Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hassasiyeti 0.1 olan termostad alınız,confeo plus modülasyon luda destekler uyumlu modülasyonu veya on off öğrenme modlu alabilirsiniz.santek var forumda hasan bey yapıyor güzel termostaddir.benim kombimde confeo plus ben cosa v4 kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Arkadaşlar merhaba... Sanırım bizim kombide bi sorun var... kombi takılalı 10 gün falan oldu ... durum şöyle:
    Mesela kalorifer ısısını 45'e getiriyorum , ama kombi 45 de durmuyor 60'a kadar çıkıyor , peteklere el değmiyor. 1 saat sonra falan ise 34'e kadar düşüyor , petekler buz gibi oluyor , sonra tekrar 50 ye çıkıyor kafasına göre... Bunun ayarladığımız derecede kalması gerekmiyor mu?
    Bunda önceki kombimizde ne ayarlamışsak onda sabit kalıyordu...
    Acaba bu kombide problem mi var yoksa bu böyle mi çalışıyor??

Su kısmında hiçbir sorun yok , neyi ayarlamışsam o derecede veriyor , 1 derece bile oynama olmuyor desem yalan olmaz ama kalorifer suyu malesef dalgalı kur gibi bi çıkıp bi iniyor...

Aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı daha :

Yeni nesil kombilerin çalışma tarzı şu şekilde:
    1. Kombi ayarlanan kalorifer sıcaklığı (Tk), tesisatta giden suyun sıcaklığı (Tg) ve dönen suyun sıcaklığını (Td) (oda termostatı varsa bunda ayarlanan sıcaklık ile oda sıcaklığını da) dikkate alarak önce kendine hedef su sıcaklığı (T set) değeri oluşturur. Bu T set değerine ulaşmak için en fazla % 50 kapasite ile çalışmaya başlayıp kısa bir süre sonra kapasitesini % 16 düzeyine düşürür. Amaç suyu dakikada 5C ısıtarak hedef T set sıcaklığına getirmektir. Eğer düşük kapasite kullanımı ile bu artışı sağlayamazsa kapasitesini tekrar arttırır. Bu kapasite artışı hiçbir zaman belirli bir değerin üzerine çıkmaz. Yani maksimum kapasite kullanarak değil sınırlı kapasite (%50) ile tasarruf amaçlanır.
    2. Hedef T set sıcaklığına ulaşınca kombi ısıtmayı durdurur ve Tg ile Td (giden ve dönen su) sıcaklıkları araındaki fark açılıp (tesisata giden su ısısını verince) kritik bir değere (9-18C gibi) gelince kombi tekrar ısıtma yapar ve oluşan yeni T set sıcaklığına kadar suyu yukardaki esaslar dahilinde ısıtır. Sonra tekrar kapanarak üretilen ısının ortama verilmesini ve yeni ısı ihtiyacına göre ısı talebinin oluşmasını bekler.

ECA kombilerde ilk ısıtma ve takiben T set değerine ulaşıldıktan sonra kombinin kapanıp ısı talebinin oluşmasını bekleme süresi (yani giden ve dönen su sıcaklıkları arasındaki farkın kombiyi tekrar çalıştıracağı kritik değer) fazla tutulmuş olabilir. Yani su 60C'ye kadar ısındıktan sonra kombinizin durup 34'e kadar devreye girmemesi bundandır diye düşünüyorum. Bu tasarruf amaçlı normal bir çalışma tekniği olabilir. Önemli olan ısı talebinin karşılanıp karşılanmadığıdır. Eğer yeterince ısınıyorsanız sorun yok...

Evet aynen dediğiniz gibi , 9 derecelik fark var. 40 yaptığımızda 31'de devreye girip 49'da devreden çıkıyor... bugün satın aldığımız yerle görüştük , bu ayarlanan birşeymiş , en kısa zamanda gelip ayar yapılacak dendi...
    Eski kombimizi 40 yaptığımızda 38 devreye girip 42-43 gibi devreden çıkıyordu...

Bu arada cevabınız için teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Merhabalar
    bu kombi ile yeni tanıştım 2.el e.c.a konfeo plus 28kw kombi aldım ve ek olarak Lago FB ot modülasyonlu oda termostadı aldım ben kısaca problemden bahsedeyim. yerden ısıtmalı olan tesisat suyu sıcaklığını 50 ye ayarlıyorum termostatı oda sıcaklığı 21derece ise ben 22 dereceye yani 1 derece yukarı ayarlıyorum kombi devreye giriyor 1dk içerisinde 57 drce ye geliyor sonra stop edip 10sn de 28c düşüyor 3dk boyunca soğu su ile sirkülasyon yapıyor yani tesisat hiç ısınmadan bu olay böyle devam ediyor dur kalk yapıyor.Servisle konuştu problem yok diyor sadece 70c al diyor akla ve mantığa sığmayan düşünce sistem ben kaça ayarlarsam ayarlayım standart o derece göndermesi gerekiyor taki oda termestatı ben ısındım sen dinlen diyene kadar
    bu konu hakkında bilgiye sahip arkadaşlardan acilen yardımlarını bekliyorum.

