Şimdi Ara

E Devlet üzerinden Askerlik Tecili (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
4
Favori
176.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben sırf bu konuyu araştırıyordum. Burayı görünce yeni üye oldum, size bir şeyler söyleyeyim dedim.
    Geçen sene 2017 Kasım ayında tecil ettim ilk kez, hiç dedikleriniz olmadı.
    Şubeye gittim, birkaç dosya var gereken verdim evrakları orada ertelediler hemen. Muayene olunmuyor, çünkü tecil ettiriyoruz.
    Sordum, askere gidecek olanlar muayene oluyor artık sadece dediler; geçen sene.
    Bu sene yeni sistem mi geldi? Muayene işi nereden çıktı?
    Eskiden varmış o çok eski 5-6 sene önce, artık kalktı yani sadece şubeye gidiyorsunuz 1 sene erteliyor.
  • E Devlet üzerinden Askerlik Tecili
  • ckaans C kullanıcısına yanıt
    Geçen sene de aynısını diyordu bakma sen, ben muayene olmadım aile hekimiyle işimiz olmadı hiç.
    Oradaki askerlik şubesindeki kadın dedi muayene olunmuyor tecil için, sadece askere gidecek olanlar muayene oluyormuş artık.
    Erteliyoruz biz zaten muayene ile alakası ne?
    O yüzden direkt şubeye gidin siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SametBeyefendi

Geçen sene de aynısını diyordu bakma sen, ben muayene olmadım aile hekimiyle işimiz olmadı hiç.
    Oradaki askerlik şubesindeki kadın dedi muayene olunmuyor tecil için, sadece askere gidecek olanlar muayene oluyormuş artık.
    Erteliyoruz biz zaten muayene ile alakası ne?
    O yüzden direkt şubeye gidin siz.
    Kardeşim selam. Liseden mezun oldum bu sene 99 doğumluyum ertelemek istiyorum ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Birde muayene vesaire deniyor ciddi mi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RyDeR kullanıcısına yanıt
    Agam geçen senede diyorlardı ben internette okudum, muayene işlerini falan.
    Fakat geçen sene gittim kadın dedi ki eskiden muayene oluyordunuz ama artık erteleme yapanlar olmuyor diyor.
    Sadece askere gideceksen muayene olup gidersin, ertelemek için muayene olunmaz.
    Git tecilini yaptır. :))
  • SametBeyefendi S kullanıcısına yanıt
    Diplomanı, kimliğini ve bunların fotokopilerini çektir. Bir de birkaç tane biyometrik ya da vesikalık resimlerini al yanına git şubeye o kadar.
  • quote:

Diplomanı, kimliğini ve bunların fotokopilerini çektir. Bir de birkaç tane biyometrik ya da vesikalık resimlerini al yanına git şubeye o kadar.
    siz önlisans mezunu musunuz yoksa lisans mı ? bana da askerlik şubesinde önlisans mezunlarının tecil için yoklamaya girmesine gerek yok, lisansların var dendi.
  • Lawagolem kullanıcısına yanıt
    Yok ben şu an açık lisede okuyorum, geçen sene ilk kez tecil ettirdim.
    Henüz daha az kredim var, yine tecil ettireceğim o yüzden mezun olana kadar.
    Gideceğim 10 güne kadar bakalım
    Yani mantıklı bakarsak zaten askere gitmeyecek birisi niye muayene olsun ki? Çürük olsa ne olur, şu an gelmeyecek zaten. :D
    Ertelemek için şubeye gitmek yetiyor.
    Askere gideceğiniz gün gelirse o zaman muayene olup gidersiniz askere.
  • quote:

Yani mantıklı bakarsak zaten askere gitmeyecek birisi niye muayene olsun ki? Çürük olsa ne olur, şu an gelmeyecek zaten. :D
    Ertelemek için şubeye gitmek yetiyor.
    Askere gideceğiniz gün gelirse o zaman muayene olup gidersiniz askere.
    hocam lise, 2 yıllık mezun veya üniv ter gibi durumlarda geçerli sizin dediğiniz. ben bir 2 yıllık mezunu olarak yaptırdım daha bu salı günü. hatta gittiğimde şaşırdım muayene vs hiçbir şey demeden yaptılar diye. sorduğumda "sadece 4 yıllık mezunlar yoklama, muayene oluyor" dediler.

