Şimdi Ara

E-revo Brushlesmi Hpi Savage Fluxmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ebn e-revo brushless diyorum ama sizce ne almalıyım traxxas yurtdısında cok ucuz

• Cevap??? Bu forum ölümü yoksaaaaa
  • yurtdışından nasıl getirtecen hocam? 200$ üzeri bildiğim kadarıyla o arabalar. Gümrüğe takılırsa ki takılır araba parasından fazla vergi ödersin. Min. 350-400 lira.
  • Bi abiye getirtcem
  • yedek parça bakımından hpi savage parçaları oldukça yaygın türkiyede ve ucuz
    traxxas hem zor bulunan parçalara hemde pahalı parçalara sahip
    flux daha üstün geliyo ilk başta türkiyede kullanım için ve sağlam da
    duvara son hızla çarptım banamısın demedi o yüzden kesinlikle flux ama savage yerine vorza da alabilirsin 30$ fark var aralarında
  • Tedirginim millet savage alma diyor dengesiz diyor yeni nesil traxxaslar çok güzel diyor
    Buna bi bakın
    http://www.hobbyrc.com/forum/threads/35462-S%C4%B0ZCE-E-savage-MI-YOKSA-E-Revo-MU-ALAYIM
  • Neyi nerede aradığını bilmezsen her arcaın parçası zor bulunur...

Traxxas ın parçası her yerde var bunlarsuper , buyuklere oyuncaklar teknomodel vs... Ha traxxas'ın tüm modellerini kullanmış birisi olarak şiddetle öneririm traxxas'ı kalite örneğidir. Jato 3.3 100 km hız ile aracın sağ tarafı kaldırıma girdi kırılan tek şey ön salıncağın bir kolu oldu. HPI MT2 ile 40 civarı bir hızla düz duvara girdim o hızda bile iki amartisör nanay. Traxxas da spur dişlisi sıyırdı kıl yün oldu gibi bir sorunun olmaz. Savage Flux'ın tüm dişlileri metaldir ama unutmaki bu model araba için o kadar iyi birşey değildir, zira bol bol dogbone kırarsın savage flux'ın kronik sorunundur. 1.5 yıldır Traxxas Slash 4x4 & Jato 3.3 kullanıyorum Jato'nun bir salıncağı dışında tek bir parça değiştirmedim.

Traxxas Jato'nun yaklaşık 2 saatlik offroad sonrası hali. (Hala gidiyor)
    http://www.bespinar.net/traxxas/jato.JPG

HPI'ın birkaç arabasını kullandım (Savage XL , Maverick Atom XT , MT 2 , E 10 , Baja 5T) benim gördüğüm genel sorunu hep bir tarafları eksik bırakıyor adamlar yaparken. Neredeyse tüm savage xl lerin difransiyel sıyırır. MT2 lerin salıncak ekipmanları jelibon gibi manasız derecede esnek, Bajalar parça kırma uzmanı (gerçi o ağırlıkta biraz normal bir durum bu) vs.. Kısaca ben hpi dan pek memnun kalmadı o nedenle çok da tavsiye etmiyorum açıkçası. O yüzden traxxas tavsiye ederim adamlar yıllardır boşuna almıyor yılın arabası ödülünü ;)
    http://www.bespinar.net/traxxas/traxxas-awards.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybertronics -- 24 Mayıs 2011; 8:31:52 >

• Saol abi teşkkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedirhandugan

Tedirginim millet savage alma diyor dengesiz diyor yeni nesil traxxaslar çok güzel diyor
    Buna bi bakın
    http://www.hobbyrc.com/forum/threads/35462-S%C4%B0ZCE-E-savage-MI-YOKSA-E-Revo-MU-ALAYIM

Selamlar, ben ortalama 8-10 senedir bu hobiyi yapıyorum. Şu anda garajımda bir adet Maverick Atom Xt, Kyosho Fw05-T Plus, Traxxas Slash 4x4 Ultimate, Strada Tc Mamba Max Pro setli araçlarım var. Bu gün siparişini verdiğim Savage Flux da yolda ve sanırım 2 güne elime geçer.

Yalnız sizin HobbyRc de incelediğiniz başlığın tarihine bakarsanız 2008 de yayınlanmış ve E-Savage ile E-Revo Brushless arasında dağlar kadar farkın olduğunu belirtmek isterim. Eğer E-Savage mı yoksa E-Revo Brushless mı derseniz elbette E-Revo derim. Fakat Savage Flux mı E-Revo mu derseniz bunun mukayesesini bile etmem tabii ki Savage Flux dır tercihim. Grubumuzda oldukca fazla E-Revo kullanan arkadaşım var ve o kadar çok problem yaşadıklarına şahit oldum ki deliler gibi istediğim E-Revo dan vazgeçtim. Zaten E-Revo ile Savage Flux ı da aynı katagoriye sokamazsınız ikisinin alanları farklıdır. Mt olarak geçselerde birisi Truggy diğeri Mt dir.