E.C.A. Confeo Plus Kombi

E.C.A. Confeo Plus Kombi

• hmsolak H kullanıcısına yanıt
    Filitre tıkalı sirkülasyon yetersiz görünüyor

• eca confeo plus kombi
    kalorifer çalışırken(petekler ısınırken) sıcak su çalışmıyor (akmıyor)
    sıcak su çalışırken(akarken) kalorifer çalışmıyor (petekler ısınmıyor)
    kombide böyle bir sorun var..
    sıcak su musluğunu açtığımda sıcaklık 20-19-18-18-16c ye düşüyor 16c de kalıyor
    bu sırada mavi ışık yanıyor ve gaz da yanıyor.ama sıcak su akmıyor..
    musluğu kapayınca kombi ekranında sıcaklık değeri 70c gibi yüksek bir değer görünüyor. bununla peteği ısıtıyor galiba
    bu sorun mutfak batarya değişiminden sonra oldu. sorunun kombiyle ilgili olabileceği gibi musluk ve su tesisatında basınçla ilgili olabileceğini düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

Arkadaşım biz 3 kıştır kullanıyoruz bu 4. kış olacak gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şimdiye kadar en ufak bir sorun bile çıkartmadı

Alıntıları Göster
    kombiservices.com
    KOMBİ SERVİSİ
    http://kombiservices.com/kombi-servisi
     E.C.A. Confeo Plus Kombi

• eca confeo plus kombi. elektrik kesintisi sonrası su damlatıyor. sebebi nedir
  • Merhaba 160 metre kare ev için ECA confeo plus yeterli olur mu ? Yeni evde bu kombi takılı da .

• Kaç kw.? Kaç mt oetek mevcut önemli olan o..

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Yarın bakayım bilmiyorum bunları .kaç metre olmalı peteği watı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tesisat bölümündeki usta biliyoda bende yavai yavaş ögreniyorum güneş aldigini söylemiştin onun bile etkisi olur illaki

Teşekkürler yine de . Giriş katı olduğu için vazgeçtik ya . Hayvanı gelir sokak gürültüsü içeride olur belki rutubet yapar vs diye.

• İyi yapmişsimizda ideal kat araliği min 2. Kat olmali alt komşuda dost canlisi isinma meraklisiysa her türlü yaşanir..

Evet hayırlısı olsun bakalım .

• Merhaba. Confeo Plus var. Su sıcaklık ayarı min. en düşük seviyede fakat sıcaklık inanılmaz yüksek soğuk suyu yarım yapıyorum ancak normal olabiliyor. Yok mu bunun bir çözümü. Sıcaklığı daha düşürecek.
  • s.a arkadaşlar eca confeo plus kombi kullanıyorum bugün kaloriferleri açıp evi ısıtmaya başladım kombide comfort ışığı sürekli yanıyor sarı olarak bu yanmasımı lazım sürekli

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

s.a arkadaşlar eca confeo plus kombi kullanıyorum bugün kaloriferleri açıp evi ısıtmaya başladım kombide comfort ışığı sürekli yanıyor sarı olarak bu yanmasımı lazım sürekli

Düğmeyi kapalı konumdan yani sıfırdan "comfort" yazısına kadar getirip tekrar normale getirince ışığın sönmesi ve düzelmesi lazım.

İlkinde olmaz ise tekrar aynı işlemi(0-Comfort) uygulayıp deneyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinksk

Düğmeyi kapalı konumdan yani sıfırdan "comfort" yazısına kadar getirip tekrar normale getirince ışığın sönmesi ve düzelmesi lazım.

İlkinde olmaz ise tekrar aynı işlemi(0-Comfort) uygulayıp deneyiniz.

Alıntıları Göster

yaptım oldu teşekkür ederim saolasınız

• quote:

Orijinalden alıntı: erkostu

Inmiyor en az 40.eviniz sicak oluyorsa oda termostadi kullanin

bu işe yarar mı. min ısı 40 derece ben de şikayetçiyim gereğinden fazla ısınıyor ev. ne yapabiliirim acaba.

• hasar H kullanıcısına yanıt

oda termostatının görevi bu zaten. ortam sıcaksa kombiyi çalıştırmıyor.

• hasar H kullanıcısına yanıt

Kesin çözüm.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.