanalmarket.com/eca-kombi-oda-termostadlari/53-eca-kombi-oda-termostati.html
  • quote:

Peki arkadaşlar aşağıdaki linkteki oda termostatını alsam işimi görür mü ? Saatlik yada haftalık program yapmayı düşünmüyorum kısa aralıklarla evde olabiliyorum çünkü.Bunun yanına birde termometre alsam sizce yeterli olur mu kullanan var mı bunu ?

http://www.ecasanalmarket.com/eca-kombi-oda-termostadlari/53-eca-kombi-oda-termostati.html

calisma araligi kisa degil ama is gorur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Peki arkadaşlar aşağıdaki linkteki oda termostatını alsam işimi görür mü ? Saatlik yada haftalık program yapmayı düşünmüyorum kısa aralıklarla evde olabiliyorum çünkü.Bunun yanına birde termometre alsam sizce yeterli olur mu kullanan var mı bunu ?

Çalışma aralığı kısa değil derken hocam ? Bu işlerde tecrübeli biri değilim.Evim son 1-2 gündür iyi ısınmaya başladı ben tararruf için almayı düşünüyorum sadece.

Daha ayrıntılı yazayım.Yeni bina, yalıtımlı 90 m2 ev, 1 hafta önce açıldı gazım ilk defa yandı bu evde.İlk 3-4 gün ısınamıcak sandım ama yerler ve duvarlar ısınmaya başladı ve şuan memnunum.Günde 6-8 metreküp arası yakıyor ve ben bunu düşürmek istiyorum biraz daha.

• pasha10 P kullanıcısına yanıt
    Benim kombi ekranı için servis 3 kez geldi 3.gelişinde değiştirdi.Benim ekran sonunda komple gitmişti.Servis evinizdeki topraklamayı ölçtürün dedi ondan yapabilir miş.Bana pek inandırıcı gelmedi.
  • quote:

quote:

quote:

Çalışma aralığı kısa değil derken hocam ? Bu işlerde tecrübeli biri değilim.Evim son 1-2 gündür iyi ısınmaya başladı ben tararruf için almayı düşünüyorum sadece.

Daha ayrıntılı yazayım.Yeni bina, yalıtımlı 90 m2 ev, 1 hafta önce açıldı gazım ilk defa yandı bu evde.İlk 3-4 gün ısınamıcak sandım ama yerler ve duvarlar ısınmaya başladı ve şuan memnunum.Günde 6-8 metreküp arası yakıyor ve ben bunu düşürmek istiyorum biraz daha.

manuel on-off calisan mekanik termostatlarin hassasligi iyi olmuyor. 2derece farkla calisiyor genelde.

dijital ekranli 0.5 derece hassasiyetli bir termostat alirsaniz daha iyi olur ama tabi bu konfor beklentinize gore degisir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ethan

quote:

Orijinalden alıntı: 18Furkan18

quote:

Orijinalden alıntı: neceylan19

Teşekkürler.

Kombimi gece yatmadan önce 23.00 sularında kapattım ve öğle saatlerinde 14.45 civarında tekrar açtım. Bu gece de aynısını yapıp bu uygulamada kaç metreküp gaz tükkettiğimizi buraya bildireceğim. Bu sistemle evimdeki oda sıcaklığında herhangi bir değişiklik hissetmedim. İlginiz için teşekkürler yalıtımı olmayan evlerde yanliş kullanım'in zararını binlerce insan çekiyor belkide. Peteklerimizin arkalarına kısa vadede izopan düşünüyorum yaz aylarında ise yalıtım yaptırmaya karar verdim

Bende aynı senin gibi kapatıp,açma yöntemiyle kullanıyordum ancak kombinin sürekli açılıp,kapatıldığında daha çok gaz tükettiğini duydum ve artık devamlı çalışır halde kullanıyorum. Ama madem böyle kullanıyorsun bir dene bakalım gaz tüketimindeki artış veya azalış ne kadar olacak? Merakla bekliyoruz..

Bunu denemistim ilk kombi kullandigimda. Sabah evden cikarken kapatip aksam gelince aciyordum. Ayrintili olcum de yaptim. Hemen hemen hicbirsey farketmiyor. Aksam soguk evin isinmasini beklerken usumenin disinda tabi :)

Aynen bu şekilde kullanmak için evin de yalıtım vs. durumu iyi olmalı. Yoksa evi bir soğutup bir ısıtmaktan başka bir işe yaramaz.

• Günde ortalama 12 saat sabit 40 derecede yakıyorum. 7.5 metre radyatör ile 5 metreküp gaz tüketiyorum. teşekkürler :)
  • neceylan19 N kullanıcısına yanıt
    Birşey değil...

Evde konfor sıcaklığını da yakalıyorsanız bu koşullardaki tüketiminiz fena değil...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Kombiyi değil de peteklerin bazılarını kapatsak bunun doğalgaz tüketimine bir etkisi olumu yoksa sıcak su borularla tüm evi dolandığı için hiçbir şey farketmez mi? Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

manuel on-off calisan mekanik termostatlarin hassasligi iyi olmuyor. 2derece farkla calisiyor genelde.

dijital ekranli 0.5 derece hassasiyetli bir termostat alirsaniz daha iyi olur ama tabi bu konfor beklentinize gore degisir :)

İlgine tşkler hocam.

Peki oda termostatını ve termostatik vanayı internet üzerinden alsam , servis gelip takar mı, takarsa yüksek bir meblağ ister mi acaba ?

• 18Furkan18 kullanıcısına yanıt
    Kombi kapatılan peteğin suyunu ısıtmaz, bu su devridaim olmaz ve sarfiyat düşer...
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
  • 18Furkan18 kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil...

Peteği kapatılan oda soğuyacağı için, ısınmış alanlardan bir miktar ısı çalar :)

Peteği kapalı odanın kapısını da kapalı tutmak gerekli, bu halde sıcaklık farkı 3-5C dereceyi geçmemeli...
    Peteği kapalı odanın kapısını kapalı tutuyordum zaten aynen bu mantıkla. Yoksa sizin de bahsettiğiniz gibi ısınmış alanların ısısını çalar ve yaptığımız işin hiçbir anlamı kalmaz. Tekrar çok teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba,

Eca kombilerde cep telefonu ile kombiyi açma kapama yapapabiliyormuyuz. ( ekstra kombi aparatı ile ).bilgisi olan varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.