Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aynı sorunu bende yaşıyorum hocam, bu şekilde çalışması bana göre hem daha fazla sarfiyat oluyor hemde petekler çoğuyor gibi geliyor. Bu konuda ne yapabiliriz acaba_?

• ukayl06 kullanıcısına yanıt

maalesef bir çözümü yok kombinin çalışma prensibi böyle bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz ediyorum da. daha düşük ayarı yok ve geniş derece aralığında çalışıyor.

• burak_5866 kullanıcısına yanıt

Bu şekilde sarfiyatı daha mı az oluyor yoksa daha mı fazla oluyor acaba? Çünkü yanma uzun sürüyor ama periyod az oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin değilim ama harici programlı termostat yanma modülasyonu ile kazan sıcaklığı min/alt seviyesi daha da aşağı düşüyordu sanırım

• Ben bu konuyu görmemiştim şimdi farke ettim, en azından bu model için katkım olsun, yenide plaka eşanjörü söküp temizledim,

tesisat giriş çıkış kanalının içi demir tozlarından balçıkla dolmuştu, ve Tamir takımını değiştirdim.

Bu modelde en arkada hemen gözükmeyen çok hassas ve pahalı bir bakır bypass borusu var, fittingleri her iki yanda sıkı geçme faturalı oringli ve klips kelepçeli, mutlaka dikkatli sökün ve yeniden takarken oring değişin ve kelepçelerin borudaki ve karşılığı bloklara bağlı yataklı tapalardaki faturalara tam geçtiğinden emin olun;

Bypass boru uçları oringler 12 mm x 2 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 5 Ekim 2024; 10:55:3 >

• tesisat dönüş tarafındaki standart filtreye pil tipi yuvarlak neomidyum mıknatıs grubu ekledim; hem piyasadaki plastik kovanlı hazır filtre kitlerine güvenmediğim hem de içlerindeki mıknatısların zayıflığını adilğini bildğim için, kış boyunca işe yarar mı bir ara döner güncellerim burayı;

Ama tesisat dönüşünde manyetik tutucu bir filtrenin kesinlikle şart olduğuna artık eminim!

• shawn25 kullanıcısına yanıt

Egri katsayısı belirlenen kazan/iç ortam değerine ulaşma için “tırmanma açısını” belirler, yüksek katsayı ile daha hızlı cevap verip yine aynı sonuca doğru sönümlenir; kombi evin içi ve dışı arasında çok hızlı sıcaklık değişimleri olmadığı için (gece gündüz farkı, güneşin açısı) eğer düşük katsayı ile iç ortam sıcaklığını sabit tutmayı ve istenen değerde tutmayı başarıyorsa tabiki düşük katsayı seçin

yalıtım iyi ise ve iç ırtam ısıl güç talebi uygunsa 1 ile başlayın, daha yavaş ortamı aynı sıcaklığa taşıyacaktır, illaki gaz modülasyon sebebiyle gereğinden fazla gaz açmayacağı için sarfiyat ay sonunda düşecektir

-::>. yanma odasındaki ateşle su arasındaki anlık ısı transferinde suya iletilemeyen her kalori hermetik bacadan dışarıya israf olarak atılır

• Bir daha alırsam Bosch marka tercih edeceğim.

• Banyo suyunun sıcak soğuk dalgalanma problemi var. Sıcaklık sensörünü değiştirdim ama hala eskisi gibi sabit akmıyor. Ne olabilir acaba. Sorun yaşayan oldumu daha öncelerinde.

• chamurpeace kullanıcısına yanıt

3 yollu vana tamir takımı, plaka iç temizliği, en son çare de ntc sensır değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 5 Ekim 2024; 20:0:51 >
  • nicknick N kullanıcısına yanıt

3 yollu vana tamir takımı sipariş verdim. Hemen geldimi onuda değiştiricem. Teşekkürler

• chamurpeace kullanıcısına yanıt

Bypass borusuna çok dikkat et sökerken de takarken de, vidalı bağlantı yapmamışlar ve baya hassas resimde örneği mevcut

• Dostlar iyi günler. Aynı kombiden bizde de var. Fakat kombi çıkış egzoz borusundan buhar çıkışı göz ile görünmüyor. Elimi boruya uzattığımda sıcak hava dışarı çıkıyor. Dumanı içinde biriktirme tehlikesi olur mu ? Zehirlenme tehlikesi olur mu ? Aynı durumu yaşayan var mı acaba ? Kombici çağırmaya gerek var mıdır ?

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt

hocam cıkardım dhs yi çokta işime yaramadı bu kombide termostatla kazan sıcaklıgı 75 derecede harika performans alıyorum. brüt 140,netinden emin olamadığım evimde bu sene 5 m3 yakıyorum 1.5 aydır. gecen sene bu rakam 10 m3 altına inmemişti.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.