Ben size Traxxas E-Revo ile HPI Savage Flux arasındaki farkları kısaca bir özetleyim;

Traxxas E-Revo Brushless

1 - Vidaları oldukca kalitesizdir
    2 - Plastik aksamı kalitesizdir
    3 - Castle Mamba Monster olan 2200KV bu güne kadar gördüğüm en kaliteli ve kuvvetli motoru çok fazla ısınır
    4 - Çok dengelidir
    5 - Atlamaya zıplamaya pek gelmez plastik aksam kalitesiz olduğu için salıncakları millerinden çıkabilir, şaseyi yırtabilir.
    6 - Süratlidir ama dönüşleri çok zayıftır
    7 - Hem kendisi hemde parçaları HPI Savage Flux a göre pahalıdır.
    8 - Aktarma sistemi üstündeki motora göre oldukca zayıftır ve modifikasyon ister

HPI Savage Flux

1 - Atası Savage 25 dir
    2 - Çok sağlamdır
    3 - Vidasından, salıkcaklarına kadar parçaları oldukca uygun fiyatlı ve yaygındır
    4 - Dengelidir ve özellikle havadaki dengesi HPI ın Airodinamic de açtığı yeni bir çağdır ve birçok firma bu HPI ın bu sistemiyle çağ atlamıştır
    5 - Motoru Flux Blur 2200KV dir ve Castle Mamba firması tafaından HPI ın isteği üzerine yapısı değiştirilerek üretilmiştir. Yeni yapısı gereği Casle ın Mamba Monster 2200KV motoru kadar ısınmaz.
    6 - Atlayıp zıplamak istiyorsan, ağır kazalardan sağlam çıkan bir araç istiyorsan, plastik aksamı ve kasası yapısıyla zaman içerisinde esnemeden taş gibi duran bir araç istiyorsan Savage Flux doğru tercihtir
    7 - Aktarma sistemleri çeliktir ve oldukca kuvvetlidir. E-Revo ile 6S de Backflip atmaya çalışır aktarma sistemlerini parçalarsın ama Savage Flux ile bunu 4S de bile hiçbir yerini parçalamadan yapabilirsin.
    8 - Bence E-Revo Brushless veya E-Max Brushless sağlamlık açısından kesinlikle atası Savage 25 olan bir araçla karşılaştırılamaz.

Bilgileri biraz geç vermişim ama umarım faydalı olur : ) ...

• @Totem
    Flux ve e revo brushless ın motorları aynıdır.E revoda fazla ısınma sorunu vs. yoktur.Nereden duydunuz merak ettim.
    2. olarak flux ın aktarması ne derece sağlam olursa olsun o ağır şasede illaki diff problemi oluyor.Ama revoda böyle birşeye rastlamadım.Backflip olayı esc ayarıyla alakalıdır.Mamba monsterlar bilgisayara bağlanıp ayarlanabilir.Erevoda 4s de backflip yapar ama sonuçları fluxtaki gibi diff dağıtma olur.Erevonun aktarmasına para harcamak yerine 60 liraya 1 sefer orta diff alırsın.Sonrasında diff dağıtma derdin kesinlikle olmaz.

Sağlamlık olarak e revolar savageler kadar sağlam değiller evet durumu fazla abartmışsınız.Plastik aksamı gayet kaliteli ve atlamada şaseyi yırtmak imkansızdır.

Bunları e revo brushless,lst 2(brushless dönüşümlü,mamba setli),e revo vxl,rc8Be(mamba monster setli),jato 3.3 ve savage xl kullanıcısı olarak söylüyorum.Dostlarım aracılığıylada savage flux ı inceleme fırsatı buldum.Yani işkemden atmıyorum

Neyse finalde,eğer ağır araziye girerim uçarım kaçarım dersen savage flux al derim.Yok ben arazide çok fantazi yapmam ve asfaltta yardırmak isterim dersen e revo brushless edition işini görecektir.

• mustall165 arkadaşımızında dediği gibi sağlamlık açısından flux ama asfaltı yardırmak istiyorsan e-revo ama flux ta hızlı gider yanlış anlama ama ben flux alırdım yerinde olsam bir kaç modifiye ile o araçta hem arazi hem asfalt canavarı olur yinede karar senin
  • Merhabalar bende e revo brushless ile flux arasında kararsız kalanlardanim 750 $ gibi bir fiyata sahip her ikiside.
    Dayanıklılık ve teknik özellikleri dışında malzeme kalitesi noktasında hangisi daha kaliteli ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih.tutun

Merhabalar bende e revo brushless ile flux arasında kararsız kalanlardanim 750 $ gibi bir fiyata sahip her ikiside.
    Dayanıklılık ve teknik özellikleri dışında malzeme kalitesi noktasında hangisi daha kaliteli ???

İki araçta çok kaliteli malzemeye sahip ama bence flux bi tık onde şase yapısından dolayı taklalara vs. daha dayanıklı.Arazide hoplar zıplarım dersen Flux arazi benim neyime dersen e revo tabi e revoda arazide gider fakat flux kadar değil ama şunu belirtmeliyim flux hem arazi hem asfalt performansı olarak sizi bi hayli tatmin eder.(Biraz flux sempatim var sanırım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi famousekolll -- 28 Haziran 2015; 15:44:04 >
  • Ben e revoyu mutlaka alacağım da sonra flux da alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.