4 yıllık bir üniv bitirdiyseniz her türlü yoklamayı, muayeneyi yaptırıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 13 Aralık 2018; 8:46:6 >
    Anladım o zaman sadece 4 yıllık mezunlar için demek ki o durum
    Yoksa okuyanlar için gidip tecil ettirmek yetiyor yani
  • Askerlik tecili için diploma yerine mezun belgesi kabul olurmu ? varmı bilgisi olan ?
  • Merhaba arkadaşlar. Ben tecilimi e-devlet üzerinden yaptım. 24'ünde de aile hekimini muayenesini oldum ve yeşil ışık yandı. Bugün askerlik durum belgesi sorguladığımda ise,
    31/01/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Erteleme nedeni: Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Yani 1 ay mı ertelenmiş askerliğim? Açık öğretim okuyorum. Askerlik şubesini aradım adam konuşmak istemedi yoğunuz dedi cevaplayamadı bişey. Bilgisi olan var mı lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackblade

Askerlik tecili için diploma yerine mezun belgesi kabul olurmu ? varmı bilgisi olan ?
    Mezun bilgileri zaten yök üzerinde kayıtlı. E-devlet üzerinden yoklama yaptırdığınızda otomatik olarak sistem bilgilerinizi yökten çekiyor. Yani diplomaya, mezun belgesine hatta şubeye gitmenize bile gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şarbonlukavurma

Merhaba arkadaşlar. Ben tecilimi e-devlet üzerinden yaptım. 24'ünde de aile hekimini muayenesini oldum ve yeşil ışık yandı. Bugün askerlik durum belgesi sorguladığımda ise,
    31/01/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Erteleme nedeni: Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Yani 1 ay mı ertelenmiş askerliğim? Açık öğretim okuyorum. Askerlik şubesini aradım adam konuşmak istemedi yoğunuz dedi cevaplayamadı bişey. Bilgisi olan var mı lütfen?
    Kardeş benimde durum aynı bi bilgi edinebildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stallker123456

Kardeş benimde durum aynı bi bilgi edinebildin mi?

Alıntıları Göster
    Daha edinemedim. Pazartesi İstanbul dışından bir askerlik şubesini arayacağım. Düzgün bir bilgi veren yokki. Başından savmaya uğraşıyor çoğu. Bence e-devlet yanlış gösteriyor. Askerlik şubelerindeki sistem e-devlet üzerinden almıyor bilgiyi. E zaten biz tecil yaptırdığımız zaman e-devlet üzerinden bunu en son askerlik şubesi onaylıyor yani en net bilgi onlardadır. Şimdi bana e-devlet üzerinden olmuyor askerlik şubesine gelin demezler umarım. E-devlet üzerinden neden tecil olmasın ki mesela? Zaten orada ''açık öğretim lisesi öğrencisi'' diye bir kategori var onu seçtim. Ordan tüm bilgilerimi görüyor olmaları lazım. Gelişmeleri aktarırım buradan merak etme.

• şarbonlukavurma Ş kullanıcısına yanıt
    Dün şubede tecil işlemi yaptım görevlilere ısrarla sordum e devlet üzerinden tecil yapılmıyor mu? Hepsi yok dedi mezunlar için filan dedi bilmiyorum artık.

Bu arada açık lise okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scrite -- 5 Ocak 2019; 9:54:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasil bi sistem bu ya subeyemi gidicez simdi yoksa edevlettenmi hallediyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Scrite

Dün şubede tecil işlemi yaptım görevlilere ısrarla sordum e devlet üzerinden tecil yapılmıyor mu? Hepsi yok dedi mezunlar için filan dedi bilmiyorum artık.

Bu arada açık lise okuyorum.
    Ne istiyolar hocam techil ettirirken fotograf gereklimi

• jyaklo J kullanıcısına yanıt
    Açıköğretim liseden Ekc2 belgesi alıp götürdüm ben fotoğrafa gerek yok 15 dkda hallettiler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.